Home Greek News Σεισμός στην Εύβοια: Μυστήριο με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα

Σεισμός στην Εύβοια: Μυστήριο με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα

by _
0 comment 459 views
Σεισμός στην Εύβοια: Μυστήριο με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα
Σεισμός στην Εύβοια: Μυστήριο με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα

Σεισμός στην Εύβοια: Μυστήριο με τον «χορό» των Ρίχτερ από το άγνωστο ρήγμα

Αδιευκρίνιστο αν τα 5R της Τρίτης ήταν ο κύριος σεισμός ή αν πρόκειται για σμηνοσειρά

Ο ισχυρισός σεισμός των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη νότια Εύβοια το βράδυ της Τρίτης δημιουργεί προβληματισμό και επιφυλακτικότητα στους επιστήμονες οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο ξεκίνησε τις πρωινές ώρες χθες με τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί 4,2 Ρίχτερ και 4,1 Ρίχτερ αλλά και δεκάδες άλλοι με μικρότερα μεγέθη.

Το άγνωστο ρήγμα που έδωσε αρχικά τα 4,8 Ρίχτερ και χθες το βράδυ τα 5 Ρίχτερ είναι σε διέγερση ενώ εξαιτίας του χαμηλού σεισμικού ιστορικού της περιοχής η επιστημονική κοινότητα ζητά χρόνο προκείμενου να συγκεντρώσει περισσότερα σεισμικά δεδομένα για να δει ποιος είναι ο κύριος σεισμός ή εάν πρόκειται για σμηνοσειρά σεισμών κάτι το οποίο αναμένεται να διαρκέσει για μέρες.

Οι κάτοικοι των Ζαράκων Ευβοίας και της Καρύστου κοιμήθηκαν με το φόβο των μετασεισμών ενώ από χθες ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές ζημιών σε σπίτια. Με απόφαση του δημάρχου κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη (30/11) τα σχολεία στον Δήμο Καρύστου μετά και τη νέα σεισμική δόνηση που ταρακούνησε τη Νότια Εύβοια.

«Με τον νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία« ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, ενώ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας έδειξε προβληματισμένος αναφέροντας στο protothema.gr: «Είμαστε επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο σε μια περιοχή άγνωστη σεισμικά, αφού δεν είχε δωσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν. Αν και τα 4,8 Ρίχτερ το πρωί θεωρούσαμε αρχικά ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τώρα με το νέο σεισμό αλλάζει η εικόνα. Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σμηνοσειρά, αλλά θα πρέπει να δούμε τη συνέχεια του φαινομένου».

«Όσο γίνονται σεισμοί στην περιοχή είναι θετικό» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Λέκκας.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr