Home ΔΙΕΘΝΗ Το Facebook προσλαμβάνει πράκτορες της CIA και του FBI για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που δεν συμβαδίζει με το νεοταξικό Σύστημα!!!

Το Facebook προσλαμβάνει πράκτορες της CIA και του FBI για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που δεν συμβαδίζει με το νεοταξικό Σύστημα!!!

by _
0 comment 177 views
Το Facebook προσλαμβάνει πράκτορες της CIA και του FBI για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που με δεν συμβαδίζει με το Σύστημα!!!
Το Facebook προσλαμβάνει πράκτορες της CIA και του FBI για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που με δεν συμβαδίζει με το Σύστημα!!!

Το Facebook προσλαμβάνει πράκτορες της CIA και του FBI για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που δεν συμβαδίζει με το νεοταξικό Σύστημα!!!

1 Νοεμβρίου 2022 Sean Adl-Tabataba

Το Facebook έχει προσλάβει πρώην πράκτορες της CIA και του FBI για να βοηθήσουν στον συντονισμό των ειδήσεων και να αφαιρέσουν πληροφορίες που αντιτίθενται στην κυρίαρχη αφήγηση.

Σε ένα επίσημο βίντεο στο Facebook, ένας υπάλληλος της Meta που προσδιορίζεται ως «Aaron» δηλώνει ότι είναι ο διευθυντής «της ομάδας που γράφει τους κανόνες για το Facebook», αποφασίζοντας «τι είναι αποδεκτό και τι όχι». Αυτοί οι πράκτορες υπαγορεύουν τι επιτρέπεται να βλέπουν ή να μην βλέπουν οι 2,9 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας καθώς κάνουν κύλιση στις ροές ειδήσεων τους.

Το Childrendshealthdefense.org αναφέρει: Συνολικά, 40.000 άτομα αποτελούν μέρος του προσωπικού εποπτείας περιεχομένου του Facebook, αποδίδοντας απίστευτη δύναμη στις δημόσιες πληροφορίες. Γράφοντας για το MintPress News, ο δημοσιογράφος Alan Macleod εξηγεί:

«Είναι εδώ όπου λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο που επιτρέπεται, τι θα προωθείται και ποιος ή τι θα καταργείται. Αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που βλέπουν καθημερινά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

«Ως εκ τούτου, όσοι είναι υπεύθυνοι για τους αλγόριθμους έχουν πολύ μεγαλύτερη εξουσία και επιρροή στη δημόσια σφαίρα από ό,τι ακόμη και οι συντάκτες στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία».

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα του Macleod’s MintPress, πολλοί από τους υπεύθυνους για την εποπτεία περιεχομένου στο Facebook έχουν στρατολογηθεί από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, (CIA) FBI και DOD, σε βαθμό που, λέει, «κάποιοι μπορεί να αισθάνονται Γίνεται δύσκολο να δούμε πού τελειώνει το κράτος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και πού αρχίζει το Facebook».



Ο Άαρον είναι η…CIA

Ο υπάλληλος του Facebook, ο Aaron, που εμφανίζεται στο βίντεο μάρκετινγκ, εργαζόταν στο παρελθόν για τη CIA, μέχρι τον Ιούλιο του 2019, αν και αυτό δεν αποκαλύπτεται από το Facebook. Σύμφωνα με τον Macleod:

«Στην 15χρονη καριέρα του, ο Άαρον Μπέρμαν έγινε μέλος της CIA με μεγάλη επιρροή.

«Για χρόνια, προετοίμαζε και επεξεργαζόταν την καθημερινή ενημέρωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, «γράφοντας και εποπτεύντας τις αναλύσεις πληροφοριών για να δώσει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο και σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ να λαμβάνουν αποφάσεις για τα πιο κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας». ειδικά σχετικά με «τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων επιρροής στα κοινωνικά κινήματα, την ασφάλεια και τη δημοκρατία», αναφέρει το προφίλ του στο LinkedIn.



«Τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρεται στο βίντεο του Facebook».

Ο Μέτα βρίθει πρώην κυβερνητικών πρακτόρων 

Ο Μπέρμαν δεν είναι ο μόνος πρώην πράκτορας της CIA που εργάζεται στο Facebook – Κάθε άλλο. Τόσοι πολλοί πρώην κυβερνητικοί εργαζόμενοι απασχολούνται τώρα στο Facebook που είναι δύσκολο να δεις τη Meta ως ιδιωτική εταιρεία αντί για κυβερνητικό εταίρο, με σκοπό να φιμώσει όποιον μιλάει ενάντια στην επίσημη αφήγηση.

Η έρευνα του Macleod, για παράδειγμα, αποκάλυψε τους ακόλουθους πρώην πράκτορες της CIA στο Facebook:

Η Deborah Berman, υπεύθυνη έργου εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τη Meta, ήταν αναλύτρια πληροφοριών στη CIA για 10 χρόνια.

Ο Bryan Weisbard, τώρα διευθυντής εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ασφάλειας και απορρήτου δεδομένων για τη Meta, εργάστηκε ως αξιωματικός πληροφοριών της CIA από το 2006 έως το 2010 προτού γίνει διπλωμάτης. Ενώ βρισκόταν στη CIA, η δουλειά του περιελάμβανε την ηγεσία «παγκόσμιων ομάδων για τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών και ψηφιακών ερευνών στον κυβερνοχώρο» και «Εντοπισμός προπαγάνδας παραπληροφόρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκστρατειών μυστικής επιρροής».

Ο Κάμερον Χάρις, διευθυντής έργου εμπιστοσύνης και ασφάλειας στη Meta, ήταν αναλυτής της CIA μέχρι το 2019.



Πρώην μέλη άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών είναι επίσης κοινά στο Meta. Ο Macleod αποκάλυψε:

Η Emily Vacher, την οποία το Facebook/Meta προσέλαβε για να γίνει διευθυντής εμπιστοσύνης και ασφάλειας, εργάστηκε στο FBI από το 2001 έως το 2011, και έγινε ειδική πράκτορας εποπτείας.

Ο Mike Bradow, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος πολιτικής παραπληροφόρησης στη Meta από το 2020, εργάστηκε για τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) από το 2010 έως το 2020.

«Η USAID είναι ένας οργανισμός επιρροής που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει ή διαχειρίζεται πολλαπλές επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας το 2002, της Κούβας το 2021 και συνεχιζόμενων προσπαθειών στη Νικαράγουα», σημείωσε ο Macleod.

Ο Neil Potts, αντιπρόεδρος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Facebook, είναι πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Ο Sherif Kamal, διευθυντής προγράμματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στη Meta, εργάστηκε ως διευθυντής προγράμματος στο Πεντάγωνο μέχρι το 2020.

Ο Joey Chan, διευθυντής προγράμματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στη Meta, εργάστηκε ως διοικητής του στρατού των ΗΠΑ μέχρι το 2021, όπου επέβλεψε περισσότερους από 100 στρατιώτες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Πρώην αξιωματικοί πληροφοριών ελέγχουν αυτό που βλέπετε

Ο Meta εμφανίζεται όλο και περισσότερο σαν άλλος κλάδος της κυβέρνησης που έχει δημιουργηθεί για να διαμορφώσει τις απόψεις της κοινωνίας, καθώς με ένα εργατικό δυναμικό που αποτελείται από πρώην πράκτορες πληροφοριών, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να παραμείνουμε αμερόληπτοι.

Ο Macleod έγραψε:



«Η πρόσληψη τόσων πολλών πρώην αξιωματούχων των ΗΠΑ για τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων πολιτικά επιχειρήσεων του Facebook εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με την αμεροληψία της εταιρείας και την εγγύτητά της με την κυβερνητική εξουσία.

«Ο Meta είναι τόσο γεμάτος από κρατικούς πράκτορες εθνικής ασφάλειας που κάποια στιγμή γίνεται σχεδόν πιο δύσκολο να βρεις άτομα με εμπιστοσύνη και ασφάλεια που δεν ήταν πρώην πράκτορες του κράτους.

«Παρά τις προσπάθειές της να χαρακτηριστεί ως μια προοδευτική, «ξυπνημένη» οργάνωση, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών παραμένει βαθιά αμφιλεγόμενη.

«Κατηγορήθηκε για ανατροπή ή απόπειρα ανατροπής πολλών ξένων κυβερνήσεων (μερικές από αυτές δημοκρατικά εκλεγμένες), βοηθώντας εξέχοντες Ναζί να αποφύγουν την τιμωρία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διοχετεύονας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων σε όλο τον κόσμο, διεισδύοντας σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης, διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες της ρουτίνας και λειτουργώντας ένα παγκόσμιο δικτυο από «μαύρες τοποθεσίες» όπου οι κρατούμενοι βασανίζονται επανειλημμένα.

«Ως εκ τούτου, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το να θέσουμε στελέχη αυτής της οργάνωσης στον έλεγχο των ειδήσεων μας είναι βαθιά ακατάλληλο».

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://newspunch.com/facebook-hires-cia-fbi-agents-to-censor-content-deemed-non-mainstream/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr