Home ΔΙΕΘΝΗ Η Ρωσία πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου: Το Κίεβο… πέφτει! – Η Ουκρανία σχεδιάζει μαζική εκκένωση της πρωτεύουσας! – Ακολουθεί χερσαία επίθεση

Η Ρωσία πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου: Το Κίεβο… πέφτει! – Η Ουκρανία σχεδιάζει μαζική εκκένωση της πρωτεύουσας! – Ακολουθεί χερσαία επίθεση

Η Ρωσία πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου: Το Κίεβο… πέφτει! – Η Ουκρανία σχεδιάζει μαζική εκκένωση της πρωτεύουσας! – Ακολουθεί χερσαία επίθεση

by _
0 comment 743 views
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 23 Νοέ 2022 – 18:46
…
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 23 Νοέ 2022 – 18:46
…

Νέο προσφυγικό κύμα προς δυτική Ουκρανία και χώρες της ΕΕ

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο προέβλεψε ότι οι 3 εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο χειμώνα με Αξιωματούχους να θέτουν επί τάπητος σχέδιο μαζικής εκκένωσης εξαιτίας των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα πετύχουν ένα μεγάλο στόχο: Την σταδιακή εκκένωση του Κιέβου που θα συνοδευτεί από νέα ρωσική επίθεση από την πλευρά της Λευκορωσίας.

Οι Ουκρανοί πολίτες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της χώρας καθώς οι ενεργειακές έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί και η κατάσταση είναι απελπιστική. Aν αυτό επιτευχθεί, κάτι που μοιάζει πλέον αναπόφευκτο, τότε ο Σ.Σουροβίκιν θα έχει κάνε ένα μεγάλο βήμα προς την κατάληψη του Κιέβου.

Θα ακολουθήσει αεροπορική ισοπέδωση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και έπειτα μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

«Αυτός είναι ο χειρότερος χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»,δήλωσε ο Κλίτσκο στη γερμανική ταμπλόιντ Bild, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η πόλη είναι αναγκασμένη να ετοιμαστεί για το «χειρότερο σενάριο»,εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ακόμη και για την εκκένωση μέρους του πληθυσμού, είπε ο Κλίτσκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει «αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί».Ο Βιτάλι Κλίτσκο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πως προσπαθεί να αναγκάσει τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη με τους βομβαρδισμούς υποδομών.Ο Πούτιν «προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, να τον κάνει να παγώσει, χωρίς φως», για να θέσει τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό πίεση, είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.«Αλλά δεν θα γίνει τίποτε τέτοιο. Η εντύπωσή μου είναι πως ο κόσμος θα θυμώσει περισσότερο, θα γίνει πιο αποφασισμένος. Ούτε θα πεθάνουμε, ούτε θα το βάλουμε στα πόδια όπως θέλει ο Πούτιν», επέμεινε.Ζήτησε εξάλλου η Γερμανία να στείλει το ταχύτερο γεννήτριες, προστατευτικό ιματισμό και διάφορα είδη ανθρωπιστικής φύσης, πέρα από όπλα και πυρομαχικά.Διαβάστε επίσης: Η Ουκρανία εκκενώνει Χερσώνα και Νικολάεφ: Κινδυνεύουν οι ζωές εκατομμυρίων Ουκρανών – «Κολοσσιαίες» ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρισμού!

Θα βγάλει το Κίεβο τον πιο δύσκολο χειμώνα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο δήμαρχος του Κιέβου είπε στο Politico ότι η Ρωσία «θέλει την Ουκρανία χωρίς Ουκρανούς»,προσθέτοντας ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να αντισταθούν. «Θέλουν να μας παγώσουν, να καταστρέψουν το ρεύμα, τη θέρμανση, τις γεννήτριές μας.

«Κάνουν τα πάντα για να απομακρύνουν τους Ουκρανούς, αλλά αυτά [είναι] τα σπίτια μας, οι πόλεις μας, και δεν θέλουμε να φύγουμε»,πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας ενίσχυσαν τους φόβους για ένα νέο προσφυγικό κύμα προς την δυτική Ουκρανία και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο Κλίτσκο επιμένει ότι το ηθικό διατηρείται υψηλό στην πρωτεύουσα.

Ο Κλίτσκο θέλησε επίσης να διασαφηνίσει τα σχόλια που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι νωρίτερα αυτό το μήνα, τονίζοντας ότι δεν θέλει να δει κανέναν από τους περισσότερους από τρία εκατομμύρια κατοίκους του Κιέβου να φεύγει ή να φεύγουν.

Αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ρόμαν Τκάτσουκ, διευθυντή ασφαλείας της δημοτικής διοίκησης του Κιέβου, έθεσαν την προοπτική μαζικής εκκένωσης σε περίπτωση πλήρους μπλακ άουτ. Αργότερα, ωστόσο, ο Τκάτσουκ απέσυρε τις δηλώσεις του.Στη χειρότερη περίπτωση, εάν η πρωτεύουσα της Ουκρανίας μείνει χωρίς θέρμανση λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που στοχεύουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και «αν δεν μπορούμε να παραδώσουμε νερό και ηλεκτρισμό», τότε «θα ζητήσω από τους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν σε σπίτια σε χωριά και συνοικίες γύρω από το Κίεβο όπου μπορούν να έχουν νερό και ζεστασιά», είπε.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο του Κλίτσκο και προειδοποιεί τους κατοίκους της πόλης ότι εάν δεν θέλουν να φύγουν, «πρέπει να είναι προετοιμασμένοι» και πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν αποθηκευμένο αρκετό πόσιμο νερό και μπαταρίες για να φορτίζουν κινητά τηλέφωνα και άλλα ήδη ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Οι προετοιμασίες για τον πιο βαρύ χειμώνα – Ζητούν Patriot

Ντυμένος με πράσινη στολή παραλλαγής με το αλεξίσφαιρό του ακουμπισμένο σε μια γωνιά σε ένα γραφείο γεμάτο αναμνηστικά πυγμαχίας και μοντέλα για μελλοντικά κτίρια πόλεων, ο Κλίτσκο είπε ότι το Κίεβο έχει προετοιμάσει χίλια κέντρα – κυρίως σχολεία και νηπιαγωγεία – για να προστατεύσει τους κατοίκους για το ενδεχόμενο σφοδρής κακοκαιρίας.

Έχουν αγοραστεί ξυλόσομπες και γεννήτριες για τη θέρμανση των καταφυγίων, αν και τα σχολεία επιλέχθηκαν επειδή ορισμένα έχουν ήδη ανεξάρτητες πηγές θερμότητας.

Επίσης αποθηκεύονται τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες.Η πόλη έχει ήδη χάσει περίπου το ήμισυ της ενεργειακής της ικανότητας από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και οι περιοχές της υφίστανται προγραμματισμένες διακοπές.

Οι περισσότερες περιοχές δεν έχουν οδικό φωτισμό — μέρος μιας προσπάθειας μείωσης των ενεργειακών αναγκών.

Ο Κλίτσκο βγάζει μια λίστα με αντικείμενα που χρειάζεται το Κίεβο από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας για να βγει ο χειμώνας: γεννήτριες, υπνόσακοι, ζεστά ρούχα, στρώματα.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, τονίζει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεράμυνας για να εμποδίσουν πλήρως τους ουρανούς της και να αποτρέψουν τη διέλευση πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Πρέπει να προστατεύσουμε τον ουρανό πάνω από τα κεφάλια μας», είπε.

Χαρακτηρίζει την επιχείρηση ισοπέδωσης του ηλεκτρικού δικτύου από την Ρωσία ως τρομοκρατική ενέργεια. Στο Κίεβο, τα ρωσικά πλήγμα έγιναν και στο ιστορικό κέντρο «κοντά στο κεντρικό μας πανεπιστήμιο και σε παιδικές χαρές», λέει εξοργισμένος.

«Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή να προστατεύσουμε [τον] ουρανό πάνω από το κεφάλι των πολιτών μας και γι’ αυτό χρειαζόμαστε [περισσότερα] συστήματα αεράμυνας αμέσως», είπε. Ερωτηθείς εάν αυτό θα περιελάμβανε το σύστημα Patriot των ΗΠΑ, είπε, «Ναι, φυσικά. θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι».

Και ο Κλίτσκο, κλείνοντας την συνέντευξή του, επαναλαμβάνει για τις προθέσεις των Ρώσων εισβολέων:

«Θέλουν οι άνθρωποι να είναι σε κατάθλιψη και να φύγουν. Και ξέρετε τι είναι ενδιαφέρον; Κανείς δεν φεύγει. Δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους. Μετά τις επιθέσεις με πυραύλους, οι άνθρωποι δεν έχουν κατάθλιψη, είναι θυμωμένοι και έτοιμοι να πολεμήσουν».

ΠΗΓΗ > warnews247.gr

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr