Home ΔΙΕΘΝΗ Η Τουρκία μπορεί να στείλει 300-400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

Η Τουρκία μπορεί να στείλει 300-400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

by _
0 comment 317 views

Η Τουρκία μπορεί να στείλει 300-400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

Αυτή η χωρητικότητα μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά

ΑΓΚΥΡΑ, 7 Δεκεμβρίου. /TASS/.

Η Τουρκία ενδέχεται να στείλει πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Ρουμανία για να προμηθεύσει 300-400 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, δήλωσε η Zeynep Kharezi, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Karpowership, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Τετάρτη.

“Διαπραγματευόμαστε περίπου 300-400 MW ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η χωρητικότητα μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Μπορούμε να στείλουμε τρία ή τέσσερα πλοία για να παρέχουν αυτήν τη χωρητικότητα. Οι πλωτοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά λιμάνια και οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να ξεκινήσουν εντός ένα μήνα μετά την οριστικοποίηση των τεχνικών, εμπορικών λεπτομερειών και της ασφάλειας», είπε ο Kharezi.

“Υπάρχουν γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας. Μπορούμε να εντοπίσουμε πλοία στη Ρουμανία και τη Μολδαβία και να προμηθεύουμε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ηλεκτροφόρων γραμμών στην Ουκρανία”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτήν, το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα πλοία που κατευθύνονται προς την Ουκρανία δεν μπορούν να ασφαλιστούν. Ως προς αυτό, η τουρκική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον ΟΗΕ και μια σειρά από εταιρείες για να «βρεθεί η σωστή λύση».

ΠΗΓΗ >>

https://tass.com/world/1546993

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr