Home Greek News Πώς το Predator «μόλυνε» την Ελλάδα από την Κύπρο – Ο ρόλος των Ισραηλινών – Ο Ν.Αναστασιάδης παρακολουθούσε τους πάντες

Πώς το Predator «μόλυνε» την Ελλάδα από την Κύπρο – Ο ρόλος των Ισραηλινών – Ο Ν.Αναστασιάδης παρακολουθούσε τους πάντες

by _
0 comment 190 views
Πώς το Predator «μόλυνε» την Ελλάδα από την Κύπρο – Ο ρόλος των Ισραηλινών – Ο Ν.Αναστασιάδης παρακολουθούσε τους πάντες
Πώς το Predator «μόλυνε» την Ελλάδα από την Κύπρο – Ο ρόλος των Ισραηλινών – Ο Ν.Αναστασιάδης παρακολουθούσε τους πάντες

Πώς το Predator «μόλυνε» την Ελλάδα από την Κύπρο – Ο ρόλος των Ισραηλινών – Ο Ν.Αναστασιάδης παρακολουθούσε τους πάντες

Έπιασαν επ’αυτοφώρω τους Ισραηλινούς να παρακολουθούν «στόχους» στην Κύπρο και τους επέβαλαν μόνο ένα μικρό πρόστιμο!…


Το πώς ξεκίνησε το Predator από την Κύπρο και μια ομάδα Ισραηλινών πρώην αξιωματικών (μετά βεβαιότητας πρακτόρων έστω και με βάση ελεύθερης συνεργασίας, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για «να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας») περιγράφει ο διακεκριμένος Ελληνοκύπριος ιστορικός και δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης.

Ο συγγραφέας είχε υπηρετήσει στο προεδρικό Μέγαρο ως σύμβουλος του Νίκου Αναστασιάδη και καταγράφει τις μαρτυρίες του, όχι μόνο για το Predator, αλλά και την «αδυναμία» του Ν.Αναστασιάδη, να παρακολουθεί «τους πάντες για τα πάντα» και να τους εκβιάζει μετά.

Μια ατμόσφαιρα ιδανική για την ομάδα «ιδιωτικής κατασκοπείας» (γιατί περί αυτού πρόκειται και στην Ελλάδα και στην Κύπρο) των Ισραηλινών πρώην (;) αξιωματικών.

Να σημειώσουμε και κάτι που είναι ελάχιστα γνωστό: Ότι η ανάληψη από την ισραηλινή Elbit της εκπαίδευσης των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕ της Καλαμάτας, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, είναι προϊόν, ακριβώς της «εργασίας» αυτής της ομάδας και των Ελλήνων αντιπροσώπων του Predator. 

Περισσότερα σε επόμενο σημείωμα.

Να πούμε για το λογισμικό Predator, ότι αντίθετα με ότι είπε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το συγκεκριμένο λογισμικό δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στα «500 λογισμικά παρακολούθησης που κυκλοφορούν στην αγορά», όπως ισχυρίστηκε.



Γιατί; Γιατί κοστίζει 30 εκατ. ευρώ (τόσο το αγόρασε το κράτος της Αιγύπτου). Άρα δεν είναι μια «απλή αγορά». Χρειάζονται κονδύλια που και ο πλέον πλούσιος Έλληνας ιδιώτης δεν θα μπορούσε εύκολα να τα καταβάλει.

Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού, ορισμένα στελέχη της ΕΥΠ εργάζονται part-time για τους επιχειρηματίες Έλληνες ολιγάρχες στην βάση της, επί πληρωμή παρακολούθησης με εξοπλισμό της υπηρεσίας (εν προκειμένω η «ελληνική έκδοση» του Predator έδρευε στην Γραβιάς 4 στην Αγία Παρασκευή) των επιχειρηματικών τους ενδιαφερόντων, ανταγωνιστών ιδιωτών ή κυβερνητικών αξιωματούχων.

Έτσι διέρρευσε και η υπόθεση των παρακολουθήσεων τον περασμένο Αύγουστο, καθώς κάποιοι από τα στελέχη της ΕΥΠ «κάρφωσαν» σε μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία (τον «πατριάρχη») ότι του είχαν υποκλέψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μελλοντικά.

Ας δούμε τώρα το νοσηρό σκηνικό της Κύπρο, όπως το περιγράφει ο Μ.Δρουσιώτης:

«Η συλλογή πληροφοριών για πολιτικούς αντιπάλους ήταν στις προτεραιότητες του Αναστασιάδη. (…)



Αρχές Απριλίου του 2013 ο Πενταράς (επικεφαλής της ΚΥΠ, Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών-ΣΣ) πήγε στον Αναστασιάδη έκθεση της ΚΥΠ για προσωπικές σχέσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

Την έκθεση είχε ζητήσει ο Αναστασιάδης για να εξαναγκάσει τον Σαρρή σε παραίτηση, όταν αναζητούσε κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο Αναστασιάδης κάλεσε τον Σαρρή και του έδωσε αντίγραφο της έκθεσης! (…)

Με τον ίδιο τρόπο ο Αναστασιάδης εξανάγκασε σε παραίτηση και τον πρόεδρο της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) Τσαρλς Έλληνα.

Η ΚΥΠ υπέκλεπτε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του».

Οι αποκαλύψεις του Μ. Δρουσιώτη, που υποστηρίζει ότι αργότερα έπεσε και ο ίδιος θύμα παρακολούθησης, δεν έχουν διαψευστεί από την κυπριακή προεδρία.



Αν στην παραπάνω περιρρέουσα ατμόσφαιρα προστεθεί και η σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί η Μεγαλόνησος αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το μεγάλο, προνομιακό έδαφος για την ατιμώρητη ανάπτυξη και την εξαγωγή συστημάτων υποκλοπής .

Παρομοίως εξηγείται και η αντίδραση του κυπριακού κράτους όταν το 2019 ο Ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν συλλαμβάνεται επ’αυτοφώρω με το όργανο του εγκλήματος: Ένα μαύρο κατασκοπευτικό βαν εντοπίζεται και ακινητοποιείται από την κυπριακή αστυνομία.

Το βαν είναι ιδιοκτησίας του Τ.Ντίλιαν, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία NSO, που παράγει το Pegasus και με την Intellexa που πωλεί το -διάσημο πλέον στην Ελλάδα- Predator.

Στην ένορκη κατάθεση της Αστυνομίας ενώπιον ποινικού δικαστηρίου στις 20/12/2019, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όχημα τύπου VAN με ξένους αριθμούς εγγραφής, βρίσκεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό και τεχνικό εξοπλισμό με δυνατότητες για παρακολουθήσεις και υποκλοπές επικοινωνιών.

Το όχημα ανήκει στην εταιρεία WS WISPEAR SYSTEMS LTD, ένας εκ των διευθυντών της οποίας είναι ο Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος σε σχετικό βίντεο και συνέντευξη παρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας INTELLEXA, η οποία διαθέτει συγκεκριμένη εφαρμογή (application) της κατηγορίας “trojans” καθώς και συστήματα για υποκλοπές μέσω WiFi, παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, sms, αποκρυπτογράφησης κρυπτογραφημένων κειμένων, εντοπισμού θέσης κινητού τηλεφώνου, εξαγωγής δεδομένων κοκ.



Ως αποτέλεσμα ερευνών σε συγκεκριμένο κτίριο στη Λάρνακα εντοπίστηκε σχετικός εξοπλισμός και διαπιστώθηκε η συνύπαρξη των ερευνώμενων σε ίδιους ή παρακείμενους γραφειακούς χώρους με τον Αβραάμ Άβνι.

Στους ίδιους χώρους βρέθηκε εξοπλισμός που σχετίζεται με το υπό διερεύνηση όχημα με δυνατότητες εκτεταμένης παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, το Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενημέρωσε ότι οι υπό διερεύνηση εταιρείες που ανήκουν στους Ντίλιαν και Αβνι δεν είχαν λάβει νόμιμη εξουσιοδότηση ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Το όχημα εισάχθηκε στη Δημοκρατία και εξασφάλισε σχετική άδεια από το Τμήμα Τελωνείου, προερχόμενο από το Ισραήλ, με αιτιολογικό ότι θα κατέγραφε τα καιρικά φαινόμενα».

Σε αναφορά του βουλευτής και μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ Α.Δαμιανού, αναφέρει:

«Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου.



Η κατηγορούμενη εταιρεία WS WISPEAR SYSTEMS LTD καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε χρηματική ποινή € 76.000. Η ποινική δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη και αξιωματούχου της καταδικασθείσας εταιρείας ανεστάλη!

Το δε Δικαστήριο διέταξε την επιστροφή όλου του εξοπλισμού, περιλαμβανομένου του VAN στους κατηγορούμενους!».

Προφανώς το Δικαστήριο επέστρεψε το βαν για να μπορέσουν οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη δουλειά τους, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε νέα έξοδα. Παρά τις παράνομες πράξεις των εταιρειών συμφερόντων Ντίλιαν, το κυπριακό κράτος δίνει άδειες για εξαγωγές κακόβουλου λογισμικού που παράγεται από τις ίδιες εταιρείες».

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς κλασικά συμπτώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς: το γραφείο του Αβέρωφ Νεοφύτου (σ.σ.: νυν υποψήφιου για την προεδρία της Κύπρου), του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, (ΔΗΣΥ) του κόμματος του Αναστασιάδη, ζήτησε από το Υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου να μεσολαβήσει στην ολλανδική κυβέρνηση ώστε ο Τ.Ντίλιαν να κερδίσει μια δουλειά στην Ολλανδία!

Aυτό θα πει προώθηση εξαγωγών!

Να πούμε ότι σύμφωνα με το κυπριακό Σύνταγμα, ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ισχυρότατες εξουσίες, μεγαλύτερες από αυτές των υπουργών, διορίζεται από τον πρόεδρο της χώρας και δεν μπορεί να ανακληθεί από κανένα πρόσωπο η θεσμό. Η θητεία του είναι ισόβια τελειώνει με τη σύνταξη του.

Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα, μετά τον διορισμό του επίσης από τον πρόεδρο της Κύπρου.

Είναι ο ίδιος γενικός εισαγγελέας της Κύπρου που παύει τη διώξη κατά Ντίλιαν.

Επίσης αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας είναι ο Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος παλιότερα παρείχε νομικές υπηρεσίες στον Α.Αβνι, συνέταιρο του κ. Ντίλιαν.

Με τον Α.Αβνι είχε επιχειρηματικές σχέσεις και ο αδελφός του Σάββα Αγγελίδη. Αυτά για να μην απορούν κάποιοι πώς η ομάδα του Predator αφέθηκε ελεύθερη στην Κύπρο και της αποδόθηκε και το όργανο του εγκλήματος, το βανάκι των παρακολουθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το «να πετάξει» η ομάδα του Predator από την Κύπρο στην Ελλάδα, τελικά ήταν το μόνο εύκολο.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/pos-to-predator-molyne-tin-ellada-apo-tin-kypro-o-rolos-ton-israilinon-idioktiton-o-n-aastasiadis-parakolouthouse-tous-pantes/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr