Home Greek News Βέλγιο: Συνελήφθη η Εύα Καΐλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ – Τη διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Βέλγιο: Συνελήφθη η Εύα Καΐλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ – Τη διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

by _
0 comment 870 views
Βέλγιο: Συνελήφθη η Εύα Καΐλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ – Τη διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης
Βέλγιο: Συνελήφθη η Εύα Καΐλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ – Τη διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Βέλγιο: Συνελήφθη η Εύα Καΐλή για υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ – Τη διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Σημειώνεται ότι η κα Καϊλή δεν μπορεί να συλληφθεί ως ευρωβουλευτής, παρά μόνο εάν πιαστεί να διαπράττει αδίκημα επ’ αυτοφώρω.

Περισσότερες από 15 έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από το κεντρικό γραφείο διαφθοράς και καταστολής στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Le Soir

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανάμεσά τους βρίσκεται και η Εύα Καΐλή, στην οποία «πέρασαν χειροπέδες» το απόγευμα.

Το χρονικό της έρευνας

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν αποκαλύφθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει δικαιοδοσία στο Βέλγιο για υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας από δικαστή των Βρυξελλών, πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι έρευνες από την αστυνομία σε διάφορους δήμους της βελγικής πρωτεύουσας (όπου έχει την έδρα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

«Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής», τόνισε η εισαγγελία.

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Καΐλή

Εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

ΠΗΓΗ >>

https://newpost.gr/eidiseis/velgio-ypo-ereyna-i-eya-ka-li/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr