Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το αίμα που θα χυθεί από τους μη συνεργάσιμους “πετρελαιάδες” και τα πρατήρια – φιλέτα που θέλει να ελέγξει η Κόζα Νόστρα! Οι “αντλίες της μαφίας” και ο τζίρος εκατομμυρίων από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το 13σελιδο δελτίο πληροφοριών με τα ονόματα επίορκων αστυνομικών και κρατικών λειτουργών που παίρνουν “μεροκάματο” και στο βάθος η στρατηγός της ΕΛΑΣ.

Το αίμα που θα χυθεί από τους μη συνεργάσιμους “πετρελαιάδες” και τα πρατήρια – φιλέτα που θέλει να ελέγξει η Κόζα Νόστρα! Οι “αντλίες της μαφίας” και ο τζίρος εκατομμυρίων από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το 13σελιδο δελτίο πληροφοριών με τα ονόματα επίορκων αστυνομικών και κρατικών λειτουργών που παίρνουν “μεροκάματο” και στο βάθος η στρατηγός της ΕΛΑΣ.

by _
0 comment 322 views

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022

Το αίμα που θα χυθεί από τους μη συνεργάσιμους “πετρελαιάδες” και τα πρατήρια – φιλέτα που θέλει να ελέγξει η Κόζα Νόστρα! Οι “αντλίες της μαφίας” και ο τζίρος εκατομμυρίων από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το 13σελιδο δελτίο πληροφοριών με τα ονόματα επίορκων αστυνομικών και κρατικών λειτουργών που παίρνουν “μεροκάματο” και στο βάθος η στρατηγός της ΕΛΑΣ.


Του Άρη Σπίνου
 

Το πρώτο βήμα είναι τα αλληλοκαρφώματα για παράνομες δεξαμενές και φορτία που είναι καθοδόν από την Βουλγαρία. Το επόμενο είναι οι ξυλοδαρμοί. Όταν κάποιοι περάσουν την “κόκκινη γραμμή” τότε οι αντλίες της παρανομίας αντί για καύσιμα χύνουν αίμα. Τη “χρυσοφόρο πίτα” της λαθρεμπορίας καυσίμων βλέπουν οι αρχές, πίσω από τους “προειδοποιητικούς” πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά που ανήκει στον όμιλο Μήτσου και ήδη έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τον πόλεμο αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα πρατήρια της συγκεκριμένης οικογένειας γίνονται στόχος. Στο παρελθόν άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα σε ένα από αυτά, ενώ δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των Αρχών σε άλλο βενζινάδικο είχαν διαπιστωθεί παράνομες δεξαμενές. Όπως έγινε γνωστό την πληροφορία αυτή την είχαν δώσει στις αρχές ανταγωνιστές του Ομίλου Μήτσου που ήθελαν να αγοράσουν μερικά από τα πρατήρια του Ομίλου αλλά ο Πατριάρχης της οικογένειας Αναστάσιος είχε πει όχι. Στην ασφάλεια Αττικής υπάρχει πληροφοριακό δελτίο 13 σελίδων αναφορικά με τους εκβιασμούς που είχε δεχθεί ο όμιλος από συγκεκριμένο πρόσωπο, που πλέον είναι νεκρός από δολοφονία που είχε προηγηθεί της εκτέλεσης του Γιώργου Μήτσου. Στο ίδιο δελτίο αποτυπώνονται οι διάλογοι που φανερώνουν τους εκβιασμούς για την πώληση  πρατηρίων – φιλέτων από τον όμιλο Μήτσου σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Η δολοφονία του Γιώργου Μήτσου ήταν η απάντηση για το “όχι”  του πατέρα. Στο ίδιο δελτίο αναγράφονται και ονόματα κρατικών στελεχών που συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι με λαθρεμπόρους. 4 πρόσωπα από αυτά έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν επειδή ειδοποιούσαν ιδιοκτήτες πρατηρίων όταν συνάδελφοι τους έβγαιναν για ελέγχους.


Λαθρεμπόριο καυσίμων και ελληνική Μαφία φέρεται να είναι “άρρηκτα” συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια, όπως διαπιστώθηκε το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 έγινε εν αγνοία άλλων αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίας αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί συνεργάζονται με τους λαθρεμπόρους. Τα ονόματα των αστυνομικών αυτών, που παραμένουν ενεργά στην υπηρεσία είναι καταγεγραμμένα σε σχετικό δελτίο πληροφοριών της ΕΥΠ.  Ανάμεσα τους και γυναίκα στρατηγός της ΕΛΑΣ που σήμερα είναι εν αποστρατεία. Πίσω από το εντός των συνόρων δίκτυο, κρύβονται 3 πρόσωπα που έχουν αποκτήσει παντοδύναμες σχέσεις με την εξουσία και οι οποίες διαχειρίζονται το λαθραίο καύσιμο σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για πρόσωπα που ανδρώθηκαν ως “νονοί της νύχτας” αλλά σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με “εκβιασμούς της γειτονιάς και 50ευρα από καφετέριες” οπως λέει στο edolio5 αξιωματικός της ασφάλειας. “Αυτοί πλέον παίζουν με εκατομμύρια και είναι επιχειρηματίες με τεράστιο τζίρο”. Ο ίδιος άνθρωπος συμπληρώνει: “Δεν είναι τυχαίο ότι οι  Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης  ενέταξαν στην παράνομη δράση τους το λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων.

Το κόλπο είναι απλό. Τα κυκλώματα λαθρεμπόρων φέρνουν τα τελευταία χρόνια τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από τη Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρίες-“μαϊμού”, με χρώματα και βερνίκια, που δεν έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο. Μάλιστα, αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30% της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, παρά μόνο αν υπάρχει σχετική πληροφορία και δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει για το λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν οι αρχές που έχουν ρόλο ελέγχου αυτής της διαδικασίας δεν παιρνούσαν κάθε μήνα από τον “πάγκο” των πληρωμών των ανθρώπων που ελέγχουν πρόσωπα και καταστάσεις.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr