Home Greek News ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξαναζεσταμένο φαγητό για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζει τον Μητσοτάκη» – Πρωτοφανής επίθεση Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξαναζεσταμένο φαγητό για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζει τον Μητσοτάκη» – Πρωτοφανής επίθεση Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου

by _
0 comment 261 views
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξαναζεσταμένο φαγητό για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζει τον Μητσοτάκη» – Πρωτοφανής επίθεση Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξαναζεσταμένο φαγητό για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζει τον Μητσοτάκη» – Πρωτοφανής επίθεση Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξαναζεσταμένο φαγητό για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζει τον Μητσοτάκη» – Πρωτοφανής επίθεση Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου

Απάντηση προς τον Πρωθυπουργό και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με αφορμή προαναγγελία του «ΒΗΜΑτος» της Κυριακής για δημοσίευμα σχετικά με παρακολουθήσεις υπουργών επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «από την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός», και ότι «θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας του ΔΟΜ, την περίοδο 2015-2019 η ΕΥΠ «άκουγε» τρεις Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ., τους Κοτζιά, Καμμένο, και Πιτσιόρλα.

Image

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «εντελώς προβλέψιμος και αυτός και ο πάντα πρόθυμος προπαγανδιστικός του μηχανισμός» και ξεκαθαρίζει ότι «το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διασώσει όμως ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί» και επισημαίνει ότι δεν κατέστρεψε αρχεία της ΕΥΠ «σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη» και για αυτό είναι πρόθυμος να ελέγξει μαζί του όλες τις διατάξεις της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «μία προς μία».

Η συζήτηση για το σκάνδαλο υποκλοπών πάντως φαίνεται ότι θα απασχολήσει και σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών τη συζήτηση της σημερινής Ολομέλειας της Βουλής, παρόλο που η θεματολογία αφορά στην ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Από τη προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός.

Και ότι θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών.

Δε διαψευστήκαμε.

Είναι όμως εντελώς προβλέψιμος και αυτός και ο πάντα πρόθυμος προπαγανδιστικός του μηχανισμός.

Το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διασώσει όμως ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του.

Πρώτον γιατί αν όντως υπήρχαν στοιχεία, θα τα είχε προ πολλού προσκομίσει είτε στο δημόσιο διάλογο είτε στην εξεταστική όπου με επιμονή της ΝΔ και σύμφωνη γνώμη εξετάστηκε  η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον και κυριότερο, διότι στοιχεία δεν υπάρχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί.

Η ΕΥΠ από το 15 έως το 19, λειτούργησε με βάση τις Συνταγματικά προβλεπόμενες θεσμικές εγγυήσεις.

Δεν καταστρέψαμε αρχεία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και είμαστε στη διάθεσή του να ελέγξουμε μαζί όλες τις διατάξεις εκείνης της περιόδου, μια προς μια.

Όλες τις διατάξεις που βρίσκονται εκεί που ο νόμος προβλέπει. Είτε στο αρχείο των παροχών, είτε της ΑΔΑΕ, είτε της εισαγγελίας.

Ελπίζουμε να είναι σύμφωνος και το ίδιο να συμβεί και για τη περίοδο της δίκης του διακυβέρνησης. Και όχι να κρύβεται πίσω από το απόρρητο, τρέμοντας πως οι Ανδρουλάκης, Κουκάκης, Χατζηδάκης, Κύρτσος και Τέλλογλου είναι μόνο η αρχή.”.

Δήλωση Οικονόμου

Να «εκμεταλλευτεί» το δημοσίευμα του «Βήματος» επιχείρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που μίλησε για «πανικό» και «ανασφάλεια» του ΣΥΡΙΖΑ, πριν επαναλάβει τα γνωστά περί απόλυτης εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη.

Η δήλωση Οικονόμου

“Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο τη Βουλή ότι ουδείς πολιτικός επί των ημερών του παρακολουθείτο. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, “Το Βήμα”, επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα παρακολουθούνταν τρεις Υπουργοί του: ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος και ο κ. Πιτσιόρλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εδώ και καιρό βουτηγμένος στη λάσπη της διαβολής και της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει, εκδίδει ανακοινώσεις χρεώνοντας την εφημερίδα, τα δημοσιεύματα της οποίας επικαλείτο μέχρι πρόσφατα, στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ήδη τόσο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ο σημερινός πανικός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανασφάλειά του για τα πεπραγμένα του.

Η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, την συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της. Αντίθετα, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μάλλον δεν επιθυμεί την αλήθεια. Κάτι θα ξέρουν…”

Πρωτοφανής επίθεση Γ. Γεραπατρίτη σε ΑΔΑΕ επειδή πραγματοποίησε έλεγχο για την παρακολούθηση Τέλλογλου-Κύρτσου

«Οι ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι κράτος εν κράτει»

Πρωτοφανή επίθεση κατά της ΑΔΑΕ εξαπέλυσε υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από του βήματος της Βουλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό.

Αφορμή για την επίθεση οι αποκαλύψεις του ευρωπαϊκού μέσου Euractiv ότι η ΕΥΠ παρακολούθησε τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου και τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.

«Οι ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι κράτος εν κράτει» είπε, στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι η Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εκπλήρωσε το συνταγματικό της καθήκον, προβαίνοντας σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Cosmote προκειμένου να εξακριβώσει την παρακολούθηση των Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός υπερηφανεύτηκε για τη θεσμική προσήλωση και αντιμετώπιση της κυβέρνησης στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. «Όλες (οι επιλογές) έγιναν με σεβασμό στην επετηρίδα. Όχι με “βουτιές”…» σχολίασε δηκτικά.

Και πρόσθεσε απαντώντας στις αιχμές του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Επειδή μου λέτε για την ΑΔΑΕ, ναι, να πράξει το έργο της. Όμως, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια συντεταγμένη Πολιτεία κ. Τσακαλώτε. Το γνωρίζετε καλά γιατί έχετε θητεύσει στο εξωτερικό».

Τόνισε δε ότι «οι ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι κράτος εν κράτει» και συνέχισε λέγοντας: «Η Βουλή νομοθετεί, η κυβέρνηση εφαρμόζει, η ανεξάρτητη Αρχή ελέγχει και η Δικαιοσύνη κρίνει και ερμηνεύει τους νόμους. Κανείς δεν μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί τιμητής του Συντάγματος όταν υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία που κατανέμει τους συνταγματικούς ρόλους».

Αίσθηση προκάλεσε ότι παρά τα «καρφιά» κατά της Αρχής, ο κ. Γεραπετρίτης ισχυρίστηκε πως «πράγματι, σήμερα, η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες Αρχές λειτουργούν πάρα πολύ καλύτερα».

Εν συνεχεία, φαίνεται να του ξέφυγε η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει «δεύτερη φορά», γεγονός που -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν θα αποτελέσει και την καλύτερη εξέλιξη για τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές. Γι΄ αυτό και έσπευσε να διευκρινίσει: «Ευτυχώς, αυτός ο τόπος έχει νωπές αυτές τις εντυπώσεις και δεν θα αντέξει αυτή τη δεύτερη φορά, ούτε θα την επιλέξει».

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr