Home ΔΙΕΘΝΗ Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Είμαστε ένα έθνος κυρίαρχο»

Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Είμαστε ένα έθνος κυρίαρχο»

by _
0 comment 242 views
Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Είμαστε έθνος κυρίαρχο »
Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Είμαστε έθνος κυρίαρχο »

Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Είμαστε ένα έθνος κυρίαρχο»

8 Νοεμβρίου 2022 / Sean Adl-Tabatabai

Η φλαμανδική κυβέρνηση εξετάζει προτάσεις για να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λόγω των αντιδημοκρατικών απόψεων της παγκοσμιοποιητικής οργάνωσης.

Ο επικεφαλής του Φλαμανδικού συντηρητικού κόμματος, Vlaams Belang, πιέζει την κυβέρνηση να ακυρώσει την ένταξη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Φέτος, η φλαμανδική κυβέρνηση θα πληρώσει ένα τεράστιο ποσό 200.000 ευρώ ως συνδρομή μέλους στο WEF και περίπου 27.000 ευρώ ως αμοιβή συμμετοχής στην ετήσια συνάντησή τους στο Νταβός.

Το Rairfoundation.com αναφέρει: Σε ένα δελτίο τύπου του Vlaams Belang, ο Φλαμανδός βουλευτής Sam van Rooy δήλωσε ότι η φλαμανδική κυβέρνηση νομιμοποιεί και επιχορηγεί έναν παγκόσμιο οργανισμό λόμπι που επιδιώκει ανοιχτά μια καλά καθορισμένη ιδεολογική ατζέντα, δηλαδή αυτή της παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η ατζέντα φαίνεται να αποκρυσταλλώθηκε πρόσφατα στη λεγόμενη «Μεγάλη Επανεκκίνηση», η οποία στοχεύει να δημιουργήσει έναν «ασφαλέστερο, πιο ίσο και πιο σταθερό κόσμο» «ενεργώντας συλλογικά και γρήγορα για να ανανεώσουμε όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας, από την εκπαίδευση, στις κοινωνικές συμβάσεις και στις συνθήκες εργασίας». Προσπαθούν για μια παγκόσμια κυβέρνηση βασισμένη στην κλιματική υστερία και τον κοινωνικό έλεγχο.

Η επιρροή του WEF στις πολιτικές της φλαμανδικής κυβέρνησης

Επειδή οι πολίτες σε ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος δικαιούνται διαφάνεια σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται, ο ευρωβουλευτής van Rooy ζήτησε από τον Φλαμανδό Υπουργό-Πρόεδρο Jan Jambon ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς και τη συνεργασία της φλαμανδικής κυβέρνησης με το WEF.



Στην απάντησή του, ο Jambon δήλωσε ότι η φλαμανδική κυβέρνηση «δεν έχει δομικές επαφές με το WEF εκτός της συμμετοχής της στη συνεδρίαση του WEF στο Νταβός», αλλά ότι υπάρχουν «πιο τακτικές επαφές σε επίπεδο φλαμανδικής κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτές οι επαφές στοχεύουν επίσης να παρακολουθήσουν τις διάφορες δραστηριότητες και έργα που πραγματοποιούνται ετησίως, ακόμη και εκτός των συναντήσεων του Νταβός.

Μέχρι το 2020, η φλαμανδική κυβέρνηση πλήρωνε ετήσια συνδρομή 55.000 ευρώ στο WEF. Από το 2022, ωστόσο, η Φλάνδρα έχει «προαχθεί» σε «συνεργάτη εταίρο» του WEF, κάτι που απαιτεί συνδρομή μέλους τουλάχιστον 175.763,87 ευρώ ετησίως. Αυτή η συνεισφορά έχει ήδη καταβληθεί για το 2022. Το ίδιο νομοσχέδιο αναμένεται και για το 2023.

Σχετικά με αυτή τη «συνεργασία», ο Jambon δηλώνει τα εξής: «Η εταιρική σχέση προσφέρει το πλεονέκτημα ότι η Φλάνδρα μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και, επιπλέον, τα έργα εκπονούνται σε μια θεματική πλατφόρμα, «Διαμορφώνοντας το Μέλλον του Εμπορίου Αυτές οι δραστηριότητες και τα έργα παρέχουν πρόσθετη προβολή και την ευκαιρία να μάθουμε και να συνεισφέρουμε από άποψη πολιτικής.» Επομένως, η διαπλοκή μεταξύ της φλαμανδικής κυβέρνησης και του WEF αυξάνεται, λέει ο Van Rooy

Ο Jambon αποκαλεί επίσης τη συμμετοχή στο WEF «μέσο πολιτικής της φλαμανδικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας συνασπισμού. Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι επιθυμεί περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το WEF το επόμενο διάστημα.

Οι παγκοσμιοποιητικοί στόχοι



Σύμφωνα με τον Jambon, «η αποστολή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου», αλλά αυτή η αποστολή αποδείχθηκε πολιτικά ορθή και ξύπνησε: το WEF έχει μια ιδεολογική ατζέντα ένταξης, διαφορετικότητας, ανοιχτών συνόρων και κλίμα και κλιματική αλλαγή. Υστερία CO2, εξηγεί ο Vlaams Belang. Ο Jambon ισχυρίζεται ότι «το WEF δεν μας ζητά να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη ατζέντα», αλλά προσθέτει ότι «η συμμετοχή του στη συνάντηση του Νταβός μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες». Ως εκ τούτου, φαίνεται πολύ πιθανό η φλαμανδική κυβέρνηση να ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τον παγκοσμιοποιητικό στόχο του WEF με αντάλλαγμα την πρόσβαση στο δίκτυο του WEF των πολυεθνικών, των τραπεζών, των δημοσιογράφων και των ΜΚΟ.

Ο ευρωβουλευτής του Vlaams Belang, Van Rooy, πιστεύει ότι οι απαντήσεις του Jambon είναι αποκαλυπτικές ως προς την ασάφειά τους και εγείρουν πρόσθετα ερωτήματα. Ως εκ τούτου, ζητά από τη φλαμανδική κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο WEF: «Η ανταλλαγή ιδεών και η προσέλκυση επενδύσεων είναι, φυσικά, αξιέπαινες φιλοδοξίες από μόνες τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στο πλαίσιο και υπό την αιγίδα του WEF, μιας ομάδας λόμπι. που επιδιώκει μια παγκοσμιοποιητική ατζέντα και επομένως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως ουδέτερο φόρουμ για αυτό», εξηγεί ο van Rooy.

-Sean Adl-Tabatabai

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/dutch-government-preparing-to-cancel-world-economic-forum-membership-we-are-a-sovereign-nation/

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr