Home Greek News Ο “Mr. Prodea” Νίκος Ιατρού με τα 370 ακίνητα (!) και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου! Ο λόφος του Στρέφη, ο τζίρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων από το τσιμέντο που θα πέσει, η δικαστική διαμάχη με τους κατοίκους και το προαναγγελθέν χρονικό μιας απέραντης σιωπής.

Ο “Mr. Prodea” Νίκος Ιατρού με τα 370 ακίνητα (!) και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου! Ο λόφος του Στρέφη, ο τζίρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων από το τσιμέντο που θα πέσει, η δικαστική διαμάχη με τους κατοίκους και το προαναγγελθέν χρονικό μιας απέραντης σιωπής.

by _
0 comment 292 views
Ο “Mr. Prodea” Νίκος Ιατρού με τα …
Ο “Mr. Prodea” Νίκος Ιατρού με τα …

Ο “Mr. Prodea” Νίκος Ιατρού με τα 370 ακίνητα (!) και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου! Ο λόφος του Στρέφη, ο τζίρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων από το τσιμέντο που θα πέσει, η δικαστική διαμάχη με τους κατοίκους και το προαναγγελθέν χρονικό μιας απέραντης σιωπής.

edolio5 team
 

Ο νέος ρόλος της καλής δημοσιογράφου ως Αιχμή του Δόρατος στο ΣΥΡΙΖΑ έριξε μοιραίως τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της και άπαντες ψάχνουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν θα μπορούσαμε να μην φωτίσουμε την σχέση που έχει με τον επιχειρηματία Νίκο Ιατρού αφού προκύπτει ένα μείζον θέμα. Ας το δούμε. Η Π. Τσαπανίδου εδώ και δέκα χρόνια είναι ζευγάρι με έναν πολύ πλούσιο επιχειρηματία, τον Νίκο Ιατρού, που ξεκίνησε ως χρηματιστής την χρυσή εποχή με τις φούσκες επι Σημίτη και Γιάννου, στη συνέχεια έγινε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη του Μακαρίτη Βγενόπουλου.  Σήμερα –και όλα αυτά τα χρόνια που είναι επίσημο ζευγάρι με την δημοσιογράφο- ασχολείται με το real estate και μάλιστα όχι όπου κι όπου. Είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που ονομάζεται Prodea . Στα πλαίσια αυτά μάλιστα η ίδια εταιρεία έχει φροντίσει να αγοράσει κοψοχρονιά πολλά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Λόφο του Στρέφη -και σε σημεία που θεωρούνται φιλέτα- με σκοπό μετά την «ανάπλαση» με τους τόνους τσιμέντο της περιοχής να πάρουν επάνω οι εμπορικές αξίες τους και έτσι να θησαυρίσει πουλώντας τα ή αξιοποιώντας τα με άλλους τρόπους.

Πριν από δύο εβδομάδες το δικαστήριο ύστερα από ασφαλιστικό μέτρα των κατοίκων διέταξε να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες στον λόφο του Στρέφη μέχρι τις 2 Μαρτίου του 2023 οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Οι κάτοικοι στρέφονται κατά της Prodea Investments (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), που όπως καταγγέλλουν έχει εγκατασταθεί παράνομα στο Λόφο του Στρέφη και «κατά των καταστρεπτικών ενεργειών που εκτελούνται εκεί καθημερινά, των ελλιπών μελετών (γεωτεχνικές, ομβρίων, αντιπλημμυρικών) που δε θα δώσουν λύση σε καμία από τις επιτακτικές ανάγκες συντήρησης των υποδομών του Λόφου, της καταστροφής του δασικού χαρακτήρα του Λόφου και της κοινωνικής μας ζωής εκεί».

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα επομένως για το σκάνδαλο αυτό από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Η ίδια η νέα εκπρόσωπος του τι γνώμη έχει; Συμφωνεί με την έως τώρα τουλάχιστον θέση του κόμματος που ανέλαβε να «σώσει» ή συμφωνεί με τις θέσεις και τα μεγάλα συμφέροντα του συζύγου της και της εταιρείας του;

Η Prodea αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή της περί τα 370 ακίνητα αξίας 2,2 δις. ευρώ, πολλά από τα οποία «φιλέτα» -όπως λένε οι κτηματομεσίτες- στο κέντρο της Αθήνας (Σταδίου, Καρ. Σερβίας κ.ά.), καθώς και σε Ιταλία και Ρουμανία. Ο Νίκος Ιατρού συμμετέχει στο ΔΣ με σημαντικές αρμοδιότητες.

https://edolio5.blogspot.com/2023/01/mr-prodea-370.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr