Home ΔΙΕΘΝΗ Νέα έρευνα διαπιστώνει: Στο χείλος της καταστροφής το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων – Βαριά πληττόμενοι οι νέοι της Ελλάδος!

Νέα έρευνα διαπιστώνει: Στο χείλος της καταστροφής το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων – Βαριά πληττόμενοι οι νέοι της Ελλάδος!

by _
0 comment 246 views
Νέα έρευνα διαπιστώνει: Στο χείλος της καταστροφής το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων –
Νέα έρευνα διαπιστώνει: Στο χείλος της καταστροφής το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων –

© AP Photo / Jeremias Gonzalez

Νέα έρευνα διαπιστώνει: Στο χείλος της καταστροφής το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων

Βαριά πληττόμενοι οι νέοι της Ελλάδος!


James Tweedie – Sputnik International
Τζέιμς Τουίντι / 08 Νοεμ. 2022

Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​καθώς η κρίση κόστους ζωής προκλήθηκε από κυρώσεις και εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία. Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν πολλαπλασιαστεί, με μια πληθωριστική επίδραση σε άλλα αγαθά.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων λένε ότι βρίσκονται σε «επισφαλή» οικονομική κατάσταση και οι μισοί φοβούνται ότι σύντομα θα είναι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα έξι εθνών από την Ipsos για τη γαλλική ΜΚΟ για τη φτώχεια Secours Populaire (Λαϊκή Βοήθεια) διαπίστωσε ότι το 27 τοις εκατό ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, που ορίστηκε ως «μια απροσδόκητη δαπάνη θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα», ενώ το 55 τοις εκατό είπε ότι έπρεπε να είναι προσεκτικοί με τις δαπάνες για αποφύγετε να μπείτε στην ίδια θέση.

Διαπίστωσε επίσης ότι το 54 τοις εκατό των 6.000 ατόμων που ερωτήθηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν δει την αγοραστική δύναμη του εισοδήματός τους να μειώνεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχεδόν εννέα στους 10 ανέφεραν τις αυξανόμενες τιμές για τα τρόφιμα, τα καύσιμα, τη θέρμανση και το ενοίκιο —που τώρα εκτοξεύονται στα ύψη χάρη στις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία για τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία— ως λόγους για τη φθίνουσα ευημερία τους. Τρεις στους 10 δήλωσαν ότι η αύξηση των φόρων συνέβαλε στη δύσκολη θέση τους.



«Όταν έρθει ο χειμώνας, ξέρουμε ότι πολλές οικογένειες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας», δήλωσε η Γκρέτα Μπαρμπολίνι από την ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση ARCI, συνεργάτιδα της Secours Populaire.

Η Ελλάδα, που ήδη μαραζώνει κάτω από τέσσερις γύρους οικονομικών διασώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και τις συνθήκες λιτότητας που συνεπάγονται, χτυπήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, περισσότερο. Πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων δήλωσαν ότι η επιρροή των δαπανών τους μειώθηκε «πολύ» ή «εν μέρει».

Για τη Γαλλία, όπου οι σωφρονιστικοί φόροι στο ντίζελ πυροδότησαν τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» από τον Νοέμβριο του 2018, το ποσοστό ήταν 63%. Στην Ιταλία το 57 τοις εκατό είχε δει τον σχετικό πλούτο του να πέφτει, σε σύγκριση με το 54 τοις εκατό των Γερμανών, το 48 τοις εκατό των Βρετανών και το 38 τοις εκατό των Πολωνών.

Τα τέταρτα πέμπτα των ερωτηθέντων είπαν ότι αναγκάστηκαν να κάνουν δύσκολες επιλογές προϋπολογισμού. Τα τρία πέμπτα είχαν περικόψει τα έξοδα ταξιδίου, σχεδόν οι μισοί είχαν απενεργοποιήσει τη θέρμανση του σπιτιού τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και το ένα τρίτο είχε παραλειψει την ιατρική περίθαλψη.

Το τμήμα της κοινωνίας που κινδύνευε περισσότερο διέφερε από χώρα σε χώρα. Στη Γερμανία και την Πολωνία ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων, περίπου στο 60%. Ωστόσο, στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι νέοι αντιπροσώπευαν τους περισσότερους από τους περισσότερους πληγέντες με 57 τοις εκατό και 45 τοις εκατό, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 55 τοις εκατό εκείνων που αγωνίζονταν να τα βγάλουν πέρα ήταν μονογονεϊκές οικογένειες.



«Ανησυχούμε για τους νέους, τους συνταξιούχους και τους φτωχούς εργαζόμενους, καθώς η πτώση των τιμών δεν φαίνεται», δήλωσε ο Sergo Kuruliszwili από τον πολωνικό εταίρο της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης PKPS.

Ανησυχητικό είναι ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν ήξεραν ποια δαπάνη θα μπορούσαν να περικόψουν στη συνέχεια εάν έπρεπε να κάνουν περαιτέρω εξοικονομήσεις. Πάνω από το ένα τέταρτο είχαν κάνει υπερανάληψη στην τράπεζα μέχρι τα μέσα κάθε μήνα και περίπου το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι «φοβόταν μήπως χάσει τα σπίτια τους».

ΠΗΓΗ > https://sputniknews.com/20221107/quarter-of-europeans-on-the-brink-of-ruin-new-survey-finds-1103847982.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr