Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

Λιονέλ Μέσι: Περιουσία που περιλαμβάνει τεράστια συμβόλαια με ομάδες, πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα....

by _
0 comment 183 views
Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου
Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

 

Λιονέλ Μέσι: Περιουσία που περιλαμβάνει τεράστια συμβόλαια με ομάδες, πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα….

Μία αμύθητη περιουσία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει στην κατοχή του μια τεράστια περιουσία που περιλαμβάνει τεράστια συμβόλαια με δυο ομάδες, τίτλους, πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα, χορηγίες και άλλα πολλά.

Σήμερα πλέον ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να κατακτήσει το “ποδοσφαιρικό Έβερεστ” και να σηκώσει το Μουντιάλ, βάζοντας έτσι το “κερασάκι στην τούρτα” σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους αλλά και δυσθεώρητα ποσά αμοιβών.



Το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό «Forbes» τοποθέτησε πριν από λίγους μήνες τον 36χρονο Λιονέλ Μέσι στη δεύτερη θέση στην ετήσια δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών, για τη σεζόν 2022/23.

Η “καθαρή” του περιουσία το 2022 υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια (75 εντός γηπέδου και 55 από εμπορικές δραστηριότητες – χορηγίες).

Η ατομική του περιουσία εκτιμάται ότι υπερβαίνει το «φράγμα» των 650 εκατ. δολ., με πολυτελή ακίνητα, έναν στόλο από πανάκριβα ΙΧ, σκάφη και ιδιωτικό αεροπλάνο.

 

Λιονέλ Μέσι: Η ακριβή συλλογή αυτοκινήτων και το τζετ

 

Όντας ένας από τους κορυφαίους και πιο καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, ο Λιονέλ Μέσι έχει μια συλλογή αυτοκινήτων η οποία δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στο γκαράζ του Μέσι είναι η Ferrari 335 S Spider Scaglietti. Ο Αργεντινός συμμετείχε το 2016 σε μία δημοπρασία, στο Παρίσι και την απέκτησε δίνοντας 25 εκατ. ευρώ.

Ένα άλλο μοντέλο της Ferrari που χρησιμοποιεί είναι η Ferrari F430 Spider. Ο επιθετικός της Παρί πλήρωσε 164.490 δολάρια για το συγκεκριμένο ιταλικό supercar. Συνολικά, έχει 12 αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μεταξύ τους, ένα Toyota Prius, δώρο για το βραβείο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2011, όταν και είχε κερδίσει με την Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι είναι… φαν των Range Rover και πιστεύεται πως έχει στην κατοχή του ένα Voque και ένα Sport. Πάντως μετά τη μετακίνησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, κυκλοφορεί με μια Mercedes GLE 43 AMG, που εκτιμάται ότι σε κόστος έφτασε κοντά στα 100.000 ευρώ.



Παράλληλα, στην κατοχή του έχει και ένα τζετ των 12 εκατομμυρίων, που φέρει στην ουρά το εμβληματικό No.10. Το αεροπλάνο, το οποίο είναι ένα μοντέλο Gulfstream V του 2004, περιλαμβάνει επίσης μια κουζίνα, δύο μπάνια και 16 θέσεις που μπορούν να μετατραπούν σε οκτώ κρεβάτια αν κάποιος θέλει λίγη ξεκούραση ενώ βρίσκεται στον αέρα. Πρόκειται για αεροσκάφος μήκους σχεδόν 30 μέτρων, με ταχύτητα πτήσης 882 χλμ./ώρα.



Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

 

Η ακίνητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι

Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο Λιονέλ Μέσι κατοικούσε σε μια έπαυλη στο προάστιο Μπελαμάρ, που βρίσκεται περίπου 25 χλμ από τη Βαρκελώνη. Το ακίνητο, το 2009 κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια και το κτήμα έχει τρέχουσα εκτιμώμενη αξία 7 εκατομμύρια δολάρια. Ο Αργεντινός και η σύζυγός του επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια στο ακίνητο, ενώ αγόρασαν και παρακείμενο οικόπεδο.

Όπως αποκάλυψε το 2017 η ισπανική εφημερίδα “As”, ο Μέσι έδωσε 30.000.000 για την αγορά του ξενοδοχείου “MiM de Sitges”, το οποίο έχει έδρα στη Βαρκελώνη. Την ίδια χρονιά πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο του ένα Art-Deco resort στην Ιμπίζα και το 2019 ήρθε το MiM Mallorca.

Ακολούθησαν το 141 δωματίων 4άστερο Himalaia hotel στο ισπανικό χιονοδρομικό κέντρο Baqueira-Beret και 5η μονάδα που προστέθηκε στην αλυσίδα του ήταν το Casa Canut στην Ανδόρα σε μια φημισμένη τουριστική περιοχή, δυναμικότητας 31 luxurious δωματίων.



Σύμφωνα με μεσιτικές πηγές, πέρα από ένα… ταπεινό διαμέρισμα στο φημισμένο ουρανοξύστη “Porsche” στην Collins Avenue της Φλόριντα των ΗΠΑ, φαίνεται πως διαθέτει και ένα οροφοδιαμέρισμα στον 9ο όροφο πύργου που βρίσκεται στον ίδιο πολυσύχναστο δρόμο.

Το 2022 ο Μέσι επένδυσε και στην πόλη του, στο Ροζάριο της Αργεντινής, όπου έχτισε ένα τεράστιο οίκημα σε τρία οικόπεδα, που ονομάστηκε “Το Φρούριο”. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν συχνά – πυκνά και δημοσιεύματα για άλλες αγορές ακινήτων – επενδύσεις, που όμως δεν έχει εξακριβωθεί πως έχουν πραγματοποιηθεί.

 

Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

 

 

Οι χορηγίες και τα επιχειρηματικά βήματα του Λιονέλ Μέσι

Το “brand” του Λιονέλ Μέσι… λάμπει δυνατά και συγκεντρώνει πολύ χρήμα. Σταθερή παρουσία στη ζωή του έχει εδώ και χρόνια ο γερμανικός «κολοσσός» της Adidas. Ο Αργεντινός φοράει τα παπούτσια της από το 2006. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο υπέγραψε «ισόβιο συμβόλαιο» με τους επικεφαλής της εταιρίας, με τις ετήσιες αποδοχές να εκτινάσσονται στα 22 εκατ. δολ.

Ένας από τους πιο πρόσφατους χορηγούς που του αποδίδονται είναι η Ooredoo, μια διεθνοποιημένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Κατάρ, με την οποία συνεργάζεται από το 2013.

Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με δεκάδες εταιρείες, από πολλούς κλάδους. Με την PepsiCo συνδέεται από το 2014, μπαίνοντας μάλιστα στα διαφημιστικά της, αλλά και στα brand του συγκεκριμένου γκρουπ. Παράλληλα, συνεργάστηκε και με την εταιρία που έχει τα πατατάκια Lay’s (όλοι έχουμε δει τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά σποτ).

Ο Μέσι έγινε brand ambassador το 2019 και για την Αμερικανική κατασκευάστρια ρολογιών πολυτελείας Jacob & Co, το 2020 πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο του την ζυθοποιία Budweiser (Anheuser-Busch) και το 2021 ακολούθησε άλλο ένα αντίστοιχο σημαντικό deal, με την αλυσίδα θεματικών εστιατορίων, καταστημάτων αξεσουάρ και καζίνο Hard Rock International.



Στα τέλη του 2021 ήρθε η συμφωνία για το κρυπτονόμισμα Leafty, ενώ γνωστή σε όλους είναι -μεταξύ άλλων – και η συνεργασία του με το Pro Evolution Soccer (βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου) αλλά και με άλλα “βιντεοπαιχνίδια”.

 

Η αμύθητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι – Πόσα χρήματα έχει βγάλει στην καριέρα του ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου

 

Οι business του Μέσι δύσκολα απαριθμούνται και συγκεντρώνονται. Ένα από τα επιχειρηματικά του βήματα έγινε το 2016, όταν μπήκε στον κόσμο της μόδας, κυκλοφορώντας στην παγκόσμια αγορά τα lifestyle ρούχα της δικής του μάρκας. Το 2019 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Βαρκελώνη και από τον Ιούνιο του 2020 το “Messi Store” διευθύνεται από την Τζίνι Χίλφιγκερ, διάσημη σχεδιάστρια και αδελφή του Τόμι Χίλφιγκερ, σε συνεργασία με την αδελφή του Λιονέλ, Μαρία Σολ Μέσι. Ο Αργεντινός φέρεται να «σκόραρε» στον ανερχόμενο κλάδο των NFTs, επενδύοντας προ εβδομάδων στη γαλλική Sorare.

Ο Μέσι έχει ακόμα χρόνια μπροστά του στο ποδόσφαιρο, δεν σταματάει ούτε από την εθνική Αργεντινής και το μέλλον στρώνεται μπροστά του… λαμπρό και επικερδές.

ΠΗΓΗ >> https://www.i-diakopes.gr/eidiseis-live/i-amythiti-periousia-tou-lionel-mesi-posa-chrimata-echei-vgalei-stin-kariera-tou-o-argentinos-protathlitis-kosmou/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr