Σε αναζήτηση ρευστότητας βρίσκεται ο Ίλον Μασκ ο οποίος λίγες μέρες μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από την περασμένη Παρασκευή 4/11 μέχρι την Τρίτη 8/11 πούλησε επιπλέον 19,5 εκατομμύρια μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το CNBC.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ το 2021 πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 22 δισ. δολαρίων. Φέτος, πούλησε μετοχές αξίας άνω των 8 δις. δολαρίων τον Απρίλιο και σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Μετά από την πρόσφατη πώληση μετοχών ο Ίλον Μασκ έχει μερίδιο περίπου 14% στην Tesla, σύμφωνα με το Reuters. Σημειώνεται πως η Tesla έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία ενώ η αξία του Musk κατρακύλησε κατά 70 δισ. δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter τον Απρίλιο.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον Αύγουστο – όπως και τον Απρίλιο – ότι «τελείωσε» με την πώληση μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter, ωστόσο μετά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις όπως οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Twitter και η μαζική αποχώρηση χρηστών και διαφημιστών ίσως χρειάστηκε να αναθεωρήσει.

Υπεραμύνεται των μαζικών απολύσεων



Υπεραμύνεται των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ.

Ο Μασκ έχει ήδη απολύσει αρκετούς υψηλόβαθμους του Twitter από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς. Μεταξύ αυτών ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος Παράγκ Αγκραουάλ, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Νέντ Σίγκαλ και η Βιτζάια Γκάντε, επικεφαλής του νομικού τμήματος και επικεφαλής πολιτικής του κολοσσού δικτύωσης.

«Όσον αφορά τη μείωση εργατικού δυναμικού στο Twitter, δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει κάθε μέρα τέσσερα εκατ. δολάρια. Όσοι απολύθηκαν, έλαβαν αποζημίωση τριών μηνών» έγραψε το βράδυ της Παρασκευής στο Twitter.

ΠΗΓΗ > https://www.cnn.gr/oikonomia/diethni/story/336388/ilon-mask-poulaei-metoxes-tis-tesla-gia-na-sosei-to-twitter?