Home Greek News Αποκαλύψεις «φωτιά»: Η ΕΥΠ αγόρασε το Predator το 2019, το «έκρυψε» σε άλλη σύμβαση

Αποκαλύψεις «φωτιά»: Η ΕΥΠ αγόρασε το Predator το 2019, το «έκρυψε» σε άλλη σύμβαση

by _
0 comment 123 views
Αποκαλύψεις «φωτιά»: Η ΕΥΠ αγόρασε το Predator το 2019, το «έκρυψε» σε άλλη σύμβαση
Αποκαλύψεις «φωτιά»: Η ΕΥΠ αγόρασε το Predator το 2019, το «έκρυψε» σε άλλη σύμβαση

Αποκαλύψεις «φωτιά»: Η ΕΥΠ αγόρασε το Predator το 2019, το «έκρυψε» σε άλλη σύμβαση

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό – Διαψεύδει την αγορά του Predator ο Οικονόμου, για ενοχή Μητσοτάκη μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών – παρακολουθήσεων, καθώς τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για αγορά του συστήματος Predator το 2019, αγορά η οποία «κρύφτηκε» σε άλλη σύμβαση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση δια της ΕΥΠ, εγκαταστάθηκε το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator της Intellexa.
Η αγορά του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για δέκα στόχους τον μήνα, που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ.

«Βόμβα»: Στενές οι σχέσεις κι από καιρό μεταξύ Μαξίμου και Intellexa

«Ασφάλεια για όλους – Ασφάλεια παντού», το μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο που όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ο Πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο έχουν μια διαφορετική, σκοτεινή αντίληψη για την έννοια της ασφάλειας και τη μεθοδολογία για την επίτευξή της, με τις διαδρομές του χρήματος να δίνουν στοιχεία που κυβέρνηση και Ν.Δ. προσπαθούν αποτυχημένα να αποκρύψουν.

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και αποδομούν όλα τα ούτως ή άλλως σαθρά επιχειρήματα που επικαλείται το Μαξίμου για να σώσει εαυτόν από το σκάνδαλο μεγατόνων που το παρασύρει σε μια ανεξέλεγκτη δίνη.

Τελευταία εξέλιξη η αποκάλυψη του Inside Story για την «κρυφή» αγορά του Predator από το ελληνικό δημόσιο, παραχώνοντάς τη μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ, πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής της οποίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού σε χώρο που ελέγχει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το λεπτομερές ρεπορτάζ, «στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εγκαταστάθηκε το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator της Intellexa. Η αγορά του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για 10 στόχους τον μήνα που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αγορά του συστήματος “κρύφτηκε” μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ».Το Inside Story αναφέρεται σε ένα νέο πρόσωπο, τον Σαχάκ Άβνι, τον στενότερο συνεργάτη του Ταλ Ντίλιαν, τουλάχιστον τα τελευταία εννιά χρόνια – αρχικά στην εταιρεία Wispear και στη συνέχεια στην Intellexa, που τη διαδέχτηκε. Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Ο Άβνι “ανακαλύπτει” την ελληνική αγορά πριν από τον συνεργάτη του Ταλ Ντίλιαν, λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ο Άβνι Σαχάκ γίνεται αυτός που θα εισαγάγει το λογισμικό Predator στην Ελλάδα, προτού καν δημιουργηθεί στη χώρα μας η εταιρεία Intellexa (ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020)».

Το σύστημα παράνομης παρακολούθησης διατίθεται σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση στην Αγία Παρασκευή, όπου δουλεύουν 2-3 Ισραηλινοί, υπάλληλοι του ομίλου Ντίλιαν, καθώς και αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ, ενώ στον ίδιο χώρο έχει πρόσβαση και η Krikel.

Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε αρχικά δοκιμαστικά κατά «ξένων στόχων». «Για ένα διάστημα αρκετών μηνών γίνονταν δοκιμές μέχρι τη γενική χρήση του συστήματος τον Αύγουστο του 2020», είπε στο Inside Story μία πηγή που συνεργάσθηκε στενά με τον Ταλ Ντίλιαν και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, από το φθινόπωρο του 2019.

«Όμως το πράγμα ξέφυγε και άρχισε να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας, στην αρχή παράλληλα με στόχους του εξωτερικού και μετά όλο και περισσότερο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.Tον Σεπτέμβριο του 2020, δημιουργούνται τα περισσότερα link (τα οποία στέλνονται σε τηλέφωνα και οδηγούν, εφόσον πατηθούν, σε domains που εισάγουν το παράνομο λογισμικό στο τηλέφωνο) μέσα σε έναν μήνα, 11 τον αριθμό, δίνοντας και το μέτρο των ποσοτικών δυνατοτήτων του συστήματος, που μπορούσε να καταγράφει 10 στόχους ταυτόχρονα.

Μετά την εισαγωγή του λογισμικού στην Ελλάδα, μία αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων και ιδιωτών ταξιδεύει στο Ισραήλ, όπου ξεναγείται σε διάφορες κρίσιμες υποδομές συλλογής πληροφοριών της χώρας και αποφασίζεται να εγκατασταθεί η εταιρεία Intellexa στην Αθήνα, κάτι που γίνεται τον Μάρτιο του 2020 – ενώ έχει προηγηθεί η κρίση με το βαν του Ταλ Ντίλιαν στη Λάρνακα, μετά την προβολή σχετικού βίντεο στο Forbes.

Πώς «δένει» η σχέση Krikel – Intellexa

Σε συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ των «Εφ.Συν.» – Reporters United – Fantomas το Inside Story παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κουμπάρος Δημητριάδη, Παναγιωτόπουλου, Πλεύρη Τσουβάλα και επιχειρηματίας της Krikel Γιάννης Λαβράνος, είχε άμεση σχέση με την Intellexa του Predator.

Τα επίμαχα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ είναι τα εξής:

  • Κάτοχος του 35% της Intellexa ήταν από τον Μάιο του 2020 (μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo) ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. Μέσω άλλης κυπριακής εταιρείας του, της Viniato, λειτούργησε το εννεάμηνο του 2018 ως σύμβουλος της Krikel, προκειμένου αυτή να αναπτύξει τη στρατηγική της αναφορικά με έργα (υποστήριξη και ανάπτυξη ειδικών λογισμικών) εντός της ελληνικής επικράτειας.
  • Η πληρωμή της αμοιβής της Viniato έγινε τον Αύγουστο του 2018 από λογαριασμό που διατηρεί η Krikel στην Τράπεζα Πειραιώς και το 2019 ποσό 50.000 ευρώ πέρασε με έμβασμα στη Viniato από λογαριασμό της Krikel στην Optima Bank.
  • Τον Μάιο του 2020, τον μήνα δηλαδή που ο Φέλιξ Μπίτζιος αποκτά το 35% της Intellexa, η Krikel μεταφέρει την έδρα της στο Μαρούσι, σε γραφεία που ανήκουν σε τρίτη κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Μπίτζιου, την Layth Capital Ventures, με ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα.
  • Οι σχέσεις Krikel, συμφερόντων Λαβράνου και Layth Capital Ventures συμφερόντων Μπίτζιου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την κίνηση των λογαριασμών της Krikel στην Optima Bank, χρονολογούνται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019.

Το πιο ενδιαφέρον εύρημα σε αυτές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο αποκαλύπτει το Inside Story, είναι η κίνηση χρήματος μεταξύ Krikel και Intellexa.Oι δύο εταιρείες είχαν τουλάχιστον μια συναλλαγή τον Ιούλιο του 2020, τον ίδιο μήνα που αγοράζονται τα πρώτα ψευδεπίγραφα domains για την παγίδευση και παρακολούθηση στόχων με Predator εντός Ελλάδος και συγκεκριμένα: Στις 22/7/2020 εμφανίζεται ένα έμβασμα 155.000 ευρώ από την Intellexa μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών (SEPA) στην Krikel και την ίδια μέρα ένα ισόποσο εξερχόμενο από την Krikel στην Intellexa.

Η αγορά του Predator «κρύφτηκε» σε άλλη σύμβαση

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αγορά του συστήματος «κρύφτηκε» loip;on μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ. Κάτοχος του 35% της IntellexaPredatorgate: Παραμένει μέτοχος της Intellexa ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν από τον Μάιο του 2020 (μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo) ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. Μέσω άλλης κυπριακής εταιρείας του, της Viniato λειτούργησε το εννεάμηνο του 2018 ως σύμβουλος της Κρίκελ, προκειμένου αυτή να αναπτύξει τη στρατηγική της αναφορικά με έργα (υποστήριξη και ανάπτυξη ειδικών λογισμικών) εντός της ελληνικής επικράτειας. Η πληρωμή της αμοιβής της Viniato έγινε τον Αύγουστο του 2018 από λογαριασμό που διατηρεί η Κρίκελ στην Τράπεζα Πειραιώς και το 2019 ποσό 50.000 ευρώ πέρασε με έμβασμα στη Viniato από λογαριασμό της Κρίκελ στην Optima Bank.

Οι κινήσεις των λογαριασμών μεταξύ Krikel και Intellexa

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τον Μάιο του 2020, τον μήνα δηλαδή που ο Φέλιξ Μπίτζιος αποκτά το 35% της Intellexa, η Κρίκελ μεταφέρει την έδρα της στο Μαρούσι, σε γραφεία που ανήκουν σε τρίτη κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Μπίτζιου, την Layth Capital Ventures, με ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα. Οι σχέσεις Κρίκελ συμφερόντων Λαβράνου και Layth Capital Ventures συμφερόντων Μπίτζιου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την κίνηση των λογαριασμών της Κρίκελ στην Optima Bank, χρονολογούνται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019.
Το πιο ενδιαφέρον εύρημα όμως σε αυτές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το inside story, είναι η κίνηση χρήματος μεταξύ Κρίκελ και Intellexa. Οι δύο εταιρείες είχαν τουλάχιστον μια συναλλαγή τον Ιούλιο του 2020 (τον ίδιο μήνα που αγοράζονται. Δεν ήταν μόνο ένας ο στόχος παρακολούθησης με λογισμικό κατασκοπείας τα πρώτα ψευδεπίγραφα domains για την παγίδευση και παρακολούθηση στόχων με Predator εντός Ελλάδας): Στις 22/7/2020 εμφανίζεται ένα έμβασμα 155.000 ευρώ από την Intellexa μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών (SEPA) στην Κρίκελ και την ίδια μέρα ένα ισόποσο εξερχόμενο από την Κρίκελ στην Intellexa.Κριτική στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Το δημοσίευμα ασκεί κριτική στους χειρισμούς από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Όπως αναφέρεται, τον Ιούλιο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας παρέδωσε την έκθεσή της στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, σχετικά με τη δική του παρακολούθηση με Predator, σημειώνοντας ότι δεν βρήκε κάποια σχέση του Δημοσίου με την Intellexa. Ο δημοσιογράφος, στην αναφορά που έκανε στην ΕΑΔ τον Μάιο, είχε ζητήσει από την αρχή να προχωρήσει σε άρση τραπεζικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση εταιρειών, δηλαδή των Intellexa, Apollo Technologies, Hermes Technologies, Feroveno και Κρίκελ. Κάτι που η αρχή δεν έκανε στον ελλιπή έλεγχό της στις εταιρείες αυτές.
Αν είχαν συσχετιστεί οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μεταξύ Intellexa και Κρίκελ και μεταξύ της Κρίκελ με εταιρείες συμφερόντων Φέλιξ Μπίτζιου (δηλαδή του μετόχου της Intellexa), τότε θα είχε προκύψει η ακριβής εικόνα, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν στις προθέσεις της ΕΑΔ, τονίζεται.
«Τις πολλές παραλείψεις στον έλεγχο της ΕΑΔ είχε τονίσει ήδη από τον Ιούλιο το inside story. Η προσωρινή επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας υπό τον Άγγελο Μπίνη (ο οποίος αποχώρησε από την ΕΑΔ για την Frontex), στην κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές παραδέχθηκε ότι ο έλεγχος είχε περιορισμένο αντικείμενο, με βάση την εντολή ελέγχου του πρώην επικεφαλής της ΕΑΔ κ. Μπίνη, και ειδικότερα αφορούσε αποκλειστικά τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η εταιρεία Κρίκελ με το ελληνικό δημόσιο και όχι τον αναλυτικό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας, τη σχέση της με άλλες εταιρείες, τους αφανείς εταίρους και τις παράλληλες δραστηριότητες», σημειώνει το Inside Story.

Γιάννης Οικονόμου: Η ελληνική πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η ελληνική Πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί και καμία αρχή ασφαλείας δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά.

Η ελληνική Δικαιοσύνη που έχει ανοικτή έρευνα σε εξέλιξη οφείλει να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και εφόσον τις είναι χρήσιμα, οφείλει να καλέσει όσους τα διαθέτουν ή τα επικαλούνται, ώστε να συνδράμουν στις έρευνες.
Αυτή είναι η πάγια θέση της Κυβέρνησης, τόνισε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν την ενοχή Μητσοτάκη

 

Για αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την ενοχή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την υπόθεση των υποκλοπών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του insidestory.gr, τόνισε ότι αυτές επιβεβαιώνουν την ενοχή Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με αυτές η αγορά του Predator «κρύφτηκε» μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ και ότι το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση.
«Επιβεβαιώνουν ωστόσο και ότι ο δήθεν έλεγχος που έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, κ. Μπίνη, στις εταιρίες Intellexa και Krikel χωρίς καν να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ήταν προσχηματικός και επί της ουσίας ακόμα ένα λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει πως ακόμα “ψάχνει” τους ιδιώτες που εμπορεύονται και χρησιμοποιούν το Predator.
Δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Το ποινικό οπλοστάσιο για τις υποκλοπές υπάρχει. Θα εφαρμοστεί;»

Από το 2019, προβλέπεται νομική προστασία και ποινική μεταχείριση κατά τόσο της εμπορίας όσο και της εγκατάστασης ειδικών τεχνικών μέσων για παράνομες παρακολουθήσεις, τονίζει ο Μιχάλης Καλογήρου,  πρώην Yπουργός Δικαιοσύνης και Dιευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα και κακουργημάτων και πλημμελημάτων».

Μάλιστα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το άρθρο 61 του Ν.4855/2021, πρόσθεσε και τρίτο εδάφιο στο σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Σε δήλωση του υπό τον τίτλο: «Το ποινικό οπλοστάσιο για τις υποκλοπές υπάρχει. Θα εφαρμοστεί;», ο κ. Καλογήρου, αφού παραθέτει αυτό το «ποινικό οπλοστάσιο», καταλήγει αναφέροντας ότι «το ανωτέρω πλαίσιο μπορούν να το επικαλεστούν, σε περίπτωση που τελικά αποφασίσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όσοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. φέρονται να έχουν πέσει θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων των αρπακτικών του Predator…».

Θυμίζουμε ότι το θέμα αυτό αποκάλυψε προχθές ο fantomas.

Η δήλωση του πρώην Yπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου

Επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα των υποκλοπών και τα στελέχη της παριστάνουν τους ευαίσθητους για δήθεν κενά και «πλημμεληματοποιήσεις» στην ποινική καταστολή μετά τις αλλαγές του ΠΚ, ας γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη το ποινικό οπλοστάσιο που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μας. Όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα και κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, για να μην κοπιάζουν άδικα:

  • Άρθρο 292Α ΠΚ Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των επικοινωνιών: «1. Όποιος χωρίς δικαίωμα αποκτά πρόσβαση σε σύνδεση ή σε δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, και με τον τρόπο αυτόν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή…4. Αν ο υπαίτιος των πράξεων των προηγούμενων παραγράφων είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή να προκαλέσει περιουσιακή ζημιά σε άλλον, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή. Εφόσον το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή. Αν από τις πράξεις των προηγούμενων παραγράφων μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος, όπως μνημονεύονται στο άρθρο 134Α ΠΚ ή απόρρητο που αναφέρεται στην ασφάλεια του κράτους ή στην ασφάλεια εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, επιβάλλεται κάθειρξη».
  • Παράνομη συλλογή και γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα παρ. 1 και ιδίως παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 3471/2006: «3. Εφόσον ο δράστης των πράξεων των προηγούμενων παραγράφων είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή να βλάψει τρίτο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000 Euro) μέχρι και εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Euro). Αν προκλήθηκε κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή για την εθνική Ασφάλεια, επιβάλλεται κάθειρξη και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 Euro) μέχρι και τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000 Euro)».
  • Τέλος, να μη ξεχνάμε τη διάταξη της εγκληματικής οργάνωσης άρθρο 187 παρ. 1 ΠΚ: «1. Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση τριών ή περισσότερων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή».

Το ανωτέρω πλαίσιο μπορούν να το επικαλεστούν, σε περίπτωση που τελικά αποφασίσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη όσοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. φέρονται να έχουν πέσει θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων των αρπακτικών του Predator…».

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr