Home ΔΙΕΘΝΗ Γενικός εισαγγελέας: Αυτοί που σχεδίαζαν το πραξικόπημα στη Γερμανία σχεδίαζαν να δημιουργήσουν νέο στρατό 

Γενικός εισαγγελέας: Αυτοί που σχεδίαζαν το πραξικόπημα στη Γερμανία σχεδίαζαν να δημιουργήσουν νέο στρατό 

by _
0 comment 335 views

Police escort Prince Heinrich XIII P. R. away after 25 suspected supporters of a far-right group were detained during raids across Germany, in Frankfurt on Tuesday. | REUTERS TV / VIA REUTERS

Γενικός εισαγγελέας: Αυτοί που σχεδίαζαν το πραξικόπημα στη Γερμανία σχεδίαζαν να δημιουργήσουν νέο στρατό

Σύμφωνα με τον Peter Frank, μεμονωμένα μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας είχαν δραστηριοποιηθεί στο Bundeswehr στο παρελθόν

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 7 Δεκεμβρίου. /TASS/. Οι συλληφθέντες στην υπόθεση προετοιμασίας πραξικοπήματος στη Γερμανία σχεδίαζαν να δημιουργήσουν νέο στρατό, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού Welt, σημείωσε ότι οι συνωμότες είχαν δημιουργήσει ένα κυβερνητικό συμβούλιο «το οποίο υποτίθεται ότι θα επεξεργαζόταν ένα νέο κράτος και μια νέα κρατική δομή». «Από όσο γνωρίζουμε, η στρατιωτική της πτέρυγα επρόκειτο να δημιουργήσει έναν νέο γερμανικό στρατό», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεμονωμένα μέλη αυτής της στρατιωτικής πτέρυγας είχαν δραστηριοποιηθεί στο Bundeswehr στο παρελθόν.

Παράλληλα, ο Φρανκ τόνισε ότι έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος οκτώ συλληφθέντων. Ανάμεσά τους και ο δυνάστης πρίγκιπας Reuss Heinrich XIII.

Στις 7 Δεκεμβρίου, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανέφερε ότι απέτρεψε μια συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας. Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 αστυνομικοί, οι ειδικές υπηρεσίες της Γερμανίας συνέλαβαν 25 από τα 50 άτομα που ήταν ύποπτα για σχέδιο πραξικοπήματος. Μια γυναίκα Ρωσίδα, η Vitaliya B., η οποία φέρεται να βοήθησε τους υπόπτους να επικοινωνήσουν με Ρώσους εκπροσώπους, είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, της μεγαλύτερης ποτέ της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περισσότερα από 130 σπίτια και διαμερίσματα σε 11 από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας. Ο πυρήνας της τρομοκρατίας αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο δίκτυο και περιελάμβανε έναν απόγονο Πρώσων πρίγκιπες, έναν πολιτικό, ανώτερους στρατιωτικούς και τα ειδικά στρατεύματα του Υπουργείου Άμυνας. Οι συνωμότες είχαν δημιουργήσει ένα κυβερνητικό συμβούλιο και είχαν στρατιωτική πτέρυγα. Εξάλλου, στρατολόγησαν ενεργά υποστηρικτές από τον στρατό και την αστυνομία.

Τα μέλη του πυρήνα φέρεται να σχεδίαζαν μια επίθεση στο κοινοβούλιο της χώρας (Bundestag) χρησιμοποιώντας μια μικρή ένοπλη ομάδα.

ΠΗΓΗ >>

https://tass.com/world/1547205

————-

2022 Germany coup d’état plot

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr