Home Greek News Πώς η κυβέρνηση απέκτησε πρόσβαση στο Predator – PEGA: Τι κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Aντιπολίτευσης

Πώς η κυβέρνηση απέκτησε πρόσβαση στο Predator – PEGA: Τι κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Aντιπολίτευσης

by _
0 comment 22 views

Πώς η κυβέρνηση απέκτησε πρόσβαση στο Predator – PEGA: Τι κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Aντιπολίτευσης

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και ακρόαση Δημητριάδη…


Αποκαλυπτικά «τιτιβίσματα» από Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο οποίος έδωσε ενημέρωση για νέα στοιχεία μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή PEGA, που αρνείται να δει ο Πρωθυπουργός.

Την ώρα που τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου συνεχίζουν τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους στη χώρα μας και ο Πρωθυπουργός αρνείται να τους δει, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μέσω Twitter αποκάλυψε τα όσα έμαθε από ερευνητές δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση με την PEGA.

Ειδικότερα, επισήμανε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση απέκτησε πρόσβαση στο Predator και αυτό φέρεται να έγινε μέσω τρίτης εταιρείας, που συνδέεται με τις Krikel και Intellexa.

Δείτε τα «τιβιβίσματα» του Στ. Κούλογλου.

 

 

Επιτροπή PEGA: Τι κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της AντιπολίτευσηςΤην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών επισήμαναν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν με την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της έρευνάς της. Εξέθεσαν τα συμπεράσματα από τα πορίσματά τους από την λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας τους κινδύνους για το δημοκρατικό πολίτευμα, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει ήδη καταθέσει διά ζώσης στην Επιτροπή στις Βρυξέλλες, σήμερα θα παραδώσει Υπόμνημα, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και του ζητήθηκε δεν θα συναντηθεί με την PEGA… Αντ’ αυτού θα καταθέσει ο Yπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετικά σκοτεινή περίοδος για την ελληνική Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ζητήσει να καταθέσει στην PEGA το πόρισμά του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου , εκφράζει την ελπίδα ότι Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταφέρει να ρίξει λίγο παραπάνω φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, καθώς φάνηκε ότι οι Ευρωβουλευτές είναι ενήμεροι σε αρκετό βάθος για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου αυτού.

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι ενημέρωσε την PEGA «για το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το σκάνδαλο της συγκάλυψης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης από τη μεριά της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Ν.Δ.».«Ενημέρωσα για τη συνδυαστική χρήση των επίσημων επισυνδέσεων και του predator από την ΕΥΠ που στην πραγματικότητα μας οδηγεί σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περίοδο για την ελληνική Δημοκρατία. Το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές με το predator ενεργό αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας», σημείωσε και τόνισε ότι «εξ αυτού του λόγου και μόνο είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που του έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή διαδικασία της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να αποδράσει για άλλη μια φορά από τις τεράστιες ευθύνες του και στην πραγματικότητα, όπως σας είπα και προηγουμένως, οδηγείται η χώρα σε εκλογές με μια τεράστια σκιά, με ένα σκοτεινό πέπλο να τυλίγει την ελληνική δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι έχει την ελπίδα ότι «η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταφέρει να ρίξει λίγο παραπάνω φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, καθώς φάνηκε ότι οι Ευρωβουλευτές είναι ενήμεροι σε αρκετό βάθος για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου αυτού».

Και κατέληξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα να επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως, καθώς τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι αποκαλύψεις είναι πλέον καθημερινές και υπάρχει σαφής ένδειξη ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παρακολουθούνταν δεν περιορίζονταν στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σπίρτζη αλλά μιλάμε για πολύ περισσότερους που θα προκύψει στο μέλλον ότι πράγματι έχουν παρακολουθηθεί».

ΚΚΕ: Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι στα χέρια του λαού

Τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος του ΚΚΕ παρουσίασαν στην Επιτροπή και οι Βουλευτές του ΚΚΕ, όπως επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Εξήγησε ότι αυτά είναι η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, η συσκότιση μέσω του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που ισχύει στη χώρα «βάσει του νομικού πλαισίου και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά και τον τρόπο δράσης των μηχανισμών παρακολούθησης.

Το ΚΚΕ επισήμανε επίσης τις «πολιτικές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ», όσον αφορά την υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ.

Και κατέληξε ότι εξήγησαν στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ότι με την παρούσα κατάσταση, «μέτρα εκδημοκρατισμού δεν μπορούν να υπάρξουν» και πως η «προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων βρίσκεται στα χέρια του λαού».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και ακρόαση ΔημητριάδηΞανά στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση «όσων φέρονται να σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator, καθώς και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αίτημά της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Θανάση Μπούρα, ζητά «να κληθούν και να καταθέσουν για την υπόθεση της παράνομης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, οι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι εταιριών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης».

Οι 22 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνουν ότι «σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την 25η Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε την εκ νέου άμεση σύγκλιση της Επιτροπής».

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr