Home Greek News Πλοκάμια της Greek Mafia στο Μαξίμου;

Πλοκάμια της Greek Mafia στο Μαξίμου;

by _
0 comment 274 views
Πλοκάμια της Greek Mafia στο Μαξίμου;
Πλοκάμια της Greek Mafia στο Μαξίμου;

Πλοκάμια της Greek Mafia στο Μαξίμου;


Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η Greek Mafia εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο: εάν την περίοδο 2015-2017 τον έλεγχο φέρεται να είχαν πρώην στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, σήμερα διαφαίνεται άμεση σύνδεση με την ΕΥΠ, που τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΕΥΠ «διοικούνταν από την Greek Mafia» προστίθεται σε ένα παζλ από αναφορές σε δημοσιεύματα, δημόσιες τοποθετήσεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες που «δείχνουν» άμεση σύνδεση του μεγάρου Μαξίμου με το οργανωμένο έγκλημα, οι οποίες ουδέποτε προκάλεσαν το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών, πόσω μάλλον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.



Το προηγούμενο Σάββατο (17/12) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, έκανε για πρώτη φορά συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα, λέγοντας «η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia, ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από την Greek Mafia». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο «κύκλωμα» προστασίας που είχε εντοπίσει η ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποτελείτο από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. (απόστρατους και εν ενεργεία), ανθρώπους της «νύχτας» και δικηγόρους. Στο Εφετείο της Αθήνας διεξάγεται από τον περασμένο Ιούλιο δίκη που αφορά τα πλημμελήματα του κατηγορητηρίου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ακουμπά και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που διατηρούσε επαφές με μέλη του «κυκλώματος» τόσο από την πλευρά των αστυνομικών όσο και από την πλευρά των «ποινικών».

Αντιτρομοκρατική

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα δείχνει, όμως, ότι η Greek Mafia εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο: εάν την περίοδο 2015-2017 τον έλεγχο φέρεται να είχαν πρώην στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, σήμερα διαφαίνεται άμεση σύνδεση με την ΕΥΠ, που τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Ηδη στο θέμα των υποκλοπών, και μάλιστα την περίοδο που η ΕΥΠ ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του Μαξίμου, αποκαλύφθηκε ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από το Predator και από το σύστημα νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ έγινε όταν ο ίδιος έκανε τα μεγάλα ρεπορτάζ για τραπεζίτες.

Θυμίζουμε εδώ πως στο παρελθόν δημοσιεύματα αποκάλυπταν ότι πράκτορες της ΕΥΠ χρησιμοποιούσαν παράνομα τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» παρακολούθησης για λογαριασμό επιχειρηματιών, τραπεζιτών και άλλων ιδιωτών, έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, ανάλογες παράνομες δραστηριότητες που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρακολουθήσεις από πράκτορες της ΕΥΠ φέρονται να διέπραξαν και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο που «μεσουρανούσε» η Greek Mafia ή Greek Police Mafia (στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονταν απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.).

Δηλώσεις και δημοσιεύματα



Η προχθεσινή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί ημερών Κυρ. Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από την Greek Mafia δεν έγινε τυχαία. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. φέρονται να γνωρίζουν για σχέσεις του Μαξίμου με την Greek Mafia, όπως και για διαδρομές «μαύρου χρήματος» από παράνομες δραστηριότητες.

Μετά το 2020 μέχρι και σήμερα υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων και δημόσιες τοποθετήσεις που έβαζαν στο «στόχαστρο» τη σχέση του ανιψιού και μέχρι πρότινος διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Γ. Δημητριάδης απάντησε «επιλεκτικά» σε κάποια, κάνοντας μηνύσεις.

Κάποια από αυτά έγιναν σε περιόδους δυσαρέσκειας πολιτικών φίλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, π.χ. μετά τη γνωστοποίηση της παρακολούθησης του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω των τηλεφώνων του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του προέδρου του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» της 29ης Οκτωβρίου 2022, σε δημοσίευμα για τις υποκλοπές, το Μαξίμου και τον Γρ. Δημητριάδη, έγραφε: «Ενα κρίσιμο ερώτημα παραμένει και για το ακριβές περιεχόμενο των “θολών” επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα και από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για “λόγους προσωπικής ασφάλειας”. Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες». Ρεπορτάζ του in.gr στις 13.11.2022 έγραφε: «Συμπληρώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη φέρεται να έχουν πει ότι ο Δημητριάδης συχνά μετέφερε διάφορες “ειδικές” πληροφορίες για πρόσωπα, συναλλαγές και καταστάσεις χωρίς να εξηγείται πώς τα ήξερε όλα αυτά».

Καθεστώς παρανομίας

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 6 Νοεμβρίου 2022, το πράγμα «χόντρυνε» μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και το πέναλτι που άναψε φωτιές. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρης Βρέντζος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «…στην κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριάδη και τη βρόμικη λαθραία ποινική παρέα του…».

Ωστόσο, η πρώτη αναφορά για τις σχέσεις του μεγάρου Μαξίμου, της ΕΥΠ και του Γρηγόρη Δημητριάδη με πρακτικές «μαφίας» έγινε τον Απρίλιο του 2020 από το ιστολόγιο zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός δικυκλιστή στην οδό Μιχαλακοπούλου από άντρες της συνοδείας του Γρηγόρη Δημητριάδη και αναφερόταν στη «σύνθεση μίας καθ’ όλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην ΕΥΠ κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη (…)

»Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως “Ομάδα Κρούσης”, είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με “ειδικά προσόντα” (…) Ολοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα “νυχτερινών διαδρομών”, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό (…) Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα “διακομιστή” εν είδει “ταμία”. Οι “επιχορηγήσεις”, κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ “Βαθύ Κράτος” της συντηρητικής παράταξης. Τα “κονδύλια” προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων».

ΠΗΓΗ >> https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/371859_plokamia-tis-greek-mafia-sto-maximoy

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr