Home ΗΠΑ Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ron DeSantis έχει πλεονέκτημα 7 μονάδων έναντι του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τη προεδρία των ΗΠΑ για το 2024

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ron DeSantis έχει πλεονέκτημα 7 μονάδων έναντι του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τη προεδρία των ΗΠΑ για το 2024

by _
0 comment 143 views

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ron DeSantis έχει πλεονέκτημα 7 μονάδων έναντι του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τη προεδρία των ΗΠΑ για το 2024

από την Daily Mail
13 Νοεμβρίου 2022, 7:53 π.μ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης είναι τώρα επτά μονάδες μπροστά από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που σταθμίζει τους πιθανούς υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές του 2024.

Η δημοσκόπηση του YouGov είναι η πρώτη έρευνα που εξετάζει τον εκλογικό κύκλο του 2024 – καθώς και είναι η πρώτη από τον Φεβρουάριο του 2016 που υποδηλώνει ότι η κυριαρχία του Τραμπ στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών εξασθενεί.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 42 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς το κόμμα των Ρεπουμπλικανών προτιμούν τώρα τον DeSantis από τον Trump να είναι ο σημαιοφόρος του κόμματος το 2024.

Ωστόσο, κανένας από τους δύο άνδρες δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον επερχόμενο εκλογικό κύκλο – αλλά ο Τραμπ έχει προτείνει ότι μπορεί να κάνει την ανακοίνωσή του την επόμενη εβδομάδα.

Μόλις το 35 τοις εκατό των ερωτηθέντων στη νέα δημοσκόπηση υποστηρίζει τον Τραμπ – ο οποίος βασίλεψε έως ότου «έχασε» υποτιθέμενα τις εκλογές του 2020.

Ωστόσο, όσοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «ισχυρούς Ρεπουμπλικάνους» 45 τοις εκατό ήταν ακόμα πιο πιθανό να υποστηρίξουν μια τρίτη προεδρική υποψηφιότητα για τον Τραμπ.



Ο DeSantis φαινόταν να είναι αρκετά καλύτερος μεταξύ εκείνων που κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους. Σε αυτή την ομάδα, το 45% προτιμούσε τον DeSantis έναντι του 21% που επιθυμούσε τον Τραμπ.

Από εκείνους που απάντησαν χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως «όχι πολύ ισχυρούς Ρεπουμπλικάνους», το 38% είπε ότι θα προτιμούσε να δει τον DeSantis, σε σύγκριση με το 31% που επιθυμούσε τον πρώην πρόεδρο.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr