Home Greek News Σε ΑΑΔΕ και Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία για το «Χαμόγελο» – Τι απαντά ο Γιαννόπουλος

Σε ΑΑΔΕ και Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία για το «Χαμόγελο» – Τι απαντά ο Γιαννόπουλος

Δημόσια τοποθετήθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας ότι το «Χαμόγελο» έχει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία - Τι υποστηρίζει ο ιδρυτής του «Χαμόγελου» για τα ποσά και την προέλευσή τους

by _
0 comment 167 views
Σε ΑΑΔΕ και Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία για το «Χαμόγελο» – Τι απαντά ο Γιαννόπουλος
Σε ΑΑΔΕ και Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία για το «Χαμόγελο» – Τι απαντά ο Γιαννόπουλος

Σε ΑΑΔΕ και Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία για το «Χαμόγελο» – Τι απαντά ο Γιαννόπουλος

Δημόσια τοποθετήθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας ότι το «Χαμόγελο» έχει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία – Τι υποστηρίζει ο ιδρυτής του «Χαμόγελου» για τα ποσά και την προέλευσή τους

Νέα διάσταση στις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για τα οικονομικά στοιχεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία υιοθέτησε όσα έχουν γραφτεί για τα πλεονάσματα που εμφανίζεται να έχει η οργάνωση, αλλά και για το περιεχόμενο τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα την εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», η κυρία Μιχαηλίδου παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20.000.000 πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του, που μένει, διάβασα, σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».



Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά έχουν διαβιβαστεί για περαιτέρω έρευνα στην Οικονομική Εισαγγελία και την ΑΑΔΕ.

Η τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου ήρθε να δώσει συνέχεια σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Άλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων της ίδιας εφημερίδας, το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να ανέρχονται ακόμα και στα 5 εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφερόταν ότι το «Χαμόγελο» παρουσιάζει συνολικά έσοδα 10 με 14 εκατ. ευρώ ετησίως, με πλεόνασμα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα «υπάρχει γκρίνια» για τον ΕΝΦΙΑ των 70.335 ευρώ, που καλείται να πληρώσει για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Τι απαντά σήμερα ο Κώστας Γιαννόπουλος

Σε επικοινωνία του, απόψε, με το protothema.gr, και κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τα χαρακτήρισε ψέματα και κάλεσε την υφυπουργό Εργασίας να απαντήσει «πού βρήκε το πλεόνασμα των 20 εκατ. ευρώ».

Όπως υποστήριξε, τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων που έχει ως προσωπικό και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών.



Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε  ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού.

Σχετικά, δε, με το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος, στην επικοινωνία του με το protothema.gr, έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα».

ΠΗΓΗ > https://www.protothema.gr/greece/article/1323220/se-aade-kai-oikonomiki-eisaggelia-ta-stoiheia-gia-to-hamogelo-ti-apada-o-giannopoulos/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr