Home ΗΠΑ Το FBI επενδύει εκατομμύρια σε λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το FBI επενδύει εκατομμύρια σε λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η συνολική επένδυση του FBI στη Babel X.

by _
0 comment 77 views

Το FBI επενδύει εκατομμύρια σε λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η συνολική επένδυση του FBI στη Babel X.

Τα αστεία σχετικά με το ότι το FBI παρακολουθεί κάθε σας κίνηση μέσω webcam πρόκειται να γίνουν λίγο πιο αληθινά. Το FBI μόλις υπέγραψε συμβόλαιο 27 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση του Babel X, λογισμικού που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη που κοσκινίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συγκεκριμένο περιεχόμενο. Είναι ακριβώς το είδος του λογισμικού παρακολούθησης για το οποίο οι ακτιβιστές προστασίας της ιδιωτικής ζωής προειδοποιούν συνεχώς το κοινό.

Η σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει 5.000 άδειες του Babel X, ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου 2022, αναφέρει η Washington Post. Περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιο του FBI θα πληρωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της σύμβασης.

Παρ᾽ όλο που η Babel X δεν είναι καθόλου νέα στην εργαλειοθήκη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτές οι 5.000 άδειες αποτελούν σημαντική αύξηση στην επένδυσή της σε τέτοια επιτήρηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το να παρακολουθεί στενά τη γενική δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει προτεραιότητα τόσο του DOJ (Department of Justice, Υπ Δικαιοσύνης), όσο και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από την εξέγερση στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου, η οποία πυροδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό με την οργάνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Σίγουρα, η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον θα ήταν ιδανική…ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που προσπαθούν να καταστείλουν τώρα οποιαδήποτε λαϊκή εξέγερση κατά των προδοτών της χώρας και θέλουν να θυσιάσουν την ιδιωτική ζωή του ευρύτερου κοινού για να γίνει αυτό!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ — Στο πλαίσιο του κυνηγιού του για το τέλειο λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το FBI έδωσε μια λίστα με τις πλατφόρμες που ελπίζει να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο. Στην κορυφή της λίστας των απαιτούμενων πλατφορμών είναι τα εξής: Το Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, το σκοτεινό διαδίκτυο, VK και το Telegram. Αυτό θα καλύψει σημαντικό όγκο δραστηριότητας στο Διαδίκτυο, και όχι μόνο από τις ΗΠΑ, ειδικότερα, το VK είναι το πιο δημοφιλές μέσον κοινωνικής δικτύωσης της Ευρώπης.

Η WaPo λέει ότι το FBI απαρίθμησε επίσης ορισμένες πλατφόρμες που θα προτιμούσε να παρακολουθεί, αλλά αυτές δεν ήταν απολύτως απαραίτητες, συμπεριλαμβανομένων των Reddit, Discord, Snapchat, TikTok, Weibo, 8Kun, Gab και Parler.

Το FBI εκτιμά ότι οι χιλιάδες άδειές του θα μπορούν να εκτελούν περίπου 20.000 αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών κάθε μήνα. Αν υπάρχει έστω και ένα ίχνος μιας θετικής πλευράς εδώ, είναι ότι το FBI ζήτησε μόνο οι διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες να μπορούν να αναζητηθούν με τις άδειές του• το FBI λέει ότι αυτή η διαδικασία δεν θα είναι «παρεμβατική» , καθώς θα είναι όλη, ούτως ή άλλως, διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ — Ακόμα πιο ανησυχητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο το FBI σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το νέο θησαυροφυλάκιο δεδομένων. Το Γραφείο δεν συλλέγει απλώς δεδομένα – προσπαθεί να τα ερμηνεύσει. Πιο συγκεκριμένα, το FBI θέλει να αναλύσει τα μοτίβα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει “κακοπροαίρετους ανθρωπους”- μια διαδικασία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με εµπεριστατωµένη εικασία.

Οι ειδικοί και οι ακτιβιστές στην ασφάλεια του Διαδικτύου συμφωνούν ότι αυτή η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά προβληματική. Μιλώντας για την ελπίδα του FBI για πρόβλεψη του μέλλοντος, ο δικηγόρος του προσωπικού της ACLU, Matt Cagle, είπε: «… όχι μόνο είναι αδύνατο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα διακινδυνεύσει περαιτέρω μεροληψία και ζημιά εναντίον των ίδιων ανθρώπων που η κυβέρνηση έχει ιστορικά χαρακτηρίσει ως ύποπτους. συμπεριλαμβανομένων ηγετών κινημάτων, μεταναστών και μελών θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων. ”

Τα επιχειρήματα του FBI υπέρ της επιτήρησης θυμίζουν παράξενα αυτά που χρησιμοποίησε η Clearview AI, η οποία έχει «ξύσει» τον δημόσιο ιστό για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου με 10 δισεκατομμύρια εικόνες. Η χρήση του λογισμικού του Clearview καταδικάστηκε από πολλούς βουλευτές . 

Για το εάν θα αισθάνονται άνετα ή όχι να μιλούν για το νέο συμβόλαιο του FBI μένει να φανεί.

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr