Home ΔΙΕΘΝΗ Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Τα πλοία με τρόφιμα δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα λιμάνια της Ουκρανίας

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Τα πλοία με τρόφιμα δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα λιμάνια της Ουκρανίας

by _
0 comment 111 views

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Τα πλοία με τρόφιμα δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα λιμάνια της Ουκρανίας

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 09:12

Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και τη διεξαγωγή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων

ΑΓΚΥΡΑ, 30 Οκτωβρίου. /TASS/ Τα πλοία με τρόφιμα δεν θα εγκαταλείψουν τα ουκρανικά λιμάνια μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά, ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

“Το ρωσικό προσωπικό του Κοινού Κέντρου Συντονισμού μένει αυτή τη στιγμή στο Κέντρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κανένα πλοίο με τρόφιμα δεν θα εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τα λιμάνια της Ουκρανίας. Σχεδιάζεται να συνεχιστεί η εξέταση πλοίων με σιτηρά στο αγκυροβόλιο στην Κωνσταντινούπολη σήμερα και αύριο”, είπε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία ενημερώθηκε από τη Ρωσία στις 29 Οκτωβρίου για την απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συμφωνίες για την πρωτοβουλία για τα σιτηρά που είχαν υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο.

Εκτός από αυτό, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του σε μια προσπάθεια διευθέτησης της κατάστασης. “Ο Υπουργός Άμυνας μας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει τις συνομιλίες και τον συντονισμό με τους ομολόγους του. Εκτός από αυτό, διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων υπηρεσιών”, ανέφερε.



Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και τη διεξαγωγή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων. «Στις συνομιλίες τονίζεται ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πρωτοβουλία για τα σιτηρά, η οποία έχει θετική επίδραση στην ειρήνη και αποδεικνύει ότι όλες οι κρίσεις μπορούν να διευθετηθούν με βάση καλή θέληση και διάλογο. Είναι επίσης σημαντικό να αποφευχθούν τυχόν προκλήσεις , κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την περαιτέρω λειτουργία του μηχανισμού [σιτηρών]», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 9,3 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν αποσταλεί μέσω του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την αρχή της συμφωνίας.

_______

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/world/1529881

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr