Home ΗΠΑ Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στρέφονται κατά του Μπάιντεν και ψηφίζουν κατά της επέκτασης της δήλωσης «έκτακτης ανάγκης για τον COVID»

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στρέφονται κατά του Μπάιντεν και ψηφίζουν κατά της επέκτασης της δήλωσης «έκτακτης ανάγκης για τον COVID»

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στρέφονται κατά του Μπάιντεν και ψηφίζουν κατά της επέκτασης της δήλωσης «έκτακτης ανάγκης για τον COVID»

by _
0 comment 755 views
Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστ…
Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστ…

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στρέφονται κατά του Μπάιντεν και ψηφίζουν κατά της επέκτασης της δήλωσης «έκτακτης ανάγκης για τον COVID»

17 Νοεμβρίου 2022 Sean Adl-Tabatabai


Η Γερουσία των ΗΠΑ στράφηκε κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν και ψήφισε τον τερματισμό της «έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας» του Covid.

Η Γερουσία ψήφισε 62-36 υπέρ του τερματισμού της κήρυξης «έκτακτης ανάγκης» την Τρίτη. Επικεφαλής της πρότασης ήταν ο γερουσιαστής Roger Marshall.

Το Beckernews.com αναφέρει: Ενώ δεν είναι σαφές εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αναλάβει αμέσως το μέτρο. Ωστόσο, παραιτήθηκε η Νάνσι Πελόζι. Η θητεία της στην κορυφή της ηγεσίας του Κογκρέσου πρόκειται να λήξει στις 3 Ιανουαρίου 2023 με την προβλεπόμενη εισερχόμενη Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών.

12 Δημοκρατικοί ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους για να βάλουν τέλος στη δήλωση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία Covid: γερουσιαστής John Hickenlooper (CO), γερουσιαστής Tim Kaine (VA), γερουσιαστής Amy Klobuchar (MN), γερουσιαστής Joe Manchin (WV) , γερουσιαστής Chris Murphy (CT), γερουσιαστής Jeanne Shaheen (NH), γερουσιαστής Jon Tester (MT), γερουσιαστής Kyrsten Sinema (AZ), γερουσιαστής Mark Warner (VA), γερουσιαστής Cortez-Masto (NV), Γερουσιαστής Jacky Rosen (NV) και Γερουσιαστής ηγέτης της πλειοψηφίας Chuck Schumer (NY). Ο γερουσιαστής Angus King (ME) είναι επίσημα Ανεξάρτητος, αλλά συμμετέχει σε κοινοβουλευτική ομάδα με τους Δημοκρατικούς.

Η κήρυξη «έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία» έχει χρησιμοποιηθεί ως σκεπτικό για την αναστολή του κράτους δικαίου για σχεδόν τρία χρόνια. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για την αναστολή των πληρωμών των φοιτητικών δανείων, καθώς και στο αντισυνταγματικό μορατόριουμ των ενοικίων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απείλησε να ασκήσει βέτο σε οποιεσδήποτε προσπάθειες του Κογκρέσου για τον τερματισμό του καθεστώτος της εθνικής κήρυξης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Ο τερματισμός της δήλωσης θα αποδυνάμωνε την ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις αυξήσεις του Covid-19, ισχυρίστηκε το OMB (Office of Management and Budget, Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού).

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει ζητήσει χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του Covid.

«Οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν ολοκλήρωσαν αυτήν την εβδομάδα ένα αίτημα για περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταμεία δημόσιας υγείας μέχρι το τέλος του έτους, μέρος ενός μεγαλύτερου αιτήματος στη σύνοδο του Κογκρέσου του απερχόενου που θα περιλάμβανε επίσης χρηματοδότηση για την Ουκρανία και ανακούφιση από καταστροφές για ζημιές από τον τυφώνα στη Φλόριντα, σύμφωνα με σε έξι άτομα που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να περιγράψουν εμπιστευτικές συζητήσεις για τον προϋπολογισμό», ανέφερε η Washington Post.

Democrat Senators Turn On Biden; Vote Against Extending ‘COVID Emergency’ Declaration

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr