Home Greek News Associated Press: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει το spyware καθώς το σκάνδαλο υποκλοπών μεγαλώνει. Αντιμέτωπη με εκλογές ΠΡΙΝ ΑΠΟ το επόμενο καλοκαίρι

Associated Press: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει το spyware καθώς το σκάνδαλο υποκλοπών μεγαλώνει. Αντιμέτωπη με εκλογές ΠΡΙΝ ΑΠΟ το επόμενο καλοκαίρι

by _
0 comment 634 views

Η Ελλάδα θα απαγορεύσει το spyware καθώς το σκάνδαλο υποκλοπών μεγαλώνει

Οι νομοθέτες στην Ελλάδα πρόκειται να εγκρίνουν σχέδια για την απαγόρευση εμπορικού spyware μετά από εβδομάδες ισχυρισμών ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να στοχοποιήθηκαν

Από το Associated Press
8 Δεκεμβρίου 2022, 6:25 π.μ
Τοποθεσία: 8 Δεκεμβρίου 2022


Σχολίαζει το GreekNewsOnDemand.com: ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ!!!… ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ (SPYWARES) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ… ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ…


ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα — Οι νομοθέτες (βουλευτές) στην Ελλάδα θα εγκρίνουν σχέδια για την απαγόρευση του εμπορικού spyware μετά από εβδομάδες ισχυρισμών ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να στοχοποιήθηκαν.

Οι αποκαλύψεις πλήγωσαν τη δημόσια υποστήριξη για την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με εκλογές το 2023.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αργότερα την Πέμπτη, η χρήση, πώληση ή διανομή spyware στην Ελλάδα θα επιφέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών. Προγραμματίστηκαν επίσης πρόσθετες διασφαλίσεις για τις νόμιμες υποκλοπές καθώς και για την πρόσληψη του διευθυντή και των υποδιευθυντών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ως «μια τολμηρή θεσμική απάντηση σε μια πρόκληση που —και θέλω να το τονίσω αυτό— δεν αφορά μόνο τη χώρα μας».

Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι ενδέχεται να στοχοποιήθηκαν με το λογισμικό κατασκοπείας που μπορεί να κατασκοπεύει κλήσεις κινητών τηλεφώνων, αποθηκευμένες επαφές και δεδομένα και πρόσβαση στα μικρόφωνα και τις κάμερες των συσκευών, οδήγησαν σε δικαστική έρευνα.

Τον Αύγουστο, ένας κορυφαίος κυβερνητικός βοηθός και ο αρχηγός ασφαλείας της χώρας παραιτήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις ότι ένας σοσιαλιστής πολιτικός, ο οποίος αργότερα εξελέγη αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ελλάδας, ήταν αντικείμενο τηλεφωνικής παρακολούθησης από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι ήταν νόμιμα καθιερωμένο αυτό.

Μετά τις παραιτήσεις ακολούθησαν εβδομαδιαίες δημοσιεύσεις εφημερίδων ότι ανώτατοι αξιωματούχοι παρακολουθούνταν με χρήση spyware Predator, το οποίο είναι παρόμοιο με το ευρύτερα γνωστό λογισμικό παρακολούθησης Pegasus.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι υπηρεσίες της δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το spyware.

Η χρήση και η εικαζόμενη χρήση λογισμικού παρακολούθησης σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί επίσης αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας από επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν την Αθήνα τον περασμένο μήνα.

Αντιμέτωπη με εκλογές πριν από το επόμενο καλοκαίρι, η κυβέρνηση του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, έχει δει το ισχυρό της προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες να υποφέρει ως αποτέλεσμα των καταγγελιών για υποκλοπές και της συνεχιζόμενης κρίσης κόστους ζωής.

ΠΗΓΗ:

https://abcnews.go.com/International/wireStory/greece-ban-spyware-wiretap-scandal-grows-94770883

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr