Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σχεδιάζει να αυξήσει το μέγεθος του στρατού σε…1,5 εκατομμύριο στρατιώτες

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σχεδιάζει να αυξήσει το μέγεθος του στρατού σε…1,5 εκατομμύριο στρατιώτες

by _
0 comment 236 views

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σχεδιάζει να αυξήσει το μέγεθος του στρατού σε…1,5 εκατομμύριο στρατιώτες

Ο Σεργκέι Σόιγκου λέει ότι η Ρωσία χρειάζεται περισσότερες χερσαίες δυνάμεις για να σταθμεύσει στη βορειοδυτική Ρωσία εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

από Dave DeCamp Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 Κατηγορίες ΕιδήσειςΕτικέτεςΡωσία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου παρουσίασε την Τετάρτη ένα σχέδιο για την αύξηση του μεγέθους του ρωσικού στρατού σε 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είχε περίπου 1 εκατομμύριο στρατεύματα στον στρατό της στην αρχή του έτους και ο αριθμός υποτίθεται ότι θα έφτανε το 1,15 εκατομμύριο το επόμενο έτος, αλλά ο Σόιγκου είπε ότι απαιτείται περαιτέρω αύξηση για να «διασφαλιστεί η εκπλήρωση των καθηκόντων για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας».

Ένας λόγος για την αύξηση που ανέφερε ο Σόιγκου ήταν η πιθανή ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Είπε ότι εάν τα δύο σκανδιναβικά έθνη ενταχθούν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει «την αντίστοιχη ομάδα δυνάμεων» στη βορειοδυτική Ρωσία.

Ο Πούτιν και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τόσο απειλητική όσο η μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας, αλλά είπαν ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επέκταση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία έχει σύνορα άνω των 800 μιλίων με τη Ρωσία, μια περιοχή που πιθανότατα θα ενισχυθεί από τη Μόσχα εάν το Ελσίνκι γίνει δεκτό στο ΝΑΤΟ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Πούτιν διέταξε την κινητοποίηση 300.000 νέων στρατιωτών για την πολεμική του προσπάθεια στην Ουκρανία και η Ρωσία ενισχύει τις θέσεις της κατά μήκος των γραμμών του μετώπου στην Ουκρανία. Μια άλλη κινητοποίηση είναι δυνατή, αλλά σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Πούτιν δεν έχει πάρει απόφαση να καλέσει περισσότερα στρατεύματα και Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι οι σημερινοί αριθμοί είναι επαρκείς.

ΠΗΓΗ >>

Russian Defense Minister Plans to Increase Size of Military

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr