Home Greek News Νέα αποκάλυψη για ανάθεση 400.000 ευρώ σε γυναίκα σύμβουλο του Μητσοτάκη!!!

Νέα αποκάλυψη για ανάθεση 400.000 ευρώ σε γυναίκα σύμβουλο του Μητσοτάκη!!!

by _
0 comment 266 views

Νέα αποκάλυψη για ανάθεση 400.000 ευρώ σε γυναίκα σύμβουλο του Μητσοτάκη!!!

27 ΟΚΤ. 2022

Χωρίς τέλος το πάρτι με το δημόσιο χρήμα από «γαλάζια» στελέχη με την κυβέρνηση να μην μπορεί πλέον να κρυφτεί με τίποτα. Εταιρεία της προέδρου του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. φέρεται να έχει εισπράξει σχεδόν μισό εκατομμύριο από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ

Κορυφή του παγόβουνου του σκανδάλου των απευθείας αναθέσεων αποτελεί η υπόθεση του διαγραφέντος Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε χρυσές δουλειές με «κόκκινα» δάνεια, καθώς έδωσε το 1/15 της αξίας για την εξαγορά χαρτοφυλακίου άνω των 60 εκατ. ευρώ, και με απευθείας αναθέσεις από τις οποίες είχε εισπράξει 820.000 ευρώ μέσω των ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση, που δεν κρύβονται με τίποτα αφού ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης την “κάρφωσε” λέγοντας χθες ότι βρισκόταν από την Κυριακή σε συνεργασία με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, για να στήσουν τη συγκάλυψη, νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του καταγγέλλει πως η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

«Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση. Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ζητά απαντήσεις θέτοντας σοβαρά ερωτήματα: «Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ; Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός “γαλάζιες ακρίδες”. Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Πάτση ήταν γνωστή εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αφού υπήρχαν δημοσιεύματα και ερωτήσεις στη Βουλή για τις δουλειές του, αλλά κατόπιν εορτής οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.



Τι απαντά η ΕΡΤ για τον διαγωνισμό με έναν μόνο υποψήφιο…

Ουδέποτε ανατέθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρεία People for Business IKE, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, οποιοδήποτε έργο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ΕΡΤ προκήρυξε στις 26.3.2021 ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για το έργο “παροχής υπηρεσιών προγράμματος διαχείρισης απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού» το οποίο κατοχυρώθηκε στην ως άνω εταιρεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/16 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και ολοκληρώθηκε στις 9.3.2022, όπως είχε ακριβώς σχεδιαστεί».

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» («ΕΡΤ όπως Νέα Δημοκρατία», 11/5/2021) στον συγκεκριμένο -επαναληπτικό- διαγωνισμό συμμετείχε ως υποψήφια μόνο η εταιρεία People for Business IKE, στην οποία και κατακυρώθηκε το έργο, έπειτα από αλλαγή των όρων του διαγωνισμού.

Για τον διαγωνισμό αυτό, τότε, έγιναν δύο προκηρύξεις-διακηρύξεις, η πρώτη στις 9.2.2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 2171 και η δεύτερη, επαναληπτική, δηλαδή διορθωτική της πρώτης, στις 26.3.2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 4716. Στην πρώτη διακήρυξη προβλεπόταν ο όρος ότι προκειμένου κάποιος να συμμετάσχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει εκπονήσει αντίστοιχο έργο σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Στην επαναληπτική προκήρυξη, όμως, ο όρος αυτός ως διά μαγείας εξαφανίστηκε.



Σύμφωνα με το αρχικό άρθρο 3, παράγραφος 4 της προκήρυξης, ήταν προαπαιτούμενο οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι να έχουν μεταξύ άλλων «ολοκληρώσει επιτυχώς κατά τα τρία τελευταία έτη κατ’ ελάχιστον τρία αντίστοιχα έργα, δύο εκ των οποίων να ισούνται από πλευράς οικονομικού μεγέθους με το 100% του προϋπολογισμού του παρόντος έργου και ένα, ανεξαρτήτως οικονομικού μεγέθους, να έχει ολοκληρωθεί σε ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό».

Στον επαναληπτικό διαγωνισμό, υπήρξε η εξής αναφορά: «Αντίστοιχο έργο, ορίζεται ένα έργο, που αφορά σε όμοιο ή ισοδύναμο από πλευράς απαιτήσεων υλοποίησης φυσικό αντικείμενο, σε όρους εφαρμοσθεισών τεχνολογιών, μεθοδολογιών ή και αρχιτεκτονικής υλοποίησης, κλίμακας και τεχνολογικής και επιχειρησιακής πολυπλοκότητας, σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του».

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr