David Miscavige: Ο “εξαφανισμένος” ηγέτης της Σαηεντολογίας αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές αγωγές

David Miscavige: Ο “εξαφανισμένος” ηγέτης της Σαηεντολογίας (Scientology) αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές αγωγές

Οι δικηγόροι του Miscavige λένε ότι απλά αποτελεί στόχο μιας νομικής στρατηγικής λόγω της θέσης του στη Σαηεντολογία


Οι εισαγγελείς που προσπαθούν να επιδώσουν στον David Miscavige μια ομοσπονδιακή αγωγή για εμπορία παιδιών λένε ότι ο μυστηριώδης ηγέτης της Σαηεντολογίας «δεν βρίσκεται πουθενά».

Από τον Paul Farrell/Dailymail.Com

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Tampa Bay Times, οι αρχές προσπάθησαν να επιδώσουν έγγραφα στον 62χρονο Miscavige σε 27 διαφορετικές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών στην περιοχή Κλίαργουότερ στη Φλόριντα και στο Λος Άντζελες. Όταν δικηγόροι εμφανίστηκαν σε ακίνητα της Σαηεντολογίας και ρώτησαν τους φρουρούς ασφαλείας για το πού βρίσκεται ο Miscavige, οι φύλακες ανέφεραν ότι δεν είχαν ιδέα. Οι ενάγοντες στη μήνυση έχουν προσλάβει ακόμη και ιδιωτικό ερευνητή σε μια προσπάθεια να τον εντοπίσουν.

Κάποια στιγμή, οι δικηγόροι πήραν μάλιστα την πρωτοβουλία και έστειλαν μήνυμα στο Instagram στον επίσημο λογαριασμό της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για να ρωτήσουν για τον Miscavige.



Η μήνυση έχει υποβληθεί από πρώην μέλη της Εκκλησίας, τους συζύγους, Gawain και Laura Baxter και την Valeska Paris. Οι τρεις τους καταγγέλουν ότι αναγκάστηκαν να εργαστούν σε πλοία της Σαηεντολογίας υπογράφοντας συμβόλαια διάρκειας «ενός δισεκατομμυρίου ετών» με αντάλλαγμα ελάχιστα ή καθόλου χρήματα. Η Paris εγκατέλειψε την οργάνωση το 2009 και το ζευγάρι ο Gawain και Laura Baxter το 2012.

Η τελευταία γνωστή διεύθυνση του απομονωμένου αρχηγού της Σαηεντολογίας ήταν στο συγκρότημα κτιρίων της αμφιλεγόμενης Εκκλησίας στο Λος Άντζελες. Όπως συμβαίνει και με άλλα μέλη της πτέρυγας της Σαηεντολογίας, της Sea Org, ο Miscavige δεν έχει επίσημα καταχωρημένη διεύθυνση. Η Sea Org είναι ένας οργανισμός της Σαηεντολογίας, τον οποίο η Εκκλησία της Σαηεντολογίας περιγράφει ως «αδελφικό θρησκευτικό τάγμα, που περιλαμβάνει τα πιο αφοσιωμένα μέλη της θρησκείας». Όλοι οι οργανισμοί διαχείρισης της Σαηεντολογίας ελέγχονται αποκλειστικά από μέλη της Sea Org.

Σε δικαστικές καταθέσεις που σχετίζονται με την πρόσφατη μήνυση, δύο πρώην μέλη της Εκκλησίας είπαν ότι ο Miscavige ζει σε ένα κτήμα της Σαηεντολογίας σε μια περιφραγμένη κοινότητα γνωστή ως Hacienda Gardens στο Κλίαργουότερ της Φλόριντα. Το Hacienda Gardens είναι ένα τεράστιο συγκρότημα διαμερισμάτων 120 μονάδων που φιλοξενεί το προσωπικό της Σαηεντολογίας. Αγοράστηκε από τον οργανισμό το 2001.

Ένας από τους δικηγόρους των εναγόντων, ο Neil Glazer, είπε, «Δεν επιτρέπεται στον Miscavige να συνεχίσει το κρυφτό». Ο Miscavige αναμένεται στο δικαστήριο στις 20 Ιανουαρίου, ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα παρευρεθεί καθώς δεν του έχει επιδοθεί η κλήση. Ο Glazer είπε επίσης ότι ο Miscavige «σκόπιμα αποκρύπτει τη διεύθυνση του και διαφεύγει της κλήσης».

Εκτός από τους ισχυρισμούς για εμπορία ανθρώπων, η Paris ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα επανειλημμένων σεξουαλικών επιθέσεων στα νιάτα της και ότι όταν η μητέρα της έφυγε από τη Σαηεντολογία, εκείνη, τότε 17 ετών, κλείστηκε σε μηχανοστάσιο για 48 ώρες ως τιμωρία.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Tampa Bay Times, δικηγόροι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον Miscavige μέσω δύο κλήσεων από την τροχαία που έλαβε τη δεκαετία του 1990. Και οι δύο ανέφεραν το κέντρο της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες ως διεύθυνση κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Miscavige λένε ότι απλά αποτελεί στόχο μιας νομικής στρατηγικής λόγω της θέσης του στη Σαηεντολογία. Λένε ότι δεν μένει στη Φλόριντα και γι’ αυτό οι δικηγόροι δεν μπορούν να τον βρουν.

Την κλήση για λογαριασμό των εναγόντων έχει υπογράψει η Αμερικανίδα δικαστής Julie Sneed. Δέκα αντίγραφα της στάλθηκαν σε διάφορες ιδιοκτησίες της Σαηεντολογίας στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια, όλες στάλθηκαν πίσω καθώς κανείς δεν υπέγραψε για την παραλαβή τους.

ΠΗΓΗ >> https://kourdistoportocali.com/news-desk/david-miscavige-gt-o-quot-exafanismenos-quot-igetis-tis-saientologias-antimetopos-me-poly-sovares-agoges/

 

 

 

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr