Home ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: Χριστουγεννιάτικο Αντιπραξικόπημα; Ο Μπολσονάρο υπογράφει διάταγμα για να παραγκωνίσει το διεφθαρμένο Ανώτατο Δικαστήριο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χριστουγεννιάτικο Αντιπραξικόπημα; Ο Μπολσονάρο υπογράφει διάταγμα για να παραγκωνίσει το διεφθαρμένο Ανώτατο Δικαστήριο

by _
0 comment 54 views
ΕΚΤΑΚΤΟ: Χριστουγεννιάτικο Αντιπραξικόπημα; Ο Μπολσονάρο υπογράφει διάταγμα για να παραγκωνίσει το διεφθαρμένο Ανώτατο Δικαστήριο
ΕΚΤΑΚΤΟ: Χριστουγεννιάτικο Αντιπραξικόπημα; Ο Μπολσονάρο υπογράφει διάταγμα για να παραγκωνίσει το διεφθαρμένο Ανώτατο Δικαστήριο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χριστουγεννιάτικο Αντιπραξικόπημα; Ο Μπολσονάρο υπογράφει διάταγμα για να παραγκωνίσει το διεφθαρμένο Ανώτατο Δικαστήριο

Του Ρίτσαρντ Άμπελσον
Δημοσιεύθηκε 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 9:30 π.μ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο υπέγραψε τη διαταγή για την ανύψωση του Ανωτάτου Στρατοδικείου STM έναντι του διεφθαρμένου αριστερού Ανώτατου Δικαστηρίου, σε μια κίνηση που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για στρατιωτική επέμβαση πριν από την 1η Ιανουαρίου, όταν ο διεφθαρμένος κομμουνιστής κατάδικος Λούλα ντα Σίλβα είναι προγραμματίζεται να αναλάβει καθήκοντα ως Πρόεδρος.

«Τις τελευταίες 72 ώρες, υπήρξε πολύς λόγος και εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ότι ο Jair Bolsonaro έχει ήδη θέσει τη Βραζιλία υπό την κηδεμονία των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρουν οι Rio Times. «Φημολογείται επίσης ότι το Ανώτατο Στρατοδικείο της χώρας STM έχει ήδη απαντήσει θετικά στις καταγγελίες κατά του αμφιλεγόμενου Ανώτατου Δικαστηρίου».



Η Επίσημη Εφημερίδα της Βραζιλίας δημοσίευσε μια απόφαση ότι «Το Υπουργείο Άμυνας έχει εγκριθεί ως ο οργανισμός που ερμηνεύει το Σύνταγμα στη Βραζιλία».

Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο Άμυνας θα ασκήσει επίσημα τη λειτουργία της ερμηνείας του Συντάγματος. Αυτό το προνόμιο ανήκει συνήθως στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η νέα απόφαση «φυλάσσει εκρηκτική δύναμη υπό το πρίσμα της αναμέτρησης μεταξύ του Ζαΐρ Μπολσονάρο και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας στην αποφασιστική μάχη για την εξουσία στη χώρα», γράφουν οι Rio Times.

«Ο πρόεδρος Μπολσονάρο παίζει σκάκι», είπε η ηγέτης των Συντηρητικών της Βραζιλίας Samia Sittel-Faraj στο Gateway Pundit. «Το Ανώτατο Δικαστήριο μας άλλαξε το σύνταγμα, ώστε η αριστερή πτέρυγα να πάρει την εξουσία. Ο Justice (Luís Roberto) Barroso άλλαξε την ερμηνεία του Άρθρου 142» που εξουσιοδοτεί τις ένοπλες δυνάμεις, υπό τη διοίκηση του προέδρου, να πραγματοποιήσουν «στρατιωτική επέμβαση».

«Αλλά τώρα, ο Μπολσονάρο παρέδωσε την ερμηνεία του συντάγματος στο Υπουργείο Άμυνας. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ο Μπολσονάρο θα δράσει. Αν θα παρέδιδε στον Nine Fingers (Luiz Inácio Lula da Silva), γιατί να το έκανε αυτό;»

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο πάντα επέμενε ότι θα ενεργούσε σύμφωνα με το νόμο και το σύνταγμα, λέει ο Σιτέλ-Φαράτζ.

«Αυτή είναι η αλληλουχία των σκακιστικών κινήσεων», είπε:



1) Στις 19 Δεκεμβρίου όλα τα μέλη του Κογκρέσου πιστοποιήθηκαν επίσημα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν τις θέσεις τους στο κοινοβούλιο.

Ένας μεγάλος αριθμός συντηρητικών εξελέγη, ένας από τους δείκτες που η νίκη του Λούλα ήταν δόλια.

2) Ο Μπολσονάρο υπέγραψε το διάταγμα που παραδίδει την ευθύνη για την ερμηνεία του συντάγματος στον Υπουργό Άμυνας, παραγκωνίζοντας το Ανώτατο Δικαστήριο των αριστερών.

3) Από χθες η βουλή είναι σε αργία, αλλά οι δικαστές του Αρείου Πάγου ανησυχούν τόσο πολύ που δεν έκαναν το διάλειμμα.

Ένας κατάσκοπος αποκαλύφθηκε στο επιτελείο του Μπολσονάρο, ο οποίος έδινε πληροφορίες στον αρχιδικαστή Alexander de Moraes.

«Ο Μοράες είναι τώρα τυφλός και πολύ ανήσυχος», είπε ο Σιτέλ-Φαράζ. «Θα έπρεπε να είναι, γιατί αν ο Πρόεδρος δώσει την εντολή τώρα, ο Μοράες θα πάει φυλακή». Αν ο Μπολσονάρο είχε ενεργήσει πριν από την πιστοποίηση στις 19 Δεκεμβρίου, ίσως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι να μην τον είχαν υποστηρίξει, σημείωσε. «Αλλά τώρα, έχουν το δικαίωμα να πάρουν τις θέσεις τους».



Μια νέα τεχνική μελέτη από μια διεθνή ομάδα ιατροδικαστών αναλυτών βρήκε περισσότερες αποδείξεις για εκλογική νοθεία, υποδεικνύοντας έντονες αποκλίσεις μεταξύ νέων εκλογικών μηχανών και παλαιών εκλογικών μηχανημάτων:

Στην ανάλυση των δεδομένων από τον δεύτερο γύρο, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρές αποκλίσεις.

Τα στοιχεία έλαβαν ως αναφορά την ψηφοφορία των υποψηφίων στον δεύτερο γύρο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογικές ζώνες, με την ανάλυση του δεύτερου ψηφίου της αριθμητικής σειράς.

Από την ανάλυση αυτών των δύο γραφικών ομάδων είναι προφανές ότι εάν τα αποτελέσματα διορθώνονταν εντός της παραμέτρου των αποκλίσεων που διαπιστώθηκαν, νικητής θα ήταν ο υποψήφιος Ζαΐρ Μπολσονάρο, νυν Πρόεδρος της Βραζιλίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ανωμαλίες που βρέθηκαν υποδεικνύουν τεχνητή μείωση των ψήφων του Μπολσονάρο έναντι τεχνητής αύξησης των ψήφων του Λούλα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια διαφορά μικρότερη του 1,8% υπέρ του Λούλα, μια ελάχιστη διόρθωση θα ήταν αρκετή για να αντιστραφούν τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!..

 

ΠΗΓΗ >> https://www.thegatewaypundit.com/2022/12/breaking-christmas-counter-coup-bolsonaro-signs-order-sideline-corrupt-supreme-court/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr