Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ντουέιν Γουέιντ: Στα δικαστήρια για την τρανς κόρη του – Θέλει ν’ αλλάξει φύλο, αντιδρά η πρώην σύζυγος

Ντουέιν Γουέιντ: Στα δικαστήρια για την τρανς κόρη του – Θέλει ν’ αλλάξει φύλο, αντιδρά η πρώην σύζυγος

by _
0 comment 279 views
Ντουέιν Γουέιντ: Στα δικαστήρια για την τρανς κόρη του – Θέλει ν’ αλλάξει φύλο, αντιδρά η πρώην σύζυγος
Ντουέιν Γουέιντ: Στα δικαστήρια για την τρανς κόρη του – Θέλει ν’ αλλάξει φύλο, αντιδρά η πρώην σύζυγος

Ντουέιν Γουέιντ: Στα δικαστήρια για την τρανς κόρη του – Θέλει ν’ αλλάξει φύλο, αντιδρά η πρώην σύζυγος

Η Σιβόν Φουντσέ δεν εγκρίνει την αλλαγή φύλου της 15χρονης Ζάγια μέχρι τα 18 της – Ο μπασκετμπολίστας την κατηγορεί για χρόνια απάθεια απέναντι στα παιδιά της και καταπίεση ταυτότητας….

Στο πλευρό της κόρης του, Ζάγια, στέκεται ο πρώην άσος του NBA, Ντουέιν Γουέιντ, όσον αφορά την αλλαγή φύλου στην οποία θέλει η 15χρονη να υποβληθεί. Για να τα καταφέρει ακώλυτα όμως, πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που της βάζει η μητέρα της, Σιοβόν Φουντσέ, η οποία έχει υποβάλει σύμφωνα με ξένα μέσα, ένσταση στο δικαστήριο για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου της Ζάγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TODAY, η πρώην σύζυγος του μπασκετμπολίστα κατέθεσε την 1η Νοεμβρίου αίτημα σε τοπικό δικαστήριο του Λος Άντζελες, με το οποία ζητά να περιμένει η κόρη της μέχρι την ηλικία των 18 ετών για να κάνει τη φυλομετάβαση. Η 41χρονη δεν δίστασε μάλιστα, να κατηγορήσει τον Ντουέιν Γουέιντ ότι προσπαθεί να επωφεληθεί από τη μετάβαση του τρανς παιδιού τους.

Η ανάρτηση του Ντουέιν Γουέιντ – «Η Σιοβόν πολεμάει την ταυτότητα της Ζάγια»

Ο Γουέιντ δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες της πρώην γυναίκας του και της απάντησε μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram:

«Δεδομένου ότι αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος ανατροφής των παιδιών, υποθέτω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω αυτούς τους ισχυρισμούς εδώ, κάτι που είναι κρίμα.

Ενώ βρίσκομαι σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή μου στη πατρίδα μας, Αφρική, έλαβα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει ότι αναγκάζω το 15χρονο παιδί μας να γίνει κάτι που δεν είναι και να κάνει κάτι παρά τη θέλησή του. Σοβαροί και επιβλαβείς ισχυρισμοί που έχουν πληγώσει τα παιδιά μας.

Ενώ κανείς από εμάς δεν εκπλήσσεται από την προσπάθεια της Σιοβόν να πολεμήσει την ταυτότητα της Ζάγια και την αταλάντευτη προσπάθειά της να σύρει το όνομά μου στη λάσπη, είμαι πολύ απογοητευμένος που βρίσκει συνεχώς τρόπους να βάζει στο επίκεντρο τον εαυτό της και τις ανάγκες της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα παιδιά της.

Αυτή η αναφορά κυκλοφόρησε ενώ η Ζάγια ήταν στο μάθημα. Αυτό είναι ένα παιδί που έχει διατηρήσει ένα μέσο όρο άριστα στα μαθήματα ενώ υφίσταται όλη αυτή την επιβλαβή προσοχή και τις συζητήσεις σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά της, από ανθρώπους που δεν την ακούν και δεν την ξέρουν καν» έγραψε αρχικά.

Ακόμη, πρόσθεσε για την πρώην γυναίκα του ότι είχε κάνει «μια παρόμοια προσπάθεια πριν από μια δεκαετία (με εξίσου επιζήμια ψέματα και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα παιδιά της) και «13 δικηγόρους αργότερα, μου ανατέθηκε η αποκλειστική επιμέλεια των δύο παιδιών μας ως ενεργός παίκτης του NBA» έγραψε.

Στη συνέχεια, τη στοχοποίησε λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι η ίδια δηλώνει Χριστιανή μητέρα, έχει να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα παιδιά της πάνω από μία δεκαετία και κατέληξε, γράφοντας ότι δεν πρόκειται να της επιτρέψει να μπει εμπόδιο στην επιθυμία της κόρης του.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 8 χρόνια, από το 2002 έως το 2010. Ο Γουέιντ έχει απόκτήσει κι άλλα παιδιά. Από τον γάμο του με τη Φουντσέ έχει ακόμη έναν γιο, τον Ζαΐρ Γουέιντ και από τους άλλους γάμους του, τον 8χρονο Χαβιέρ από την Άγια Μετόγιερ και την 3χρονη Καάβια, από την τωρινή του σύζυγο, Γκαμπριέλ Γιούνιον.

«Το γνώριζε ότι είναι τρανς από την ηλικία των 3»

Όταν η Ζάγια ήταν 12 ετών, ο Γουέιντ είχε μιλήσει ανοιχτά για την ιστορία της.

«Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν ήθελα να μιλήσω σχετικά. Ήξερα πως αν το πω, θα πυροδοτούσε μεγάλη συζήτηση. Παλέψαμε με αυτό, επειδή είναι 12 ετών, τι θα πει ο κόσμος για μια 12χρονη που πήρε μια απόφαση ζωής. Αλλά γνωρίζουμε το παιδί μας και είναι καθήκον μας ως γονείς να βρούμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Μιλήσαμε με ανθρώπους και ψάξαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε, όχι μόνο την οικογένειά μας, αλλά και άλλους ανθρώπους σε αυτό το ταξίδι» είχε πει πριν 3 χρόνια ο διάσημος μπασκετμπολίστας.

Στις ίδιες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι το coming out της Ζάγια έγινε σε μία χρονική περίοδο που το παιδί δεν ήξερε τι σημαίνει ο όρος τρανς. «Υπήρξα και ο ίδιος το άτομο που έλεγε όλες τις λάθος φράσεις και λέξεις. Ήταν για εμάς μια διαδικασία το να καθίσουμε κάτω με την κόρη μας και να ανακαλύψουμε ποια είναι και τι της αρέσει, και να μην τις φορτώσουμε πράγματα, επειδή ως γονείς εναποθέτουμε τις ελπίδες και τους φόβους μας στα παιδιά μας. Αποφασίσαμε να την ακούσουμε και μας καθοδηγεί εκείνη σε όλο το ταξίδι. Το γνωρίζει εδώ και εννέα χρόνια. Το ξέρει από τότε που ήταν τριών ετών, οπότε της κάναμε ερωτήσεις και μάθαμε. Αλλά το γνώριζε» πρόσθεσε.

Η ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr