Home ΔΙΕΘΝΗ Πάπας Φραγκίσκος: «Μυστικό» σχέδιο για την εκδίωξή του – Το δεξί χέρι του Βενέδικτου βάζει φωτιά στο Βατικανό με νέο βιβλίο

Πάπας Φραγκίσκος: «Μυστικό» σχέδιο για την εκδίωξή του – Το δεξί χέρι του Βενέδικτου βάζει φωτιά στο Βατικανό με νέο βιβλίο

Ενα βιβλίο βάζει φωτιά στο Βατικανό - «Πόλεμος» μετά τον θάνατο του Βενέδικτου με «πέτρα του σκανδάλου» τον Γερμανό προσωπικό γραμματέα του

by _
0 comment 192 views
Πάπας Φραγκίσκος: «Μυστικό» σχέδιο για την εκδίωξή του – Το δεξί χέρι του Βενέδικτου βάζει φωτιά στο Βατικανό με νέο βιβλίο
Πάπας Φραγκίσκος: «Μυστικό» σχέδιο για την εκδίωξή του – Το δεξί χέρι του Βενέδικτου βάζει φωτιά στο Βατικανό με νέο βιβλίο

Πάπας Φραγκίσκος: «Μυστικό» σχέδιο για την εκδίωξή του – Το δεξί χέρι του Βενέδικτου βάζει φωτιά στο Βατικανό με νέο βιβλίο

Ενα βιβλίο βάζει φωτιά στο Βατικανό – «Πόλεμος» μετά τον θάνατο του Βενέδικτου με «πέτρα του σκανδάλου» τον Γερμανό προσωπικό γραμματέα του

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν η υπερσυντηρητική και η προοδευτική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι υπερσυντηρητικοί, που φοβούνται ότι μπορεί να τεθούν οριστικά στο περιθώριο μετά τον θάνατο του Πάπα Βενέδικτου, ανεβάζουν αισθητά τους τόνους, θεωρώντας τον Πάπα Φραγκίσκο φιλελεύθερο.

Όπως αναφέρει δε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express», υπάρχει ήδη έτοιμο ένα «μυστικό σχέδιο» για την εκδίωξη του Ποντίφικα!



«Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις τους τελευταίους μήνες με αφορμή την έντονη ανησυχία για την βεβαρημένη υγεία του αλλά και από όσους τον βλέπουν ως υπερβολικά φιλελεύθερο», γράφει το σχετικό άρθρο και προσθέτει: «Ο Αργεντινός Ποντίφικας αντιμετωπίζει το πραγματικό ενδεχόμενο να εκδιωχθεί από τους συντηρητικούς του Βατικανού εν μέσω ενός “μυστικού σχεδίου” με στόχο την απομάκρυνσή του μετά τον θάνατο του Πάπα Βενέδικτου».

Κατά μέτωπο επίθεση στον Ποντίφικα

Η διαμάχη στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας μαίνεται εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τώρα που ο Βαυαρός Πάπας- κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτσινγκερ – πέρασε στην αιωνιότητα, το δεξί του χέρι και προσωπικός του γραμματέας, περνά στην αντεπίθεση. Με αφορμή τον θάνατο του Βενέδικτου, ο Γερμανός Γκέοργκ Γκένσβαϊν άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί κατά μέτωπο στον Αργεντινό Πάπα λέγοντας πως «ανάμεσά μας υπήρχε ο διάβολος»… «δείχνοντας» χωρίς να τον κατονομάσει τον Φραγκίσκο.

Επιπλέον, την Παρασκευή, αποσπάσματα από βιβλίο του Γκένσβαϊν έγιναν πρωτοσέλιδα στις ιταλικές εφημερίδες. Η εφημερίδα «Il Messaggero» αναφέρει ότι, ο προσωπικός γραμματέας του Βενέδικτου παραπονιόταν για την περιθωριοποίησή του από τον νυν Ποντίφικα.

Στο βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Nient’altro che la verita» (Τίποτα εκτός από την αλήθεια) του Γκέοργκ Γκένσβαϊν , σε μερικά αποσπάσματα σχολιάζεται ότι, ο Πάπας Φραγκίσκος του είχε δώσει άδεια για να φροντίζει τον Επίτιμο Πάπα, ο οποίος ήταν ήδη 92 ετών. Σε απόσπασμα που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale», αποδίδονται στον Γκενσβάιν τα λόγια: «Η ελπίδα του Βενέδικτου ότι θα ήμουν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτόν και τον διάδοχό του ήταν λίγο αφελής».



vivlio-papas-5

Ο επί πολλά χρόνια ιδιωτικός γραμματέας του Βενέδικτου εκφράζει τον εκνευρισμό του στις σελίδες του βιβλίου καθώς, όπως επισημαίνει, έπρεπε να μείνει στο περιθώριο. Μάλιστα, είχε ενημερώσει τον Πάπα Φραγκίσκο ότι αυτή η συμπεριφορά του είχε μειώσει την εξουσία του και ότι είχε επίσης νιώσει προσωπικά ταπεινωμένος από αυτήν. «Ο Ποντίφικας συμφώνησε ότι είχα δίκιο και ζήτησε συγγνώμη, αλλά στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η ταπείνωση κάνει πολύ καλό».

Μετά τις συζητήσεις για το βιβλίο «Des profondeurs de nos cœurs» (Από τα βάθη της καρδιάς μας) του καρδινάλιου Ρόμπερτ Σάρα τον Ιανουάριο του 2020, ο Γκένσβαϊν ζήτησε ξανά από τον Φραγκίσκο μια συνέντευξη με το ερώτημα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στο μέλλον.  «Υπάρχουν προφανώς τραύματα και πόνος» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός Αρχιεπίσκοπος Βιντζέντσο Πάγκλια, σχετικά με το τελευταίο βιβλίο. «Η σιωπή όμως θα ήταν καλύτερη», όπως τόνισε ο ίδιος στο δημοφιλές ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ιταλικής τηλεόρασης «RAI», Radio Ach’io.

Ο Βενέδικτος διέταξε να καταστραφούν όλες οι προσωπικές του σημειώσεις

Ο Γκένσβαϊν εξηγεί επίσης στο βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, ότι ο Βενέδικτος του έδωσε την εντολή να καταστρέψει ολοσχερώς τις ιδιωτικές του σημειώσεις. «Ως εκ τούτου, ο Επίτιμος Πάπας (2005-2013) διέταξε την καταστροφή όλων των προσωπικών του σημειώσεων γραπτώς, «χωρίς εξαίρεση και χωρίς παραθυράκια», υπογραμμίζει ο πρώην προσωπικός του γραμματέας.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Deutsche Welle επισημαίνει ότι η «ανταρσία» των υπερσυντηρητικών έναντι των προοδευτικών στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την απομάκρυνση του Πάπα Φραγκίσκου, είναι και δεν είναι μία προσωπική υπόθεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τον θάνατο του Βαυαρού επίτιμου Πάπα η υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβασε αισθητά τους τόνους φοβούμενη ότι μπορεί να τεθεί οριστικά στο περιθώριο.



pope_georg1

Η έμμεση απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου

Μιλώντας σε διπλωμάτες στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση που παρέθεσε στο διπλωματικό σώμα, ο Ποντίφικας δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τμηματικά» και προειδοποίησε για πυρηνικό όλεθρο αναφερόμενος στις εχθροπραξίες που μαίνονται στην Ουκρανία.

Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του προκατόχου του Βενέδικτου, η τελετή ενταφιασμού του οποίου έγινε την περασμένη Πέμπτη. Χθες, απευθυνόμενος στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος τους υπέδειξε την ενάρετη οδό της αλληλεγγύης και τους κάλεσε να αποφεύγουν τα κακόβουλα σχόλια.

«Αδέλφια, πρέπει να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου. Αντί να κάνουμε κακόβουλα σχόλια, να κουτσομπολεύουμε και να διχαζόμαστε, ας κοιταχτούμε με συμπόνοια, ας αλληλοβοηθηθούμε», υποστήριξε ο Ποντίφικας και πρόσθεσε: «Ας αναρωτηθούμε: είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος διχάζει ή κατανοεί τις ανάγκες του άλλου; Του Ιησού ή του κακόβουλου σχόλιου; Τα κακόβουλα σχόλια είναι ένα θανατηφόρο όπλο, το οποίο σκοτώνει την αδελφοσύνη».

Ποιος είναι ο Γκέοργκ Γκένσβαϊν

Ο 66χρονος Γερμανός επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, Γκέοργκ Γκένσβαϊν, προσωπικός γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, είχε σπείρει νωρίτερα, δαιμόνια στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο πρώην προσωπικός γραμματέας του Βενέδικτου γεννήθηκε σ΄ένα χωριό στο Μέλανα Δρυμό που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Μιλάει άπταιστα ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά και λατινικά είναι γιος σιδηρουργού, έχει τέσσερα αδέρφια και μόλις ενηλικιώθηκε, πήρε την μεγάλη απόφαση να γίνει ιερέας.



Το 1974 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του και το 1984, χειροτονήθηκε ιερέας της Αρχιεπισκοπής του Φράιμπουργκ. Το 1993 μετακόμισε στη Ρώμη και τρία χρόνια αργότερα έγινε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Τιμίου Σταυρού. Εκεί δίδαξε μέχρι το 2005. Το 2007 αναφέρθηκε ως πιθανός υποψήφιος για αρχιεπίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Μονάχου.

Το Αύγουστο του 2013 δήλωσε πως δεν βλέπει να επιστρέφει στη Γερμανία ως αρχιεπίσκοπος κι ότι είχε επικεντρώσει το έργο του στη Ρώμη. Σε καμία περίπτωση όπως είχε πει δεν περίμενε ότι θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης με την παραίτησή του Βενέδικτου.

Τον Ιανουάριο του 2007, η διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνις και σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε χρησιμοποίησε τον Γκένσβαϊν ως καλλιτεχνική έμπνευση για την φθινοπωρινή κολεξιόν του 2007 «Clergyman Collection», (Συλλογή κληρικών) ενισχύοντας το παρατσούκλι του «Gorgeous George» (ιταλικά: Bel Giorgio) (Ωραίος Τζορτζ). Τον Ιανουάριο του 2013, μία φωτογραφία του Γκένσβαϊν- χωρίς τη συγκατάθεσή του- εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού «Vanity Fair».

Στην ιδιωτική του ζωή, ο Γκένσβαϊν παίζει τένις, κάνει σκι και του αρέσει να πιλοτάρει. Στις 6 Ιανουαρίου του 2013, χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Πάπα Βενέδικτο. Λίγες ημέρες, ο Πάπας ανακοίνωσε ότι παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου με τον Γκένσβαϊν να επισημαίνει ότι το γνώριζε πολύ πριν το ανακοινώσει.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr