Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Παναγιωτόπουλος: Εκνευρίζεται ο Ερντογάν που αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Παναγιωτόπουλος: Εκνευρίζεται ο Ερντογάν που αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

by _
0 comment 24 views

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Παναγιωτόπουλος: Εκνευρίζεται ο Ερντογάν που αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την τουρκικήπροκλητικότητα, την αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική διπλωματία μίλησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλοςστον Real FM.

Δύο είναι οι άξονες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως επεσήμανε: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και η προώθηση της Αμυντικής Διπλωματίας μέσω των ισχυρών συμμαχιών.

«Αν αυτό εκνευρίζει την Τουρκία, λυπούμαι αλλά προβλέπω ότι ο εκνευρισμός αυτός θα ενταθεί γιατί θα γίνουν κι άλλα και στα δύο αυτά επίπεδα. Εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής» τόνισε.

Μέσα στον Ιανουάριο οι συμβάσεις για τους Spike NLOS

Ο υπουργός προανήγγειλε την υπογραφή των συμβάσεων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike NLOS. Για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε: «Έγινε μια αργόσυρτη διαπραγμάτευση για ένα σύνθετο οπλικό σύστημα που έχει εφαρμογή και σε οχήματα στρατού ξηράς και σε ελικόπτερα. Είναι τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές. Είναι σύστημα που έχουν ανάγκη οι ΕΔ, τις εισηγήσεις των επιτελείων ακούμε, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των υπογραφών. Μέσα στον Ιανουάριο άντε αρχές Φεβρουαρίου θα έχουμε τελειώσει. Θα έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις. Από εκεί και πέρα τρέχει ο χρόνος μετά τη συμβασιοποίηση για την παράδοση. Όπως είπα είναι ένα σύστημα που έχουν απόλυτη ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εκεί που υπήρχε η απόλυτη έρημος η μια διαπραγμάτευση διαδέχεται την άλλη. Αυτό φωνάζει από μόνο του. Δική μου υποχρέωση όσο πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο να το επικοινωνούμε και στον κόσμο».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους εξοπλισμούς, τόνισε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει για τις ΕΔ. Δεν διακριθήκαμε μέσω αδράνειας αλλά υπεδραστηριότητας. Προτιμώ να λογοδοτήσω για την υπογραφή σε μια σύμβαση που έβαλα – αν και όλα έχουν γίνει διαφανώς – παρά για κάτι που δεν έκανα. Τελικά το πρόβλημα στο εξοπλιστικό της χώρας προκύπτει γιατί κάποιοι δεν έκαναν τίποτα, ενώ θα μπορούσαν. Δεν ήμασταν εμείς, αλλά αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο. Όσο έρχεται η προεκλογική περίοδος, αυτό θα το εξηγήσω με λεπτομέρειες. Όχι να μας εγκαλούν αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, σε αυτούς που έφεραν κοσμογονία εξεγείροντας και τους γείτονές μας. Ο κόσμος βλέπει με πολύ ευνοϊκό μάτι όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Τέλος αναφερόμενος στα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε: «Λύνουμε μια σειρά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εισάγουμε διατάξεις που βελτιώνουν τη λειτουργία της Εθνοφυλακής, παίρνουμε κάποια μέτρα για τους απόστρατους.Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα για το προσωπικό, το νομοσχέδιο είναι στη διαβούλευση, έρχεται για ψήφιση 15 με 16 Ιανουαρίου στη Βουλή»

ΠΗΓΗ >>

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr