Home ΔΙΕΘΝΗ ECONOMIST των…Ρότσιλντ: Τα exit poll δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ

ECONOMIST των…Ρότσιλντ: Τα exit poll δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ

by _
0 comment 392 views
ECONOMIST των…Ρότσιλντ: Τα exit pol…
ECONOMIST των…Ρότσιλντ: Τα exit pol…

ECONOMIST των…Ρότσιλντ: Τα exit poll δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ να είναι υποψήφιοι το 2024…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 17 ΝΟΕΜ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Παρ᾽ όλο που το εξής άρθρου του περιοδικού “ECONOMIST”, που ανήκει στους ΡΟΤΣΙΛΝΤ, είναι γεμάτο πολλές ανοησίες και επαίνους προς τους Δημοκρατικούς, είναι σημαντικό, ωστόσο, να του δώσουμε μεγάλη προσοχή, διότι όταν οι Ρότσιλντ σου λένε ούτε δεν θέλουν ούτε τον Μπάντεν μήτε τον Τράμπ, αυτού σημαίνει ότι προωθούν….ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ για τη προεδρία των ΗΠΑ!

Δείτε πρώτα το σχετικό τουίτι….

Μετά από μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας, ο Τζο Μπάιντεν νίκησε έναν εν ενεργεία πρόεδρο και στη συνέχεια πέτυχε περισσότερα σε δύο χρόνια, και περισσότερα από αυτά με δικομματική υποστήριξη, που φανταζόταν πιθανά. Οδήγησε το κόμμα του σε ισχυρές επιδόσεις, σύμφωνα με τα προηγούμενα πρότυπα, στις ενδιάμεσες εκλογές.

Τώρα, με αυτές τις εκλογές να έχουν τελειώσει, η προεδρική εκστρατεία του 2024 αρχίζει να εμμονεύει την πολιτική τάξη. Ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να προετοιμαστεί να κάνει μια οδυνηρή παραχώρηση, όχι στους Ρεπουμπλικάνους αλλά στην πραγματικότητα – στην πραγματικότητα σε δύο πραγματικότητες, μια της πολιτικής και μια άλλη της βιολογίας. Το να δηλώσει τους επόμενους μήνες ότι δεν θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία θα ήταν μια ιστορική πράξη ηγεσίας, μια απόδειξη της πίστης του στη δημοκρατία και της δικής του καλύτερης ευκαιρίας να λάβει τον σεβασμό και την τιμή που έχει κερδίσει.

Εάν, όπως φαίνεται πιθανό, είτε η Βουλή είτε η Γερουσία περάσουν στα χέρια των Ρεπουμπλικανών αφού καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι, ο δρόμος του Μπάιντεν προς την επίτευξη σημαντικής νομοθεσίας, πάντα στενής, θα μπλοκαριστεί. Το υπόλοιπο της θητείας του θα ξοδευτεί προσπαθώντας να κρατήσει τα φώτα αναμμένα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στο Κίεβο.

Ακόμα κι αν αυτός ο Λευκός Οίκος ήταν τόσο δημιουργικός και άγριος όσο εκείνος του Μπιλ Κλίντον —και δεν είναι— η εποχή του τριγωνισμού, του ακραίου αγώνα του ενός κόμματος εναντίον του άλλου για την επίτευξη συμβιβασμών και μιας χαρακτηριστικής προεδρικής πολιτικής, έχει τελειώσει. Ο εμπρηστής που ήταν, ο Newt Gingrich, ως πρόεδρος της Βουλής, είχε ωστόσο συμφέρον να κάνει συμφωνίες με τον κ. Κλίντον. Αν και βασανιζόταν από τη ριζοσπαστική ομάδα του στο Tea Party, ο John Boehner, ως πρόεδρος της Βουλής, ήταν, όπως είπε ο Barack Obama, ένας πατριώτης που πίστευε στον συμβιβασμό.

Όμως, η πόλωση και η επιθετικότητα έχουν σκληρύνει και τις δύο κομματικές φατρίες στο Κογκρέσο. Ο αριθμός των εκπροσώπων με κίνητρο να βρουν κοινό έδαφος έχει μειωθεί. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και αν εξασφαλίσουν μια λεπτή πλειοψηφία, ο πιθανός νέος ομιλητής, ο Κέβιν ΜακΚάρθι, θα απασχοληθεί με το να κατευνάζει την εκπρόσωπο Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα των τρελλών.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, είναι ένας άγριος κομματικός, αλλά δεν είναι επίσης φίλος του κ. Τραμπ και νοιάζεται για τη διακυβέρνηση. Ωστόσο, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν επίσης σοβαροί για τη διακυβέρνηση συνταξιοδοτούνται, ένας που θα αντικατασταθεί από έναν Δημοκρατικό και πέντε από τον Έρικ Σμιτ, ο οποίος ως γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι προσπάθησε το 2020 να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Λέγοντας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ο κ. Μπάιντεν δεν θα παραδώσει την πολιτική μόχλευση τόσο όσο θα ενίσχυε την ευκαιρία του να επιτύχει τουλάχιστον κάποιες συμφωνίες. Και θα έκανε οποιεσδήποτε ρεπουμπλικανικές έρευνες για αυτόν και την οικογένειά του να φαίνονται σαν κακόβουλη ασχετοσύνη.

Τα exit poll έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν ο Μπάιντεν ή ο Τραμπ να είναι υποψήφιος το 2024. Τα δικά του χαμηλά ποσοστά αποδοχής, η αδυναμία του κ. Τραμπ και η αυξανόμενη ισχύς ενός πιθανού αμφισβητία όπως ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις της Φλόριντα, όλα δείχνουν ότι ο Μπάιντεν θα προκριθεί στις προκριματικές εκλογές.

Πέντε εν ενεργεία πρόεδροι στη μεταπολεμική εποχή αντιμετώπισαν σοβαρούς αμφισβητίες. Όλοι είτε υποκλίθηκαν (Χάρι Τρούμαν, Λίντον Τζόνσον) είτε έχασαν τις γενικές εκλογές (Τζέραλντ Φορντ, Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Χ. Β. Μπους).

Μια πρόκληση θα αποσπούσε την προσοχή του κ. Μπάιντεν και ενδεχομένως θα τον έκανε μη εκλέξιμο. «Θα είναι δύσκολο να πετύχεις οτιδήποτε, αλλά αν πρέπει να κινηθείς προς τα αριστερά για να επιβιώσεις από τις προκριματικές εκλογές, θα είναι αδύνατο».

λέει ο Doug Sosnik, ο οποίος ως ένας από τους επικεφαλής στρατηγικής του κ. Clinton εργάστηκε για να αποτρέψει μια πρωταρχική πρόκληση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 1994. Τότε ο κ. Κλίντον μπορούσε να καταπνίξει τους αντιπάλους εμποδίζοντας την πρόσβαση σε μεγάλους χορηγούς και είχε επίσης περισσότερους λόγους να πιστεύει ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την ευνοϊκότητά του. Το διαδίκτυο και η εντεινόμενη πόλωση άλλαξαν το παιχνίδι.

Ο κ. Μπάιντεν είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε αμφισβήτηση λόγω της δεύτερης πραγματικότητας: της ηλικίας του. Κοντεύει να κλείσει τα 80. Οι ψηφοφόροι γνωρίζουν κάποιον τόσο παλιό. Μπορούν να φανταστούν αυτό το άτομο να έχει τη ζωτικότητα να διοικήσει τη χώρα σε αυτήν την εποχή καταρρακτωδών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης; Ως υποψήφιος το 2020 ο κ. Μπάιντεν ήταν τυχερός που ήταν σε lockdown. Όταν βρισκόταν έξω στην εκλογική διαδρομή στις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι αντάλλαξαν με χαρά αποσπάσματα από τις γκάφες του και τις στιγμές σύγχυσης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >>

https://www.economist.com/united-states/2022/11/10/joe-biden-should-not-seek-re-election

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr