Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο εκ των συνηγόρων της Εύας ΚαϊλήΜιχάλης Δημητρακόπουλος γύρω από την υπόθεση του Qatar Gate. Σε αυτό αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης Ευρωβουλευτού, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.



Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του συνηγόρου της υπό κράτηση Ευρωβουλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της

(https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».



Βουρλιώτης σε Αρχές Παναμά: Ψάξτε για εμβάσματα από το Κατάρ στην Καϊλή

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά. Με αυτό ζητούσε να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για «τα έργα και τις ημέρες» του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας – Qatar Gate και έχει αμαυρώσει την εικόνα λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το “χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Οι λογαριασμοί στη Bladex of Panama

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των «εμβασμάτων» είχε υπάρξει στο διαδίκτυο σχετική ανάρτηση, η οποία εμφάνιζε έγγραφα της Τράπεζας Bladex of Panama με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, του πατέρα της και της μητέρας της Μαρίας Ιγνατιάδου με συνολικές καταθέσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ.



Συγκεκριμένα στους επίμαχους λογαριασμούς εμφανίζονταν να υπάρχουν:

  • 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή,
  • 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και
  • 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Πάντως, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συνήγορος της Εύας Καϊλή είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων υποστηρίζοντας ότι είναι «προδήλως και εμφανέστατα πλαστά».