Home Greek News Το αφεντικό της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αρνείται ΚΑΙ ΠΑΛΙ να καταθέσει στο πάνελ COVID του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το αφεντικό της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αρνείται ΚΑΙ ΠΑΛΙ να καταθέσει στο πάνελ COVID του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

by _
0 comment 597 views
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pf…
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pf…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν μυστικές συμφωνίες εμβολίων | Σάκης Μητρολίδης/AFP μέσω Getty Images

Το αφεντικό της Pfizer αρνείται να καταθέσει στο πάνελ COVID του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου — και πάλι

ΤΗΣ SARAH-TAÏSSIR BENCHARIF
5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 1:23 μ.μ. CET


«Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστούμε», λέει ο Άλμπερτ Μπούρλα, ο οποίος είχε εγκαταλείψει ένα προηγούμενο ραντεβού τον Οκτώβριο…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αρνήθηκε για άλλη μια φορά να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής COVID του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτό είναι η δεύτερη φορά που το κάνει αυτό.

«Από την ακρόαση του Οκτωβρίου για τον COVID, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστούμε με την Επιτροπή, επομένως αρνούμαι με σεβασμό την πρόσκληση να επανεξετάσω αυτά τα θέματα», αναφέρει η επιστολή του Μπουρλά με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου και που την έχει δει και το POLITICO.

Ο Μπουρλά προηγουμένως αποχώρησε από ένα ραντεβού για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής τον Οκτώβριο, κατά την οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το πώς συνάφθηκαν μυστικές συμφωνίες εμβολίων. Αυτή η απόφαση είχε ακολουθήσει μια έκθεση ελέγχου στη στρατηγική προμήθειας εμβολίων της ΕΕ που είχε εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την επαφή μεταξύ της διευθύνουσας συμβούλου του φαρμακείου και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκε μιας σύμβασης εμβολίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε επιβεβαιώσει ότι διεξήγαγε μια σε εξέλιξη έρευνα για τις αγορές εμβολίων στην ΕΕ για τον COVID, αλλά δεν διευκρίνισε ακόμη ποιος ερευνάται ή ποιες από τις συμβάσεις εμβολίων της ΕΕ βρίσκονται υπό έλεγχο.

Στην ακρόαση της 10ης Οκτωβρίου για τον COVID, η πρόεδρος των διεθνών ανεπτυγμένων αγορών της εταιρείας, Janine Small, είχε αντιπετωπίσει επανειλημμένες ερωτήσεις από την επιτροπή για την απουσία του Bourla, μία από τις οποίες ήταν μαγνητοφωνημένη ακόμη σε φορητούς υπολογιστές ορισμένων ευρωβουλευτών. Είχε λάβει επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο εμβολίων και τα ίδια τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου ενός από τον Ολλανδό ευρωβουλευτή Robert Roos (ομάδα ECR) σχετικά με το εάν το εμβόλιο δοκιμάστηκε για την ικανότητά του να αποτρέπει τη μετάδοση πριν εισέλθει στην αγορά. Αυτή η ερώτηση – και η απάντηση του Σμολ – οδήγησαν στον Roos να εμφανιστεί στην εκπομπή του Tucker Carlson στο Fox News.

Όμως, τελικά, φαίνεται ότι ο Small (Σμολ) δεν ήταν κατάλληλος αντικαταστάτης του Μπουρλά.

Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου, η επιτροπή COVID απηύθυνε μια δεύτερη πρόσκληση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

«Η επιτροπή μας θεώρησε ότι κατά την προηγούμενη ακρόαση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας, όπου η Pfizer εκπροσωπήθηκε από την κυρία Janine Small, υπήρξαν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις προηγμένες συμφωνίες αγοράς μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Pfizer, τα οποία εμπίπτουν στην ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου και για τα οποία μόνο αυτός έχει την εξουσία να απαντήσει σε αυτά, παρέμειναν αναπάντητα», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής COVID Kathleen Van Brempt (ομάδα S&D) σε σημερινή δήλωση.

Αλλά για την Pfizer, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο να πούμε.

«Η Pfizer έχει παράσχει στοιχεία στην Ειδική Επιτροπή για την Πανδημία του COVID-19 και στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς επιδιώκει να κατανοήσει και να μάθει από την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο POLITICO.

ΠΗΓΗ >>

https://www.politico.eu/article/pfizer-coronavirus-albert-bourla-europea-union-refuses-testify/?fbclid=IwAR3-bvGG0qLGW2drhGNTLxUX_iGuJmCx-uifeHys_pJHbDwxGPYV

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr