Home ΔΙΕΘΝΗ Μόσχα: Ματαιώθηκε το ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης του ρωσικού αγωγού προς την Τουρκία

Μόσχα: Ματαιώθηκε το ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης του ρωσικού αγωγού προς την Τουρκία

Σύμφωνα με την FSB, πολλά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση

by _
0 comment 324 views

24 Νοεμβρίου 2022 09:22

Μόσχα: Ματαιώθηκε το ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης του ρωσικού αγωγού προς την Τουρκία

Σύμφωνα με την FSB, πολλά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση

Η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε μια ουκρανική συνωμοσία με στόχο έναν αγωγό φυσικού αερίου προς την Τουρκία, ο οποίος περνά κυρίως υποθαλάσσια.

Μαγνητικές νάρκες, πλαστικά εκρηκτικά και άλλα αποδεικτικά στοιχεία κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με ανακοίνωση της FSB.

Αρκετοί Ρώσοι υπήκοοι «που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υλική υποστήριξη της τρομοκρατικής επίθεσης» τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφερε η FSB. Είπε ότι ανακάλυψε επικοινωνίες μεταξύ των συνωμοτών και των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το Κίεβο φέρεται να έδωσε οδηγίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία στην περιοχή του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας όπου θα έπρεπε να τοποθετηθεί η βόμβα για να απενεργοποιηθεί ο αγωγός Southern Stream, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το πρακτορείο δημοσίευσε εικόνες που φέρεται να τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής. Αυτά περιελάμβαναν πλάνα δύο συλλήψεων που έγιναν σε διαφορετικές τοποθεσίες και όπως φαίνεται να είναι βόμβες, εκρηκτικά, πυροκροτητές και χρήματα. Η δήλωση ανέφερε ότι οι πράκτορες κατέσχεσαν 593.000 ρούβλια (9.800 δολάρια) από τους φερόμενους ως συνωμότες.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η FSB ανέφερε ότι συνέλαβε έναν Ουκρανό πράκτορα και αρκετούς συνεργούς, οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν να τοποθετήσουν βόμβα σε μια εγκατάσταση μέσω της οποίας εξάγεται ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία. Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο στόχος ήταν η επίγεια υποδομή της σύνδεσης Southern Stream, που περνά κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εικόνα της FSB, η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας

Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο για έναν προτεινόμενο κόμβο φυσικού αερίου, τον οποίο συζητούν πρόσφατα η Ρωσία και η Τουρκία. Η Μόσχα πρότεινε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ενδιάμεσος για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη.

Το Southern Stream αρχικά υποτίθεται ότι θα συνέδεε τη Ρωσία με τη Βουλγαρία, αλλά το έργο καταργήθηκε υπό την πίεση των Βρυξελλών στον απόηχο της κρίσης του 2014 στην Ουκρανία. Το έργο επαναπροσδιορίστηκε με την Τουρκία να λειτουργεί ως εταίρος και τώρα ονομάζεται TurkStream ή Turkish Stream.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/russia/567090-fsb-ukraine-attack-pipeline/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr