Home ΗΠΑ Η κα Kari Lake υποβάλλει εκλογική έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα

Η κα Kari Lake υποβάλλει εκλογική έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα

«Το χάος την ημέρα των εκλογών στόχευε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους...»

by _
0 comment 347 views
Λίμνη Kari / ΦΩΤΟ: ΑΠΗ κα Kari Lak…
Λίμνη Kari / ΦΩΤΟ: ΑΠΗ κα Kari Lak…

Λίμνη Kari / ΦΩΤΟ: ΑΠ

Η κα Kari Lake υποβάλλει εκλογική έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα

«Το χάος την ημέρα των εκλογών στόχευε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους…»

Του Τζέικομπ Μπρουνς
2 Ιανουαρίου 2023

(Jacob Bruns, Headline ΗΠΑ) Η νομική ομάδα της υποψήφιας για κυβερνήτης των Ρεπουμπλικάνων της Αριζόνα, Kari Lake, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα να αναλάβει την εκλογική της αγωγή στην κομητεία Maricopa, ανέφερε η Human Events.

«Ο αναφέρων Kari Lake ζητά από αυτό το Δικαστήριο να μεταφέρει τον δευτεροβάθμιο έλεγχο από το Εφετείο της Αριζόνα», ξεκινά η αναφορά.



Σύμφωνα με την αναφορά, η Λέικ και η νομική της ομάδα ζήτησαν τη μεταφορά για δύο λόγους.

Πρώτον, «οι έκτακτες περιστάσεις μιας στοχευμένης επίθεσης σε ψηφοφόρους την ημέρα των εκλογών» στην κομητεία Maricopa, μαζί με την καθυστερημένη δίκη στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι «το χάος την ημέρα των εκλογών στόχευε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους» και παρείχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το γεγονός.

Δεύτερον, η Λέικ και η ομάδα της ένιωσαν «την ανάγκη να επικυρώσουν τις αποφάσεις αυτού του Δικαστηρίου» σχετικά με τα συνεχώς μεταβαλλόμενα πρότυπα αποδεικτικών στοιχείων και τον ορισμό του εκλογικού «παραπτώματος».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Λέικ, το Επαρχιακό Δικαστήριο την υπέβαλε σε κινούμενα γκολπόστ αναφορικά με την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων, αφαιρώντας αμέσως οκτώ από τις 10 υποβληθείσες κατηγορίες της Λέικ.

Ο δικαστής κατέστησε επίσης σαφές ότι η απόδειξη των εκλογικών αποτυχιών και η απαλλαγή από το δικαίωμα ψήφου ορισμένων τάξεων ψήφου δεν ήταν επαρκής. Αντίθετα, η κυρία Λέικ πρέπει να αποδείξει οριστικά ότι η κομητεία Maricopa σαμπόταρε οικειοθελώς τις εκλογές.

Προφανώς, με βάση το σκεπτικό του δικαστή, εάν οι αξιωματούχοι της κομητείας Maricopa στερούσαν κατά λάθος τους ψηφοφόρους, δεν θα απαιτούνταν τιμωρία.

Η υπόθεση της Λέικ απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της απέδειξε μέσω ένορκης μαρτυρίας ότι το χάος την ημέρα των εκλογών προκάλεσε τις «μηχανές ταμπελοποίησης να απορρίψουν δεκάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια», ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι παραβίασαν ανοιχτά «απαιτήσεις αλυσίδας φύλαξης σχετικά με σχεδόν 300.000 ψηφοδέλτια την ημέρα των εκλογών» και ότι οι αξιωματούχοι «επέτρεψαν δεκάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια με υπογραφές ψηφοφόρων που σαφώς δεν ταίριαζαν με τις υπογραφές στο αρχείο».



Για αυτούς τους λόγους, μεταξύ άλλων, η ομάδα της κυρίας Λέικ ισχυρίστηκε ότι «μια σημαντική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύεται πλέον τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αριζόνα».

Καθώς κυκλοφόρησαν τα νέα σχετικά με την έφεση, η φερόμενη ως νέα κυβερνήτης, Δημοκρατική, Κέιτι Χομπς, ορκιζόταν.

Με την ορκωμοσία του Χομπς, αντικαθιστώντας τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Νταγκ Ντούσι, ειδικοί και πολιτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι οι νομικές προκλήσεις για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 στην Αριζόνα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

ΠΗΓΗ >> https://headlineusa.com/kari-lake-takes-election-appeal-to-ariz-supreme-court/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr