Home ΔΙΕΘΝΗ Σεργκέι Λαβρόφ: Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία. Η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία

Σεργκέι Λαβρόφ: Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία. Η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Μόσχας είπε ότι η «συλλογική Δύση», με επικεφαλής τις ΗΠΑ, βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία

by _
0 comment 226 views
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Ρώσος…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Ρώσος…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρευρίσκεται σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, Ρωσία, 18 Νοεμβρίου 2022. ©  Sputnik / Μιχαήλ Μέτζελ

 

Σεργκέι Λαβρόφ: Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Μόσχας είπε ότι η «συλλογική Δύση», με επικεφαλής τις ΗΠΑ, βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι έως και «εκατοντάδες» Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες, στρατιωτικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί των πληροφοριών ήταν από καιρό άμεσοι συμμετέχοντες στη σύγκρουση.



Καθισμένος με το ρωσικό Channel One για μια συνέντευξη την Τετάρτη, ο Λαβρόφ μίλησε εκτενώς για τη βαθιά εμπλοκή της Ουάσιγκτον στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, η οποία αυξάνεται σταθερά παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από Αμερικανούς ηγέτες ότι το αμερικανικό προσωπικό δεν θα είχε κανένα ρόλο στις μάχες.

«Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία, ήταν εκεί ακόμη και πριν από το πραξικόπημα», είπε ο ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς το 2014 από εθνικιστικές ομάδες και φιλοδυτικούς ακτιβιστές. «Αξιωματικοί της CIA κατέλαβαν τουλάχιστον έναν όροφο στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας».

Ο Λαβρόφ υποστήριξε επίσης ότι ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ που εδρεύει στο Κίεβο έχει παράσχει σημαντικές συμβουλές στις ουκρανικές αρχές, λέγοντας: «Οι στρατιωτικοί ειδικοί προφανώς ασχολούνται όχι μόνο με την πραγματοποίηση επισκέψεων στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, αλλά, φυσικά, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, παρέχουν άμεσες συμβουλευτικές, και ίσως ακόμη περισσότερες από συμβουλευτικές, υπηρεσίες».

Σημείωσε ότι μια ξεχωριστή ομάδα ειδικών των ΗΠΑ, που δημιουργήθηκε αφότου Αμερικανοί νομοθέτες απαίτησαν έναν πιο ισχυρό μηχανισμό παρακολούθησης δισεκατομμυρίων σε θανατηφόρα βοήθεια, ταξίδεψε στην Ουκρανία για να παρακολουθήσει τη ροή δυτικών όπλων στη χώρα.

Δεδομένου ότι «Η Ουκρανία λαμβάνει όλο και περισσότερα και καλύτερα δυτικά όπλα», ο ΥΠΕΞ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διατυπώνουν τώρα σχέδια για να διακόψουν τις αποστολές όπλων, προσθέτοντας ότι «σιδηροδρομικές γραμμές, γέφυρες και σήραγγες» θεωρούνται ως στόχοι «να πραγματοποιήσουν αυτές τις παραδόσεις πιο δύσκολα ή, ιδανικά, να τα σταματήσεις εντελώς».

Ο Λαβρόφ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι τα δυτικά κράτη κήρυξαν «πόλεμο» στη Ρωσία σχεδόν πριν από μια δεκαετία, αμέσως μετά την επανάσταση του Euromaidan του 2014, την οποία ακολούθησε η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα.



«Η συλλογική Δύση, της οποίας ηγείται μια πυρηνική δύναμη – οι Ηνωμένες Πολιτείες – βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας», είπε. «Αυτός ο πόλεμος μας κηρύχθηκε πριν από πολύ καιρό, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, στην πραγματικότητα, υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μέχρι στιγμής φέτος, η Ουάσιγκτον έχει εγκρίνει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, χωρίς να υπολογίζεται η ξεχωριστή «Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας» και άλλα δισεκατομμύρια σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αυτές οι πολιτικές θα συνεχιστούν, δεσμευόμενοι να παρέχουν στο Κίεβο όση βοήθεια χρειάζεται για «όσο χρειαστεί».

ΠΗΓΗ >>

https://www.rt.com/russia/569154-lavrov-us-troops-ukraine/

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr