Home Greek News Ο Μητσοτάκης στη “σέντρα” για τις Υποκλοπές – Η Ελλάδα σε Vertigo – Αναθερμαίνονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία… Μαξίμου

Ο Μητσοτάκης στη “σέντρα” για τις Υποκλοπές – Η Ελλάδα σε Vertigo – Αναθερμαίνονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία… Μαξίμου

by _
0 comment 230 views

Ο Μητσοτάκης στη “σέντρα” για τις Υποκλοπές – Η Ελλάδα σε Vertigo

Αναθερμαίνονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία… Μαξίμου


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 06 ΝΟΕΜ. 2022 | 12:50 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Νέες διαστάσεις απειλεί να προσλάβει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς μετά τις νέες αποκαλύψεις, (https://fantomas.gr/skandalo-ypoklopon-parakoloythiseon-eyp-kataigida-stin-kyvernisi-apo-tis-apokalypseis/το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά, ενώ παρεμβαίνει εσπευσμένα και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητώντας την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Νέα δυναμική και μάλιστα σε ευρωπαϊκό και διεθνές φαίνεται ότι προσλαμβάνει το σκάνδαλο της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και με τη χρήση του λογισμικού Predator. Αν και η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει με την επίκληση του απορρήτου την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, την PEGA, έχοντας προηγουμένως ελέγξει την ένταση των δηλώσεων της Κομισιόν και αποφεύγοντας κριτική στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με νέο τσουνάμι αποκαλύψεων, τα οποία -μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί- το οποίο αποκαλύπτει την παρακολούθηση διευθυντών εφημερίδων, κορυφαίων Υπουργών, Βουλευτών, κυβερνητικών παραγόντων και άλλων.

Ερωτηματικά εγείρουν οι νέες αποκαλύψεις, για την παρακολούθηση πολιτικών, κυβερνητικών παραγόντων και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Καθώς στα δημοσιεύματα περιλαμβάνονται ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κικίλιας και ο Ανδρέας Πάτσης η κατάσταση θα μπορούσε να λάβει άμεσα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύτηκε παρακολουθούνταν και η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιάννης Κουρτάκης καθώς και αρκετά μέλη οικογενειών αυτών και άλλων παραγόντων.

Καθώς τα δημοσίευματα προκαλούν ένταση ακόμα και σε εσωκομματικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, οι εξελίξεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν πολιτικές εξελίξεις. Αυτό διαδίδουν ήδη δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά media. Τέτοιες παρεμβάσεις, όμως, εκλαμβάνονται συνήθως μηνύματα. Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται λήπτες των μηνυμάτων είναι κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τα οποία προειδοποιούνται, υπό την απειλή πρόωρων εκλογών, όταν υπολείπονται ακόμα σε προετοιμασία.

Η συζήτηση τέτοιων σεναρίων στο Μαξίμου, πάντως, εκπέμπει ανησυχητικά κύματα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς μοιάζει είτε να βρίσκεται υπό προθεσμία, είτε δέσμιος συμφερόντων, είτε πραγματικά να έχει πιαστεί στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Τα μηνύματα



Σε πολιτικό επίπεδο, στόχος της Αντιπολίτευσης είναι η προσωποποίηση των ευθυνών στον Πρωθυπουργό, με το Μαξίμου να εφαρμόζει πολιτική αντιμετάθεσης ευθυνών και διάχυσης, διευρύνοντας το πεδίο ενδιαφέροντος. Σε ένα τέτοιο σκηνικό και μετά από απανωτά πλήγματα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πολιτικό ρίσκο ανεβαίνει, ιδιαίτερα σε όρους κυβερνησιμότητας. Εφόσον οι αποκαλύψεις ισχύουν τότε τα ζητήματα εμπιστοσύνης μεταξύ Υπουργών και Πρωθυπουργού αναμένεται να επιδεινωθούν. Ταυτόχρονα, όσοι γνώριζαν αντιλαμβάνονται τις αποκαλύψεις ως μήνυμα από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει ότι η αποκάλυψη της παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών παραγόντων, αποτελεί μήνυμα ότι τα όσα έχουν κατά καιρούς πει και κάνει είναι καταγεγραμμένα…

Ενόψει εκλογών και με εμπεδωμένη τη φθορά απέναντι στην κοινωνία οι διαγνωσμένες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης αναμένεται να επιδεινωθούν, υπονομεύοντας έτι περαιτέρω την αποτελεσματικότητά της.

Όντας αναποτελεσματική, πληγωμένη και σε σύγχυση, ο Πρωθυπουργός και κυβέρνηση αναμένεται να βρεθούν απολογούμενοι στα διεθνή φόρα, με περιορισμένη επιρροή και χωρίς δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων.

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυξημένες πιθανότητες να συρθεί σε πρόωρες εκλογές εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 ίσως και στο τέλος του τρέχοντος έτους…

Ερμηνείες και απορίες



Ωστόσο, πολιτικά, η διαρροή λίστας παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, που περιλαμβάνει κυβερνητικά στελέχη, κομματικούς παράγοντες και διευθυντές φίλα προσκείμενων εφημερίδων επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

Με τον τρόπο αυτό το ζήτημα των παρακολουθήσεων διευρύνεται και η ΕΥΠ μοιάζει πλέον να εξελίσσεται σε οργανισμό υπονόμευσης της ελευθερίας, είτε να καθοδηγείται από την αίσθηση επιτακτικού και άμεσα επικείμενου κινδύνου. Υπάρχει βέβαια και η ερμηνεία η ΕΥΠ, βρισκόμενη στον άμεσο έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, να υπακούει σε εντολές του Μαξίμου, εκδοχή που σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός ανασφαλούς Πρωθυπουργού, που καρκινοβατεί στα όρια της παράνοιας.

Από τον πίνακα των σεναρίων, όμως, δεν έχει εκλείψει η εκδοχή που έδωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος είπε ότι υπήρχαν αιτήματα από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, η οποία διαψεύστηκε ως προς το σκέλος της Ουκρανίας, της Αρμενίας και άλλων χωρών που γράφτηκε, αλλά όχι απέναντι στις ΗΠΑ ή και τη Βρετανία που έχουν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να πιέσουν σε τέτοια κατεύθυνση.

Οι δηλώσεις για εμπλοκή του FBI, αξιολογούνται μεν ως αξιόπιστες, καθώς προέρχονται από Ευρωβουλευτές και μέλη της PEGA, ταυτόχρονα όμως δεν είναι σαφές αν η ατζέντα είναι η διαλεύκανση ή συγκάλυψη και ως εκ τούτου απαιτούνται προσεκτικές… κινήσεις.

Ανησυχία για το ρόλο Ντογιάκου

Αν και αναγκαία, η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκαλεί ανησυχία, καθώς κατά την πρώτη αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, ο ίδιος ξεκίνησε έρευνα για τις διαρροές από την ΕΥΠ και όχι για την ουσία του ζητήματος, δίνοντας την αίσθηση προσπάθειας ελέγχου της έκτασης του σκανδάλου και έμμεσου εκφοβισμού των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.



Η κατάσταση επιδεινώνεται εφόσον οι παρακολουθήσεις και οι αποκαλύψεις ιδωθούν σε συνδυασμό με τους νόμους που υπονομεύουν την ελευθερία του Τύπου, δημιουργούν αντικίνητρα σε αποκαλύψεις περιορίζουν τη διαφάνεια, τους οποίους πέρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την αλλαγή τους έχει παρέμβει η Κομισιόν.

Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, φέρεται να έχει δώσει παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, τον… γνωστό για τις πρακτικές του και την δράση του Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η παραγγελία του κ. Ντογιάκου ο… δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Η Δικαιοσύνη φαίνεται να κινείται με ασυνήθιστα ταχείς ρυθμούς, με την παραγγελία Ντογιάκου να διαβιβάζεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να υλοποιηθεί με την κλήση του δημοσιογράφου…

Ταυτόχρονα, ρυθμό και δυναμική στις εξελίξεις επιχειρεί να δώσει και ο ίδιος ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα προκειμένου να καταθέσει, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας για παρακολουθήσεις Υπουργών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του δημοσίου βίου.

…δεν πάει στην Εισαγγελέα ποινικής δίωξης

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε ήδη από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης,  κα Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, μετά την παραγγελία για έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο. Μα καλά ποιος είναι; Θα τολμούσε να το κάνει αυτό άλλος μάρτυρας; Δηλαδή ο δημοσιογράφος αυτός μόνο με Ανώτατους Δικαστές και Εισαγγελείς συναλλάσσεται όπως διατυμπάνιζε πριν λίγο καιρό; Οι κατώτεροι δεν του κάνουν;



Α σ δούμε λοιπόν τι θα πράξει ο κ. Ντογιάκος για τη στάση αυτή του δημοσιογράφου…

Ίδωμεν λοιπόν!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ο “ΝΟΝΟΣ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!… ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ!…

https://greeknewsondemand.com/2020/02/06/%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83-%ce%b2%ce%b1%ce%be%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%cf%83/

ΟΤΑΝ ΤΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ!…

https://greeknewsondemand.com/2020/01/17/%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b1/

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ;…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr