Home ΔΙΕΘΝΗ Ξεκίνησε γενική επίθεση των Ουκρανών στην Χερσώνα – Mπαίνουν στην πόλη – Οργή στη Ρωσία: Μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού Στρατού!

Ξεκίνησε γενική επίθεση των Ουκρανών στην Χερσώνα – Mπαίνουν στην πόλη – Οργή στη Ρωσία: Μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού Στρατού!

by _
0 comment 158 views

Ξεκίνησε γενική επίθεση των Ουκρανών στην Χερσώνα – Mπαίνουν στην πόλη – Οργή στη Ρωσία: Μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού Στρατού!

Τελετή παράδοσης της Χερσώνας στους Ουκρανούς – Ανατινάζουν γέφυρες οι Ρώσοι…

Πριν λίγο, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν γενική επίθεση στην κατεύθυνση της Χερσώνας. Η προέλαση των Ουκρανικών στρατευμάτων υλοποιείται από δύο άξονες προς το Μπερισλάβ.

Έχουν ήδη ανακαταληφθεί αρκετοί οικισμοί στη βόρεια και βορειοανατολική Χερσώνα. Τα Ουκρανικά στρατεύματα μπήκαν στο Καλινίφσκι της Χερσώνας χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν τις περιοχές Snihurivka και Pravdyne. Πλέον απέχουν 25 χλμ από την πόλη.

Στην Νταριέφκα της Χερσώνας, τα Ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και αποχώρησαν μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους.

Ανεξαρτήτως του ρωσικού σχεδίου, πρόκειται για μείζον περιστατικό στρατηγικής υποχώρησης των δυνάμεων της Μόσχας.

Βάση του δημοψηφίσματος είναι η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη που παραδίδεται σε εχθρικές δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, η Χερσώνα αποτελεί τόσο έδαφος της Ρωσίας όσο και το Μπέλγκοροντ καθώς έχουν καθεστώς κανονικών ρωσικών πόλεων και όχι «προσωρινά κατεχόμενων».



Αν και το μέτωπο είχε σταθεροποιηθεί, εντούτοις φαίνεται ότι η ρωσική ηγεσία είχε προαποφασίσει εδώ και καιρό την εκκένωση της Χερσώνας όπως είχε αποκαλύψει και το WarNews247 εδώ και ένα μήνα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Σουροβίκιν έκανε λόγο για 9.500 νεκρούς Ουκρανούς μόνο στην Χερσώνα. Και αμέσως μετά μίλησε για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Κάτι δεν ταιριάζει.

Το σόου που στήθηκε στην ρωσική τηλεόραση με τον διάλογο Σοιγκού-Σουροβίκιν είναι άνευ προηγουμένου.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι “ Η Χερσώνα θα παραδοθεί και η απόφαση δεν πάρθηκε χθες ή προχθές. Τώρα το κύριο καθήκον είναι να κατανοήσουμε το κίνητρο και να τα οφέλη από αυτή την κίνηση. Δεν είναι ακόμα σαφές”.



Δείτε βίντεο…

Δείτε τον διάλογο Σουροβίκιν-Σοιγκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! >>  https://warnews247.gr/ektakto-xekinise-geniki-epithesi-ton-oukranon-stin-chersona-mpainoun-stin-poli-orgi-sti-rosia-mavri-selida-stin-istoria-tou-rosikou-stratou/

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr