Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Πούτιν λέει στις υπηρεσίες ασφαλείας να…ΜΑΖΕΨΟΥΝ «προδότες και κατασκόπους»

Ο Πούτιν λέει στις υπηρεσίες ασφαλείας να…ΜΑΖΕΨΟΥΝ «προδότες και κατασκόπους»

by _
0 comment 295 views
Ο Πούτιν λέει στις υπηρεσίες ασφαλείας να…ΜΑΖΕΨΟΥΝ «προδότες και κατασκόπους»
Ο Πούτιν λέει στις υπηρεσίες ασφαλείας να…ΜΑΖΕΨΟΥΝ «προδότες και κατασκόπους»

Al Jazeera: Ο Πούτιν λέει στις υπηρεσίες ασφαλείας να βρουν «προδότες και κατασκόπους»

Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε επίσης την ενίσχυση των συνόρων της Ρωσίας και την ασφάλεια των κατοίκων στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας…

Δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκ 202220 Δεκ 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την ενίσχυση των συνόρων της Ρωσίας και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να διατηρήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της κοινωνίας και να ξεριζώσουν «προδότες, κατασκόπους και σαμποτέρ», ανέφεραν τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Μιλώντας στην Ημέρα Υπηρεσιών Ασφαλείας, που γιορτάζεται ευρέως στη Ρωσία, ο Πούτιν έδωσε τη Δευτέρα εντολή στους αξιωματούχους ασφαλείας του να προστατεύσουν τα σύνορα, να αυξήσουν τον έλεγχο της κοινωνίας και να μεγιστοποιήσουν τη «χρήση του επιχειρησιακού, τεχνικού και προσωπικού δυναμικού» για την πρόληψη κινδύνων που προέρχονται από το εξωτερικό και το εσωτερικό προδότες.



«Η μέγιστη ψυχραιμία, η συγκέντρωση δυνάμεων απαιτείται τώρα από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών πληροφοριών», ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είναι απαραίτητο να καταστείλουμε αυστηρά τις ενέργειες των ξένων ειδικών υπηρεσιών, να εντοπίσουμε γρήγορα προδότες, κατασκόπους και σαμποτέρ», ανέφερε το TASS.

Τα σύνορα της Ρωσίας πρέπει επίσης να ενισχυθούν, είπε.

«Η εργασία πρέπει να εντατικοποιηθεί μέσω των συνοριακών υπηρεσιών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας [FSB]», δήλωσε ο Πούτιν τη Δευτέρα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Και [τα σύνορα] πρέπει να καλύπτονται αξιόπιστα. Οποιεσδήποτε προσπάθειες παραβίασής του πρέπει να αποτραπούν γρήγορα και αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας όποιες δυνάμεις και μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων δράσης και των ειδικών δυνάμεων», είπε.



Ο Πούτιν είπε επίσης ότι είναι καθήκον των ειδικών υπηρεσιών ασφαλείας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές στην Ουκρανία που η Μόσχα ισχυρίστηκε τον Σεπτέμβριο έχουν ενσωματωθεί στη Ρωσία. Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του έχουν χαρακτηρίσει τις κινήσεις ως παράνομες προσαρτήσεις.

«Είναι καθήκον σας να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά τους στο μέγιστο, τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους», είπε ο Πούτιν, υποσχόμενος πιο «σύγχρονο εξοπλισμό και όπλα».

Τα σχόλια του Πούτιν έρχονται καθώς οι επιθέσεις των ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία έχουν ενταθεί και δεν διαφαίνεται τέλος στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, που τώρα διανύει τον 10ο μήνα.

Μιλώντας στους ηγέτες πολλών χωρών του ΝΑΤΟ μέσω σύνδεσης βίντεο τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy συνέχισε να προτρέπει τους συμμάχους της Ουκρανίας να προμηθεύουν τον στρατό της με περισσότερα όπλα.

«Η ρωσική επιθετικότητα μπορεί και πρέπει να αποτύχει. Και το καθήκον μας τώρα είναι να το επιταχύνουμε», είπε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ που συγκεντρώθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο Ζελένσκι είπε σε μια ομιλία αργά το βράδυ την Κυριακή ότι περίπου εννέα εκατομμύρια από τα 40 εκατομμύρια κατοίκους της Ουκρανίας αποκαταστάθηκε η ηλεκτρική τους ενέργεια μετά το φράγμα πυραύλων της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα επικεντρώθηκε στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και νερού.

Επίσης τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τον Ζελένσκι για «έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας της στιγμής και έλλειψη ανησυχίας για τον λαό του».

Ο Λαβρόφ έκανε επίσης μια έντονη λεκτική επίθεση στη Δύση και αυτό που περιέγραψε ως «υστερική αντίδραση» στην κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus 1 στο Μινσκ.



Η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία είχε καταστρέψει τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», τα οποία ήθελαν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, ανέφερε το TASS επικαλούμενο τον Ρώσο ΥΠΕΞ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος του έτους τη Δευτέρα, δήλωσε με λύπη ότι περίμενε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα συνεχιστεί».

«Δεν είμαι αισιόδοξος για την πιθανότητα αποτελεσματικών ειρηνευτικών συνομιλιών στο άμεσο μέλλον», είπε ο Γκουτέρες.

ΠΗΓΗ >> https://www.aljazeera.com/news/2022/12/20/putin-tells-security-services-to-find-traitors-and-spies-media?fbclid=IwAR2pZxKGUm4LA2OdTo1Z9o9k6_8KjU4k_iCu4jK86DP-0qeuk0WhnRWPW9Y&sf173876045=1

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr