Home ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Η κυβέρνηση Meloni «πάγωσε» πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – «Μην ζητάτε τόσο πολλά όπλα»

Ιταλία: Η κυβέρνηση Meloni «πάγωσε» πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – «Μην ζητάτε τόσο πολλά όπλα»

by _
0 comment 249 views

Ιταλία: Η κυβέρνηση Meloni «πάγωσε» πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – «Μην ζητάτε τόσο πολλά όπλα»

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Σοβαρές εξελίξεις προμηνύονται το επόμενο χρονικό διάστημα στο πεδίο του πολέμου της Ουκρανίας.

Πρωταγωνίστρια στο «επεισόδιο» αυτό, είναι η Ιταλία, η οποία και αρνείται να στείλει το επόμενο, έκτο, πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ανέφερε η εφημερίδα Il Messaggero, επικαλούμενη πηγές μέσα στη νέα κυβέρνηση Meloni.

Η επιχείρηση για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έχει τεθεί σε παύση μόνο επειδή «πρέπει αρχικά να συντονιστούν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ και να εξεταστούν λεπτομερώς τα στρατιωτικά αιτήματα της Ουκρανίας», ανέφεραν οι πηγές.

«Μόνο τότε θα καταλάβουμε τι χρειάζεται το Κίεβο και τι όπλα μπορούμε να προμηθεύσουμε», αναφέρεται συγκεκριμένα ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

Κλειδί σε αυτή τη συζήτηση (αποστολή όπλων) θα είναι οι συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και της νέας Ιταλίδας πρωθυπουργού Meloni και του Ιταλού υπουργού Άμυνας.

Ο Stoltenberg αναμένεται να φτάσει στη Ρώμη τις επόμενες ημέρες.



Η Φινλανδία αρνείται αναφορές για όπλα από την Ουκρανία που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με το Il Messaggero, την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba ζήτησε από τον Ιταλό ομόλογό του συστήματα αεράμυνας SAMP-T.

Ως προς αυτό, το ιταλικό υπουργείο Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία έχει πολύ λίγα τέτοια συστήματα αεράμυνας στη διάθεσή της και προφανώς, λόγω αυτού, το Κίεβο μπορεί να εφοδιαστεί με άλλα συστήματα αεράμυνας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι ένα νέο διάταγμα για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να εγκριθεί στα μέσα Νοεμβρίου 2022.

Την ίδια στιγμή, το Il Messaggero αναφέρει, ότι η Ιταλία δεν έχει ολοκληρώσει το τέταρτο και το πέμπτο πακέτο υποστήριξης.

Το συγκεκριμένο περιεχόμενό τους παραμένει απόρρητο, ωστόσο, σύμφωνα με ιταλικές δημοσιεύσεις, οι τελευταίες αποστολές περιελάμβαναν βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος.



Συγκεκριμένα, πρόκειται για 20 με 30 αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού M109, που παρέδωσε η Ιταλία στην Ουκρανία ως μέρος του πέμπτου πακέτου βοήθειας.

Στο πλαίσιο μιας ειδικής επιχείρησης από τα ρωσικά στρατεύματα, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , οι δυτικές ενέργειες θα έχουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα.

Shoigu: Αυξάνει τις δυνάμεις στην Ευρώπη το ΝΑΤΟ – Πιθανή επίθεση στη Λευκορωσία



Το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη από τον περασμένο Φεβρουάριο υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επίθεσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά των συμμάχων της Ρωσίας, όπως είναι η Λευκορωσία.

«Στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, όπως και στα κράτη της Βαλτικής, αναπτύσσονται στρατιωτικοί σχηματισμοί που δεν ανήκουν στις περιφερειακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Δημιουργούνται νέα πολυεθνικά τακτικά τάγματα στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία και στη Σλοβακία.

Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές από τον Φεβρουάριο του 2022 και εκτιμάται πως διαθέτουν πάνω από 30.000 στρατιώτες.

Εκτιμάται πως στο εγγύς μέλλον θα είναι ακόμα περισσότεροι» υπογράμμισε ο Shoigu

www.bankingnews.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr