Home Greek News Υπόθεση υποκλοπών: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα

Υπόθεση υποκλοπών: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση Οικονόμου

by _
0 comment 200 views
Υπόθεση υποκλοπών: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα
Υπόθεση υποκλοπών: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα

Υπόθεση υποκλοπών: Νέος γύρος αντιπαράθεσης – Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση Οικονόμου

Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών εισέρχονται Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ειδικότερα, ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το εξώφυλλο της εφημερίδας Documento, τονίζοντας πως ο Πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον Α/ΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε».



«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”», ανταπάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

HOME BANNER Archives - Page 3710 of 3716 - Militaire.gr

Γιάννης Οικονόμου για υπόθεση υποκλοπών: «Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει»

Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική «Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει».

Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού.

Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση στον κ. Φλώρο»



«Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον Α/ΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια».

«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός των Ε.Δ. ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», προσθέτει και τονίζει ότι «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον Α/ΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;».

Επιπλέον, τονίζει ότι «αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;».

Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να εμποδιστεί η έρευνα



Η αφόρητη πίεση προς την κυβέρνηση από τις συνεχείς αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως την ωθεί σε κινήσεις πανικού.

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο «στόχος 519c» των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, δημοσιεύματα φέρνουν το Μέγαρο Μαξίμου να προέβη σε μια απροκάλυπτη και πρωτοφανή παρέμβαση στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με το avgi.gr και το ieidiseis.gr, στενότατος συνεργάτης του Πρωθυπουργού επικοινώνησε με τη διοίκηση των δυο παρόχων, ζητώντας τους να μην βοηθήσουν τις έρευνες της ΑΔΑΕ, με την αιτιολογία πως οι έλεγχοι αυτοί θα είναι παράνομοι με βάση το νέο νόμο.

Πληροφορίες φέρουν τη μία εκ των δύο εταιρειών να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την παρέμβαση Μαξίμου. Σύμφωνα με το ένα δημοσίευμα, ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι όψιμος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου.

Εάν ισχύουν τα παραπάνω, τότε πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λίγες μέρες, προκειμένου να εμποδιστεί έρευνα της ΑΔΑΕ και να μην έρθει στο φως η αλήθεια για το σκάνδαλο, που έχει φέρει σε δεινή θέση τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος (με την αιτιολογία πως η έρευνα είναι παράνομη) φέρεται να επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της Αρχής σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογου. Επίσης, σε μια ενέργεια που προκάλεσε εύλογο προβληματισμό (με βάση μάλιστα τον θεσμό που υπηρετεί), ο κ. Ντογιάκος έφτασε στο σημείο να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά δημοσιογράφων και εκδοτών, απειλώντας τους ευθέως με φορολογικούς ελέγχους.

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά, το «μπλόκο» στην έρευνα φέρεται να έρχεται από το ίδιο το Μαξίμου…

► Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ρυπαρά δίκτυα» και για «έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας», χωρίς ωστόσο να διαψεύσει πως ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν στόχος παρακολουθήσεων.

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΝάσο Ηλιόπουλο, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά το 1974 το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας Πρωθυπουργός δεν διέταξε την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ».

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr