Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μαριάντα Λάμπου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι μόλις εννιά ετών

Μαριάντα Λάμπου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι μόλις εννιά ετών

by _
0 comment 219 views

Μαριάντα Λάμπου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι μόλις εννιά ετών

Έμαθε για το σκάκι στο νηπιαγωγείο και σε ηλικία εννέα ετών, η Μαριάντα Λάμπου έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 10 ετών, κερδίζοντας 65 κορίτσια από 30 χώρες.

«Μου άρεσε το σκάκι από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και συνέχισα γιατί μου άρεσε», είπε στην ΕΡΤ για τη νίκη της στην Αττάλεια της Τουρκίας.

“Νιώθω πολύ καλά. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν καλά, ήταν μεταξύ των κορυφαίων στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιζα σκάκι ήρεμα και τα πήγαινα καλά », είπε η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Πριν κατακτήσει την Ευρώπη, η Μαριάντα που αγωνίζεται στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Όμιλο Αίγλη Παπάγου ήταν πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Παναγάκος, που ήταν ο πρώτος της δάσκαλος, ήταν πολύ χαρούμενος: «Τεράστια επιτυχία, η μεγαλύτερη είναι ότι είναι στολίδι ενός χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πολύ πάθος».

Η οικογένεια Λάμπου έχει κι άλλον έναν πρωταθλητή. Ο Χάρης, ο μικρός αδερφός της Μαριάντα, είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για παιδιά κάτω των 8 ετών.\



«Μου αρέσει γιατί είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό», λέει ο Χάρης.

ΠΗΓΗ >> https://focusfm.gr/marianta-lampoy-protathlitria-eyropis-sto-skaki-molis-ennia-eton/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr