«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο θρυλικός Έλληνας παλαιστής της δεκαετίας του ΄80, Μάικ Πάππας (Mike Pappas).

Ο Μάικ Πάππας Είχε γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα της πάλης και τον αποκαλούσαν «Ο ιπτάμενος Έλληνας» (Τhe flying Greek).



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», ο Μάικ Πάππας είχε εξασφαλίσει σε αγώνα του στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των $100.000, αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας (Manoli Savvenas) και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού.

Αρχικά μετέβη στην Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία και το 1967 πήγε στην Αμερική προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία. Στην συνέχεια μετέβη στο Μεξικό, όπου ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Μετά από σύντομο διάστημα εγκαταστάθηκε στο Τένεσί με το ψευδώνυμο Μάικ Πάππας και έγινε πρωταθλητής.

Το 1978 εγκατέλειψε την πάλη και μετακόμισε στο Σπρινγκφίλντ του Μισούρι, όπου απέκτησε το δικό του ομώνυμο κοσμηματοπωλείο «Manoli’s Jewelers» στο εμπορικό κέντρο του Μπρέντγουντ (Brentwood Shopping Center). Είχε τέσσερά παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Παρασκευά, την Μαρία και τον Κωνσταντίνο.

Δεν έχασε ποτέ την πατρίδα του και ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και την Ομογένεια. Ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά του Σπρίνγκφιλντ.

Τέλος, ο σκηνοθέτης Jason Brasier εμπνεύστηκε από τη ζωή του και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Flying Greek», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο