Home ΔΙΕΘΝΗ Τα βρήκε ο Μπαϊντεν με το…ΜΑΔΟΥΡΟ!!! Πέφτουν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ μετά από συμφωνία ΗΠΑ και Βενεζουέλας για εξόρυξη πετρελαίου!!!

Τα βρήκε ο Μπαϊντεν με το…ΜΑΔΟΥΡΟ!!! Πέφτουν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ μετά από συμφωνία ΗΠΑ και Βενεζουέλας για εξόρυξη πετρελαίου!!!

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναιρεί την απαγόρευση του Τραμπ για την άντληση αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας από τη Chevron

by _
0 comment 384 views

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναιρεί την απαγόρευση του Τραμπ για την άντληση αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας από τη Chevron

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕ 2022 – 10:55 π.μ


Ενημέρωση (1355ET):

Το Σάββατο (26 Νοεμ. 2022) ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε μια μνημειώδη αλλαγή στην πολιτική του για τη Βενεζουέλα, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό η Ουάσιγκτον δεν αναγνώρισε καν επίσημα τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο ηγέτη της σοσιαλιστικής λατινοαμερικανικής χώρας ανακοινώνοντας τη χαλάρωση των κυρώσεων για το πετρέλαιο που επιτρέπει στη Chevron να αντλεί αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και να το εξάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Chevron αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις γεωτρήσεις εκεί πριν από μόλις τρία χρόνια λόγω των κυρώσεων της κυβέρνησης Τραμπ, επίσης εν μέσω μιας πολιτικής των ΗΠΑ που αναγνώριζε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως “προσωρινό πρόεδρο”.

Το Bloomberg επιβεβαιώνει μετά τη νέα δήλωση του Λευκού Οίκου, «η Chevron έλαβε άδεια έξι μηνών που εξουσιοδοτεί την εταιρεία να παράγει πετρέλαιο ή προϊόντα πετρελαίου στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με μια γενική άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το γεωτρύπανο με έδρα το Σαν Ραμόν της Καλιφόρνια επιτρέπεται επίσης να επαναλάβει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου που είχαν σταματήσει από το 2019, όταν οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις κυρώσεις κατά του παραγωγού του ΟΠΕΚ».

Τον Απρίλιο του 2020 η Chevron έλαβε εντολή από τον τότε Πρόεδρο Τραμπ να «σταματήσει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί» τα κοιτάσματα πετρελαίου της στη Βενεζουέλα, κάτι που σήμαινε επίσης απόσυρση ή παροπλισμό των εκτεταμένων μηχανημάτων και υποδομών της εκεί.

Για αυτόν τον λόγο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth, εκτίμησε πρόσφατα ότι θα χρειαστούν “μήνες και χρόνια για να αρχίσει η συντήρηση και η ανακαίνιση των κοιτασμάτων πετρελαίου και του εξοπλισμού και να αλλάξει οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα”. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί βλέπουν την υπό όρους άδεια έξι μηνών του Λευκού Οίκου ως ένα εντελώς μη ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και περιορισμό.

Η Chevron, ως η τελευταία μεγάλη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε εκεί, πριν από το πετρελαϊκό εμπάργκο είχε επενδύσει στα κοιτάσματα πετρελαίου και τα μηχανήματα της Βενεζουέλας τον περασμένο αιώνα ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

* * *

Όπως έκανε προεπισκόπηση ο Dave DeCamp του AntiWar.com προηγουμένως, οι ΗΠΑ ενδέχεται να χορηγήσουν σύντομα την Chevron άδεια για την άντληση πετρελαίου στη Βενεζουέλα σε μια κίνηση που θα χαλάρωνε τις εξοντωτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής από την κυβέρνηση Τραμπ.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η χαλάρωση των κυρώσεων εξαρτάται από την υλοποίηση ενός ανθρωπιστικού προγράμματος 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και την αντίθεσή του αυτό το Σαββατοκύριακο. Το έργο θα πληρωθεί με κεφάλαια της Βενεζουέλας που έχουν κατασχεθεί από τις ΗΠΑ.

Ο Nicolas Maduro δίνει τα χέρια με τον John Kerry στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο στις 8 Νοεμβρίου 2022. Μέσω AP.

Η άδεια που θα χορηγηθεί στη Chevron θα εξακολουθούσε να είναι περιορισμένη, καθώς θα επέτρεπε στην εταιρεία πετρελαίου να ανακτήσει τον μερικό έλεγχο της παραγωγής πετρελαίου της στη Βενεζουέλα, αλλά δεν θα μπορεί να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις έως ότου αποπληρωθούν τα χρέη.

Η κυβέρνηση Τραμπ άρχισε να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στη Βενεζουέλα το 2017 και τις ενίσχυσε πραγματικά το 2019, όταν ο Αμερικανός αντιπολιτευόμενος Χουάν Γκουαϊδό αναγνώρισε ως «προσωρινό πρόεδρο» και υποστήριξε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά υπό οικονομικό εμπάργκο.

Η έκθεση Journal  ανέφερε ότι η άδεια για τη Chevron θα έθετε την εταιρεία σε ένα πλαίσιο κυρώσεων παρόμοιο με εκείνα που τέθηκαν σε ισχύ το 2019.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στον άμαχο πληθυσμό, αλλά τα βήματα της κυβέρνησης Μπάιντεν για χαλάρωση των κυρώσεων είναι πιθανώς μια προσπάθεια να κρατήσει τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου χαμηλά.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο που θα μπορούσε να αποτύχει και να προκαλέσει τη Ρωσία να μειώσει σημαντικά την παραγωγή.

ΠΗΓΗ >>

https://www.zerohedge.com/energy/us-closer-issuing-chevron-license-pump-oil-venezuela

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr