Home ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΜ!!! – Κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ κατά της Τουρκίας μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου

ΜΠΑΜ!!! – Κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ κατά της Τουρκίας μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου

by _
0 comment 490 views

Κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ κατά της Τουρκίας μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου

Pentapostagma TV

4,829 views  Dec 15, 2022

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η φυλάκιση Ιμάμογλου θα κοστίσει ακριβά στην Τουρκία

“Έβγαλε τα μάτια του” ο Ερντογάν με τη φυλάκιση Ιμάμογλου

Έρχονται κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ- Ακυρώνεται η παραλαβή των F-16;

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdso…

========

“Οδήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε σε πάνω από δύο χρόνια φυλάκιση για «προσβολή» μελών ανώτατης εκλογικής επιτροπής”, είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει:

“Το άρθρο 53 του ποινικού κώδικα, που προβλέπει στέρηση «άσκησης ορισμένων δικαιωμάτων» θα εφαρμοστεί κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε σε πάνω από δύο χρόνια φυλάκιση την Τετάρτη για «προσβολή» μελών της ανώτατης εκλογικής αρχής της χώρας που έλαβε χώρα στις προηγούμες τοπικές εκλογές το 2019.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επτά μηνών και 15 ημερών αφότου καταδικάστηκε για «ανοιχτή προσβολή δημοσίων στελεχών που εργάζονταν ως επιτροπή για τα καθήκοντά τους», αναφερόμενος σε 10 μέλη του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) και τον πρώην επικεφαλής του Σαντί Γκιουβέν.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάνθηκε επίσης υπέρ της εφαρμογής του άρθρου 53 του ποινικού κώδικα της Τουρκίας, σύμφωνα με το οποίο ένα άτομο που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης για εκ προθέσεως αδίκημα στερείται της «άσκησης ορισμένων δικαιωμάτων», συμπεριλαμβανομένης της «ανάληψης εργασίας σε υπηρεσία ως διορισμένος ή εκλεγμένος δημόσιος λειτουργός».

Σφοδρή είναι η αντίδραση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους REUTERS, το οποίο αναφέρει ότι “το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι «βαθιά προβληματισμένο και απογοητευμένο» από το τουρκικό δικαστήριο που επέβαλε ποινή φυλάκισης στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου” σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη του αναπληρωτή εκπρόσωπου του , Βεντάντ Πατέλ.

«Αυτή η άδικη ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου», είπε ο Πατέλ. «Είμαστε σοβαρά ανήσυχοι για τη συνεχιζόμενη απαγγελία κατηγοριών της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Τουρκία και για την παρατεταμένη προφυλάκισή τους».

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ιμάμογλου σε φυλάκιση και επέβαλε πολιτική απαγόρευση στον πολιτικό της αντιπολίτευσης, ο οποίος θεωρείται ισχυρός υποψήφιος αμφισβήτησης του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του επόμενου έτους.”

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή απαλλάσσεται από έναν ισχυρότατο διεκδικητή του στις επεικείμενες εκλογές για την Προεδρία στην Τουρκία.

Η κίνηση αυτή ωστόσο καταδεικνύει την απελπιστική δημοσκοπικά κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ερντογάν , αφού ήξερε εκ των προτέρων ότι η καταδίκη Ιμάμογλου θα προξενούσε Διεθνείς αντιδράσεις με “απόνερα” σε πολλές και σημαντικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Πρώτες και καλύτερες οι ΗΠΑ δια στόματος εκπροσώπου του ΥΠΕΞ τους στηλίτευσαν την καταδίκη Ιμάμογλου και την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων με την ΕΕ να ακολουθεί.

Πέραν όμως της εκλογικής χροιάς του θέματος, αποκαλύπτει με την κίνησή του αυτή ο Ερντογάν, ότι θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της επανεκλογής του, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την χώρα μας τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-…

Κεφάλαια:

0:00 – Εισαγωγή

0:18 – Είδηση

—————-

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site: 

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

—————–

For copyright matters please contact us at: [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr