Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σε 26 γήπεδα θα γίνουν οι 80 αγώνες το 2026

Σε 26 γήπεδα θα γίνουν οι 80 αγώνες το 2026

by _
0 comment 303 views
 
 

Σε 26 γήπεδα θα γίνουν οι 80 αγώνες το 2026

Η FIFA ανακοίνωσε τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ του 2026 στη Βόρεια Αμερική.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 48 ομάδες και θα γίνουν συνολικά 80 αγώνες. Οι 60 από αυτούς θα γίνουν στις ΗΠΑ και από 10 στο Μεξικό και τον Καναδά.

Αναλυτικά τα γήπεδα των αγώνων που θα γίνουν σε 16 από τις 23 πόλεις που είχαν θέσει αρχικά υποψηφιότητα να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση: BC Place (Βανκούβερ), BMO Field (Τορόντο), στάδιο Αζτέκα (Μέξικο Σίτι), Estadio BBVA (Μοντερέι), Estadio Akron (Γουαδαλαχάρα), Λούμεν Φιλντ (Σιάτλ), Αροουχεντ Στέιντιουμ (Κάνσας Σίτι), ΜετΛάιφ Στέιντιουμ (Νέα Υόρκη),  Ζιλέτ Στέιντιουμ (Βοστώνη), Λίνκολν Φαϊνάνσιαλ Φιλντ (Φιλαδέλφια), Λιβάις Στέιντιουμ (Σαν Φρανσίσκο), Σόφι Στέιντιουμ (Λος Αντζελες), AT&T Stadium (Ντάλας),  NRG Stadium (Χιούστον), Μερτσέντες-Μπενζ Στέιντιουμ (Ατλάντα) και Χαρντ Ροκ Στέιντιουμ (Μαϊάμι).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το στάδιο Αζτέκα θα γίνει το πρώτο που θα φιλοξενήσει αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Είχε επιλεγεί τόσο το 1970 όσο και το 1986 όταν το Μουντιάλ είχε γίνει στο Μεξικό.

«Ήταν μία απίστευτα απαιτητική δοκιμασία. Όλες οι υποψήφιες πόλεις ήταν τρομερές. Ήταν πολύ δύσκολη επιλογή», σημείωσε ο Κόλιν Σμιθ, επικεφαλής αγώνων και εκδηλώσεων της FIFA.

Παρά την αύξηση των φιναλίστ και των αγώνων από 64 σε 80, η διάρκεια διεξαγωγής του Παγκοσμίου κυπέλλου θα παραμείνει στις 32 ημέρες, όπως αποφασίστηκε. Ο αριθμός των γηπέδων της διοργάνωσης πάει από τα 12 στα 16. Το Μουντιάλ του 2026 θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από την ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ >>

Σε 26 γήπεδα θα γίνουν οι 80 αγώνες το 2026

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr