Home Greek News Η Ελλάδα στις τοπ 10 πιο όμορφες και φθηνές χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός -Το Forbes εξηγεί

Η Ελλάδα στις τοπ 10 πιο όμορφες και φθηνές χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός -Το Forbes εξηγεί

by _
0 comment 50 views
Η Ελλάδα στις τοπ 10 πιο όμορφες και φθηνές χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός -Το Forbes εξηγεί
Η Ελλάδα στις τοπ 10 πιο όμορφες και φθηνές χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός -Το Forbes εξηγεί

Η Ελλάδα στις τοπ 10 πιο όμορφες και φθηνές χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός -Το Forbes εξηγεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
04/01/2023  13:53


Στις τοπ 10 φθηνές και όμορφες χώρες για να ζήσει ένας Αμερικανός συγκαταλέγει την Ελλάδα το αμερικανικό Forbes.

Ένα εκτενές ρεπορτάζ του αμερικανικού μέσου, με τίτλο «Παραιτηθείτε από τη δουλειά σας και μετακομίστε στο εξωτερικό: 10 φθηνότερα μέρη για να ζήσετε», επισημαίνει ότι ο κατάλογος δεν απευθύνεται μόνο στους συνταξιούχους, αλλά αφορά όλους τους Αμερικανούς που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγουν.Forbes: «Τόσο φθηνό το κόστος ζωής, που ίσως να μη χρειάζεται να δουλέψετε»

Με την αξιοποίηση των δεδομένων της Ιnternational Living, η οποία εκδίδει παγκόσμιο δείκτη για τους καλύτερους προορισμούς σε ηλικία συνταξιοδότησης, επισημαίνεται ότι η λίστα απευθύνεται επίσης σε ανθρώπους που έχουν κουραστεί από την εργασιακή καθημερινότητα και ρουτίνα και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι σημαντικά φθηνότερο από τις ΗΠΑ – «τόσο φθηνό που ίσως να μη χρειάζεται να δουλέψετε», υπογραμμίζει.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας ως ένας τέτοιος προορισμός. Όπως λέει η συντάκτρια του International Living, Jennifer Stevens: «Μπορείτε, στην πραγματικότητα, να βγείτε από τον τροχό του χάμστερ. Όταν μπορείτε να μειώσετε το κόστος ζωής σας κατά το ήμισυ -ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη-, ανοίγουν πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Αν δεν χρειάζεται να εργάζεστε πολύ ή τόσο πολύ, τότε μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να περνάτε τις μέρες σας όπως θέλετε με ανθρώπους των οποίων την παρέα απολαμβάνετε. Μπορείς να αποχαιρετήσεις τη μετακίνηση, τη δουλειά, το κρύο, την πολιτική και να εγκατασταθείς σε ένα μέρος όπου κάθε μέρα φέρνει μια περιπέτεια».

Το Forbes επισημαίνει μεταξύ των 10 χωρών ότι η Ελλάδα είναι μια νέα χώρα που βρίσκει τη θέση της στη φετινή λίστα.

«Μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία»

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση να δημιουργήσει περισσότερες επιλογές βίζας για να επιτρέψει στους ανθρώπους να παραμείνουν περισσότερο. «Και, φυσικά, είναι πανέμορφη και σε καλή τιμή», λέει η Stevens. «Άλλα προνόμια: μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία», λέει η ανταποκρίτρια του International Living, Lynn Roulo.Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. «Με τρία μεγάλα υδάτινα σώματα και έξι ξεχωριστές ομάδες νησιών, τα ελληνικά νησιά μπορούν να κρατήσουν ατελείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για εξερεύνηση. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping (“μεταπήδηση” από νησί σε νησί) θα γίνει μέρος της ζωής σας», λέει η Roulo.

«Αλλά μη νομίζετε ότι είναι μόνο ήλιος όλη την ώρα: Πρόκειται για μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα: Αν ζείτε στην Αθήνα, περιμένετε πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες», προσθέτει.

«Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα από περίπου 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας ανύπαντρος από περίπου 1.600 δολάρια», λέει η Stevens για το κόστος, συμπληρώνοντας: «Αλλά να έχετε υπόψη σας ότι για μια ανανεώσιμη βίζα παραμονής πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Η Πορτογαλία στην κορυφή

Ο Ετήσιος Παγκόσμιος Δείκτης Συνταξιοδότησης της International Living έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τα συγκεκριμένα μέρη που θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς – με βάση τον προϋπολογισμό τους και τις προτεραιότητές τους. Σύμφωνα με τη Stevens, ο φετινός κατάλογος είναι μικρότερος και αυστηρότερος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. «Προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε το δείκτη αυτό, ώστε να τον κάνουμε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο», λέει. «Έτσι, για το 2023 συνδυάσαμε ορισμένες κατηγορίες για να εστιάσουμε καλύτερα την προσοχή των ανθρώπων στους παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί γι’ αυτούς να εξετάσουν – το κόστος ζωής, το κλίμα, οι βίζες, η στέγαση και η υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα».

Η κορυφαία χώρα στη λίστα είναι η Πορτογαλία και ακολουθούν το Μεξικό, ο Παναμάς, το Εκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα και η Ισπανία. Μετά την Ελλάδα, σειρά έχουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ταϊλάνδη.

ΠΗΓΗ >> https://www.iefimerida.gr/ellada/ellada-top-10-hores-gia-na-zisei-kaneis-forbes

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr