Home Greek News Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα

Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα

by _
0 comment 140 views
Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα
Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα

Το κτίριο της Βουλής από ψηλά. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία δείχνουν πώς η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων αξιοποίησε τον κρίσιμο χρόνο που άφησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χαθεί, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή της στη χώρα.

 

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι και το απόγευμα της 10ης Απριλίου για τους εργαζομένους και τον ισραηλινό επικεφαλής του γραφείου της Intellexa στο Ελληνικό. Την επομένη το πρωί, το inside story θα αποκάλυπτεΠοιος παρακολουθούσε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη; την πρώτη επιβεβαιωμένη παράνομη παρακολούθηση επικοινωνιών ευρωπαίου πολίτη με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, εμπορικής ιδιοκτησίας Intellexa – θύμα ήταν ο επιχειρηματικός και οικονομικός ρεπόρτερ Θανάσης Κουκάκης.

Στους επτά μήνες που έχουν περάσει από την πρώτη αποκάλυψη του inside story, στα πρόσωπα που γνωρίζουμε ότι στοχοποιήθηκαν με το Predator συγκαταλέγονται μέχρι τώρα –εκτός από τον Θανάση Κουκάκη– ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός του ΣYΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠΣτο στόχαστρο οι μη αρεστοί | Εφημερίδα των Συντακτών, που όπως έχουν καταγγείλει βρέθηκαν σε δυσμένεια εντός υπηρεσίας. Μία εξεταστική επιτροπή μετά, δεν έχουμε μάθει καμία χρήσιμη πληροφορία για το ποιοι τελικά χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το Predator (και εναντίον πόσων και ποιων) – αν όχι η κυβέρνηση ή κάποιος τρίτος για λογαριασμό της (κάτι που αρνείται σθεναρά).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

ΠΗΓΗ >> insidestory.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr