Home ΔΙΕΘΝΗ Γαλλική εφημερίδα εκ Μόντρεαλ: Αντίο Κάρολε!!! Το τέλος του όρκου στον βασιλιά έρχεται την επόμενη εβδομάδα!!!

Γαλλική εφημερίδα εκ Μόντρεαλ: Αντίο Κάρολε!!! Το τέλος του όρκου στον βασιλιά έρχεται την επόμενη εβδομάδα!!!

by _
0 comment 410 views

Ο τίτλος γράφει: “Το τέλος του όρκου στον βασιλιά έρχεται την επόμενη εβδομάδα”.

Αυτή είναι η Εφημερίδα του Μόντρεαλ του Καναδά!

 

Σύμφωνα με το Reuters, ένα πολιτικό κόμμα στο Κεμπέκ που αντιτίθεται στην ορκωμοσία στον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο εισήγαγε νομοθεσία την Πέμπτη που θα καθιστούσε αυτή την πιστότητα προαιρετική.

Το αριστερό κόμμα αλληλεγγύης του Κεμπέκ (Quebec solidaire), τα μέλη του οποίου έδωσαν απρόθυμα τον όρκο που απαιτείται για τους εκλεγμένους αξιωματούχους, σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο στην εθνική συνέλευση της καναδικής επαρχίας, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος την περασμένη Τετάρτη.

Έρχεται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο που αναζωπύρωσε τη συζήτηση μεταξύ των Καναδών σχετικά με το εάν η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει με το σύστημα της βρετανικής μοναρχίας που είναι δεκαετιών.

Από ό τι φαίνεται, και σύμφωνα με το παραπάνω πρωτοσέλιδο, τον όρκον στον βασιλέα θα τον καταργήσουν τελικά εκεί!!

Ωστόσο, σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Καναδοί έχουν εκφράσει ελάχιστη προσήλωση στη βρετανική μοναρχία, ειδικά στο κυρίως γαλλόφωνο Κεμπέκ, δήλωσε ο Jack Jedwab, πρόεδρος της Ένωσης Καναδικών Σπουδών.

Μια δημοσκόπηση της Leger στις 13 Σεπτεμβρίου σχετικά με τις στάσεις της Βόρειας Αμερικής στη βρετανική μοναρχία έδειξε ότι το 87% των κατοίκων του Κεμπέκ είπαν ότι δεν είχαν προσωπικό δέσιμο, περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους Αμερικανούς και σε σύγκριση με το 71% στη Βρετανική Κολομβία και το 73% στο Οντάριο.

Ο Κάρολος, 73 ετών, έγινε αυτόματα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και αρχηγός κράτους 14 άλλων εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η μακροχρόνια αντιπολίτευση στη μοναρχική διακυβέρνηση εντάθηκε μετά την εκλογική νίκη του Οκτωβρίου της κυβέρνησης του κυβερνώντος Συνασπισμού Avenir Quebec (CAQ), η οποία έχει επίσης δεσμευτεί να εισαγάγει γρήγορα ένα νομοσχέδιο που θα τερμάτιζε την υποχρέωση.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σε συνδυασμό με τις πιέσεις από τον αλληλέγγυο του Κεμπέκ και το Parti Quebecois (PQ), δύο πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Κεμπέκ από τον Καναδά, αύξησαν το προφίλ της αντίθεσης στον όρκο.

“Είναι, νομίζω, ένα λείψανο από το παρελθόν”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Gabriel Nadeau-Dubois, συν-εκπρόσωπος του Quebec solidaire.

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr