Home ΗΠΑ Δήλωση ΝΤΡΟΠΗΣ των ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καθώς χτυπήθηκαν 500 κουρδικοί στόχοι

Δήλωση ΝΤΡΟΠΗΣ των ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καθώς χτυπήθηκαν 500 κουρδικοί στόχοι

Οι ΗΠΑ συνήθως καταδικάζουν τους Τούρκους για τις επιχειρήσεις τους κατά των Κούρδων, αλλά δεν το κάνουν τώρα, πιθανότατα επειδή θέλουν η Τουρκία να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

by _
0 comment 171 views
Δήλωση ΝΤΡΟΠΗΣ των ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καθώς χτυπήθηκαν 500 Κούρδοι στόχοι
Δήλωση ΝΤΡΟΠΗΣ των ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καθώς χτυπήθηκαν 500 Κούρδοι στόχοι

Zero Hedge: ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καθώς χτυπήθηκαν 500 κουρδικοί στόχοι

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕ 2022 – 03:20 π.μ
Συντάχθηκε από τον Dave DeCamp μέσω του AntiWar.com

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία έχει το «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της» από κουρδικές μαχητικές ομάδες στη βόρεια Συρία και το Ιράκ μετά από μαζικές τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

“Η Τουρκία συνεχίζει να υφίσταται μια νόμιμη τρομοκρατική απειλή, ιδιαίτερα στα νότια της. Έχουν σίγουρα κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τους πολίτες τους”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τα πλήγματα ως απάντηση στον βομβαρδισμό στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε έξι άτομα, για την οποία κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τις συριακές παραφυάδες του, συμπεριλαμβανομένων των SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις σκότωσαν μέλη των SDF και φέρεται να απάντησαν εκτοξεύοντας ρουκέτες σε τουρκική συνοικία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η Άγκυρα συνεχίζει να επεκτείνει τη διασυνοριακή της επίθεση:

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός στρατός έπληξε σχεδόν 500 κουρδικούς στόχους σε όλο το Ιράκ και τη Συρία ως μέρος μιας εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών.
«Μέχρι στιγμής έχουν χτυπηθεί 471 στόχοι και 254 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην επιχείρηση», δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η μόνη προειδοποίηση του Kirby ήταν ότι η τουρκική επίθεση θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και των SDF κατά του ISIS. Είπε ότι η τουρκική επιχείρηση «μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση από ορισμένους από τους εταίρους μας των SDF που θα περιόριζε την ικανότητά τους να πολεμήσουν ενάντια στο ISIS…και θέλουμε να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την πίεση στο ISIS».Η δήλωση του Kirby σηματοδοτεί μια αλλαγή στην προσέγγιση των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη Συρία. Οι ΗΠΑ συνήθως τους καταδικάζουν, αλλά δεν το κάνουν τώρα, πιθανότατα επειδή θέλουν η Τουρκία να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια σύντομη δήλωση για τις μάχες μεταξύ των δύο συμμάχων των ΗΠΑ τη Δευτέρα, η οποία ζήτησε αποκλιμάκωση. «Καλούμε την αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατευθεί η ζωή των πολιτών και να υποστηρίξουμε τον κοινό στόχο της ήττας του ISIS. Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική ενέργεια στο Ιράκ που παραβιάζει την κυριαρχία του Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

ΠΗΓΗ >> https://www.zerohedge.com/geopolitical/us-turkey-has-right-defend-itself-500-kurdish-targets-hit

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr